Connect with us

Érdekességek

A Texans és a Ravens döntheti el, ki jut rájátszásba a Steelers és a Titans közül

Már korábban is írtunk róla, hogy amennyiben a Baltimore Ravens megszerzi az első kiemelést (amire a héten jó esélye van), akkor a 17. héten pihenteti a kezdőit a Pittsburgh Steelers ellen. Hasonló a helyzet a Houston Texansszal is, ami a héten bebiztosíthatja a csoportgyőzelmet a Tampa Bay Bucs ellen, lényegtelenné téve a Tennessee Titans elleni utolsó fordulót. A 6. WC-helyre jelenleg pont a Steelers és a Titans a két legesélyesebb.

 

 

Az AFC-ben a Patriots, a Bills, a Ravens és Chiefs helye már biztos a rájátszásban, a Texansnak pedig egy győzelem kell hozzá. Jelenleg a 8-6-os Steelers a hatodik kiemelt, de a Titansnek is 8-6-os a mérlege, így reálisan nézve közülük kerül ki a 6. kiemelt, ezzel pedig felértékelődik az utolsó forduló.

 

A Steelers a héten a Jets ellen játszik, tegyük fel, hogy sikerül győzni, míg a Titans kikap a Saints ellen. Ez még semmit nem jelent, ugyanis ha a Steelers kikap az utolsó körben a Ravenstől, a Titans pedig legyőzi a Texanst, akkor a Tennessee jut be a PO-ba, mert erősebb ellenfeleket győzött le (a közös ellenfelek elleni- és a konferenciában elért mérleg ugyanolyan). Magyarán, ha a Texans pihentet az utolsó, tét nélküli fordulóban, a Ravens pedig csak azért sem enged el egy Steelers elleni rangadót, akkor könnyen a Titans lehet a nevető harmadik (vagy épp fordítva).

 

A Steelers egyébként nincs egyszerű helyzetben, mert ha egyszer is veszít, akkor szinte biztosan out lesz. 8-8-as és 9-7-es mérlegnél is a Titans jutna PO-ba az egymás elleni összevetésben, sőt, ha a Titans kettőt nyer és a Texans kettőt veszít, akkor a 9-7-es Texans is lenyomná a 9-7-es Steelerst. A Pittsburgh csak akkor juthat be garantáltan a rájátszásba, ha megnyeri mindkét hátralévő meccsét, egyedül 10-6-os összevetésben lenne jobb a Titansnél (a Texans 10-6-os mérleggel garantált csoportgyőztes).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!