Connect with us

Hír

Aaron Rodgers: Nincs szükség arra, hogy 40 TD-t dobjak

Ki gondolta volna, hogy a hasító Packers talán leggyengébb pontja Aaron Rodgers lesz, minden idők egyik legjobb irányítója. A kiváló QB – akinek karrierje során 102,7-es passer ratingje van és szezononként 4000+ yardot és 30-40 TD-t szokott kiosztani – most egy kifejezetten közepes szezonon van túl, de nem csak magához viszonyítva, hanem ligaszinten is. A 15 meccsen dobott 3679 yardja, 24 TD-je, 63,4 százalékos pontossága és 97,9-es passer ratingje közül egyik sem top 10-es statisztika, de még a PFF szerint is csak a 11. legjobb irányító idén. Őt azonban ez nem érdekli.

 

 

Nincs szükség arra, hogy 40 TD-t dobjak a győzelemhez. Az én dolgom, hogy vigyázzak a labdára és olyan effektíven hajtsam végre a rám bízott feladatokat, ahogy csak tudom. Szerintem a múltheti meccsem az egyik legjobbam volt az idei szezonban. Persze értem én, ránézel a statisztikákra, látod, hogy 26/40, kétszáz-valahány yard, nulla TD, és azt kérdezed, hogy ennyire alacsonyan van a léc? Nem, nincs ennyire alacsonyan a léc, egyszerűen idén más a dolgom, és úgy gondolom, hogy azt a lehető legmagasabb szinten végzem. Minden irányító szeretne heti 4-5 TD-t dobni, de nekünk egyszerűen erre nincs szükségünk ahhoz, hogy 12 győzelmünk legyen

 

– mondta a QB, via PFT.

 

Rodgers évekig egyszemélyes hadseregként működött a Packersben, aki saját zseniből hozta a csoportgyőzelmeket, hogy aztán az igazán jó csapatok ellen hősi halált haljon a rájátszásban. Idén már nem ő sztár, csak egy nagyon fontos eleme egy olyan csapatnak, ami képes akkor is győzni, ha az irányítónak esetleg nem megy. Ha ezzel a stratégiával Super Bowlt nyer a gárda, aligha fog érdekelni bárkit is az, hogy hány TD-je vagy yardja volt Rodgersnek az alapszakaszban.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!