Connect with us

Összefoglaló

Egy majdnem sikeres vikingtámadás

Egy békés halászvárosra vérszomjas vikinghorda támadt rá. A vikingek az éj leple alatt a tenger felől közelítették meg a várost, abban a reményben, hogy mindenki alszik. Amire azonban nem számítottak, hogy a falu közelében egy halászsas család fészkelt, ami meghallotta a hajók közeledtét, és nagy ricsajt csapva felébresztette a város lakosait. A helyi milícia gyorsan fegyvert ragadott, és felvette a harcot az éppen partra szálló vikingekkel. Végül egy nagy veszteségekkel járó csata után a vikingek visszavonulót fújtak, és visszatértek a tengerre. A város így megmenekült, noha nem sokon múlott, hogy a viking pusztítás áldozatává váljon.

Minnesota Vikings @ Seattle Seahawks 30 – 37

 

Na ez meccs volt a javából! Az első negyed nagyjából egyenlő felek harcát hozta, mindkét csapat szerzett egy-egy futott TD-t, majd megszületett a szezon egyik legbizarrabb játéka:

 

Wilson fura pick-sixének köszönhetően megszerezte a vezetést a Vikings, majd egy gyors FG-váltás után 17-10-es előnnyel mehetett pihenni. A szünettel együtt viszont oda lett a momentum, a Seahawks egy zseniális bő 15 percet produkált: előbb az egész meccsen parádézó Chris Carson-Rashaad Penny duónak hála kiegyenlített (ketten együtt 174 yardot és két TD-t termeltek a földön), majd egy Dalvin Cook fumble után már előnyben is volt Myers 29 yardos mezőnygóljának köszönhetően (20-17).

 

A fumble-nél egyébként Dalvin Cook megsérült és nem is tudta folytatni a játékot, illetve Stefon Diggsnek is lett egy kisebb nyavalyája, és bár vissza tudott térni, így nem sok haszon volt belőle (4 elkapásból 25 yardja volt egész meccsen). Ráadásul ezek után a védelem is összeomlott: előbb David Moore-t hagyták teljesen üresen a védők egy 60 yardos TD elkapásnál, majd Cousins INT-je után (ami inkább Diggs hibája volt) újabb TD-t szerzett a Seahawks.

 

24 szerzett pont kicsit több mint 15 perc alatt! A Vikings viszont nem adta föl, a 24 pontra 13-mal válaszolt (egy extra kimaradt), Kyle Rudolph TD-je pedig fenomenális volt.

 

34-17 után hirtelen 34-30 lett, és mivel a Vikings-védelem kivédekezte a Seahawks támadását, így nyitva állt az út Cousinsék előtt a győzelemre. A game winning drive azonban félpályán elakadt, a Seahawks pedig előbb 21 másodperccel a meccs vége előtt hét pontra növelte az előnyét egy mezőnygóllal, majd a kickoff-nál megszerezte a labdát és eldöntötte a mérkőzést.

 

Semleges nézői szemszögből nagyon jó találkozó volt (sokkal jobb, mint a tavalyi szintén MNF összecsapásuk). Végső soron mindkét csapat jól játszott, de valakinek nyernie kellett, és talán egy fokkal a Seahawks jobban meg is érdemelte a győzelmet. Sikeresebben tudta futtatni a labdát (218 yard a Vikings 78-al szemben) és a végén mikor nagyon kellett, a védelem elő tudott lépni. Az igazi győztes azonban tényleg a semleges néző volt, aki láthatott egy jó hétfő esti meccset.

 

A Seahawks ezzel a győzelemmel átvette a csoport vezetését, és jelenleg a 2. kiemelést is megszerezte. A Vikings ezzel a vereséggel egy kicsit megnehezítette a saját dolgát, de egyelőre nincs félnivalója, nagy eséllyel ott lesz a rájátszásban. Mindenképp megérdemelné, mert egy borzalmas 3. negyed után sem adta fel a csapat, és ez a mentalitás mindenképp dicséretes.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!