Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #14

Néhány egészen kiváló mérkőzéssel támad a 14. forduló!

A Kandalló Pub műsorán

San Francisco 49ers @ New Orleans Saints 19.00

Borzasztóan fontos meccs lesz ez, hiszen a 49ers jelenleg billeg a bye week (és akár első kiemelés) és az idegenbeli playoff-menetelés közt. A Saints 5-1 otthon, a 49ers 5-1 idegenben, ráadásul az az egy is a Ravens ellen jött, ami azért megbocsátható bűn. A 49ers a keleti parton maradt a hétre, ez pedig általában jót tesz a csapategységnek, így jól is kijöhetnek ebből Shanahanék.

A Saints elég under the radar áll az első kiemelt helyén, nem olyan lenyűgöző Breesék játéka, és jó ideje nem gyűjtöttek nagy skalpot sem, így talán mondhatjuk, hogy van egy kis bizonyítanivalójuk – bármennyire is furcsán hangzik. A Szentek alig szereznek nagy játékokat idén (21. helyen állnak a ligában), a 9ers pedig alig enged ilyet (legjobb a ligában), és a San Franciscó-i passzvédelem is jobbnak tűnik, mint a New Orleans-i passzjáték, de Michael Thomas levédekezhetetlen fegyvere Breesnek. Kérdés, mennyire megy majd a futójáték, mert ez sem volt talán kiemelkedő az utóbbi időben, de itt lehet jobban megfogni Saleh legénységét.

Érdekesség, hogy Brees mindössze 1-6-os mérleget tud felmutatni a Saintsben 10+ győzelmes csapatok ellen az alapszakaszban, ellenben 6-1-es mérleggel és 118,3-as passer ratinggel bír az engedett yardok tekintetében első helyen jegyzett védelmekkel szemben – mindkettő igaz ugyebár a 49ersre. Amennyire ez a két statisztika megosztott, pont annyira megosztottak a tippjeink is.

Kansas City Chiefs @ New England Patriots 22.25

Nagyon fontos a bye week és ezzel együtt legalább egy hazai meccs a playoffban Bradyéknek, ehhez pedig nyerni kellene most. Ha pedig kikapna a Chiefstől is a Pats, akkor elég rosszul festene a rájátszásra kanyarodva, hogy a három (várható) csoportgyőztestől mind kikapott az alapszakaszban.

Mindkét csapat veszélyes lehet majd a playoffban, azonban mindkettőnek vannak még kijavítandó részei, amik nélkül nem lesznek esélyesek például a Ravens ellen. A Patriotsnál nyilván támadóoldalon kell a hibákat keresni. Tight end ugyebár nincsen, fullback IR-en, a támadófal gyengélkedik, de szerintem a legnagyobb probléma, hogy az elkapók nem bírnak elszakadni, és ha leveszik Edelmant a pályáról (mondjuk duplázással), akkor meghalt a támadósor. Mivel a receiverek nem szakadnak el jól, így egyre többet embereznek ellenük a védők, ezáltal nem tudnak leülni a zónahatárokra, így pedig Bradynek is rosszabbul megy a játék – plusz az sem segít, hogy nagyon nincs egy hullámhosszon az elkapóival az irányító.

A Chiefsnél védőoldalon a futásmegállítás továbbra is nagy probléma, de legalább a secondary elég jól játszik már. Viszont a támadók nem elég átütőek, a futóhelyzetet nem tudja még kitalálni Reid, de a passzjáték is elmarad a várakozásainktól. A potenciál ott van a csapatban, de jelenleg nem érzem őket igazi SB-esélyes csapatnak, amely mondjuk több pontot tud szerezni a Ravensnél adott esetben.

Red Zone

Baltimore Ravens @ Buffalo Bills 19.00

Magasan ez a legjobbnak ígérkező mérkőzés a kiemelteken kívül a héten. Mindkét offense-nek nagy előnye lesz a futójátéknál az ellenfél védelmére ránézve, ehhez pedig hozzájön az, hogy a két irányító is erős a földön, ketten együtt 1407 yardot futottak már idén – ez a legtöbb szemben álló irányítóktól egy meccsen az NFL történetében. Kíváncsian várom, Sean McDermotték mire mennek Lamar Jacksonnal a másfél hétnyi felkészülési idővel, illetve azzal, hogy nekik is van egy jól futó irányítójuk – még ha nyilván senki sem tudja leutánozni Lamart. Josh Allen elég jó formában van, de most nagyon nehéz dolga lesz ez ellen a secondary ellen.

Indianapolis Colts @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

A Colts futójáték vs Bucs futás elleni védelem nagyon jó matchup lesz, kiemelten a Nelson vs Vea párharc. Ha szokásához híven a Buccaneers meg tudja állítani ellenfelét a földön, akkor Brissettnek kell a levegőben dolgoznia, erre pedig nem tudom, mennyire képes legjobb fegyverei nélkül. A Colts zónavédekezése ellen várható 1-2 Jameis pick, így teljesen kiszámíthatatlan szerintem ez a találkozó. Az új rúgó növelheti a Colts esélyeit.

Detroit Lions @ Minnesota Vikings 19.00

Sok a sérült a Vikingsnál, Thielen továbbra sem bevethető, Cook is limitáltan csak, a védelemben pedig vannak azért gondok, és főleg Xavier Rhodesra gondolok, akit bárki megéget szinte. Ennek ellenére sima favorit a Vikings, a Lions eléggé el van veszve mostanság, amin persze nem segít, hogy a draftolatlan harmadik számú irányítóval kell játszani.

Carolina Panthers @ Atlanta Falcons 19.00

Az utóbbi hat hétben a Pantherst 73 ponttal verték összesen a csapatok, ez pedig a legrosszabb mutató a ligában. Rivera kirúgása érdekes hatást válthat ki a játékosokból. Általában HC-váltás után felszabadultabbak lesznek, hogy elment egy rossz edző, akivel nem jutottak sehová, de Riveránál más a helyzet, mert mindenki imádta, szóval talán ez a faktor nem teljesül most. Kíváncsian várom, mit hoz a Panthers offense oldalon a kis Turner irányításával, de az egyik legtöbb turnover worthy dobással rendelkező Kyle Allennel nem tudom mire mehetnek. Nagy talány a meccsnek a kimenetele számomra, fogalmam sincs, mi fog itt történni.

Miami Dolphins @ New York Jets 19.00

Adam Gase újra volt csapata ellen meccsel, ahol eldől, ki a legrosszabb csapat az AFC Eastben. Mindkét offense-nek kéne tudni haladnia papíron, aztán meglátjuk, hogy a valóságban kinek mennyire sikerül. Devante Parker nagy formában, Fitzmagiccel jó a kapcsolat, de a túloldalon is bármikor kiszaladhat egy kiváló offense teljesítmény – no meg persze egy a Bengals ellenihez hasonló is.

Denver Broncos @ Houston Texans 19.00

A Broncos oldaláról igazából Drew Lock scoutolása miatt lehet érdemes megnézni ezt a meccset, no meg Courtland Sutton miatt, aki igazán domináns elkapóvá növi ki magát szép csöndben. A Texansnak magabiztosan kellene nyernie, ahogy a tippjeink mutatják.

Cincinnati Bengals @ Cleveland Browns 19.00

A Brownsnál nem javul továbbra sem semmi, hihetetlen mennyire inkonzisztens az egész bagázs, Mayfield és az elkapók közt nincs kémia (kivéve Landry), ráadásul az irányító még sérült is, szóval simán lehet itt esélye a Bengalsnak – elrontják vajon az 1/1-üket? Kitchensnek pedig mennie kell év végén.

Washington Redskins @ Green Bay Packers 19.00

A Redskins valahogy kettőt megnyert zsinórban, így pedig még a végén kijátssza magát Chase Young draftolásából. Múlt héten végre láttunk pár szép dolgot Haskinstől, nagy kár, hogy a Skins egy old school I formation offense-re épül, ami annyira nem felszik az újonc irányítónak, akit egyébként a legnagyobb arányban sackelnek a ligában. A Packersnek magabiztosan kellene hoznia ezt a találkozót.

Los Angeles Chargers @ Jacksonville Jaguars 22.05

A Chargers hat meccset is vesztett már idén, amikor favorit volt, ez a legtöbb a ligában. A Jaguars mindeközben az utóbbi öt fordulóban (négy mérkőzésen) összesen 82 ponttal kapott ki, ami messze-messze a legrosszabb mutató ez idő alatt. Két rossz formában lévő csapat találkozik, amelyekben nem látszik a tűz, az energia, akár mindkét csapatnál eljöhet az edzőváltás is a szezon végén, a Jaguars főleg úgy néz ki, mint amelyik feladta már az évet. Persze ahogy az lenni szokott, a lefújás előtt 1 perccel majd ismét Philip Riversnél lesz a labda egy labdabirtoklás hátrányban és megpróbálja megnyerni a meccset heves kézmozdulatok és lejáró támadóidők közepette – ezt hívja Warren Sharp a Rivers purgatóriumnak.

Pittsburgh Steelers @ Arizona Cardinals 22.25

Létezik a Drake-átok? A Dolphins azután nyerte meg első idei meccsét, hogy elcserélte Kenyan Drake-et Arizonába. A Cardinals pedig azóta nem tudott diadalmaskodni – így Drake mérlege 0-10. A Steelers az utóbbi hét meccséből hatot megnyert, a Cards pedig ötöt bukott zsinórban. TJ Watték terrorizálni fogják Murray-t egész meccsen, a Cardinals defense ellen pedig még Duck Hodges is fog tudni haladni, akár legjobb skill playerei nélkül is. 

Tennessee Titans @ Oakland Raiders 22.25

Low-key várós meccs ez a 22 órás sávban, szóval ha be tudtok kapcsolni a Chiefs-Pats mellé valamit, akkor mindenképp ajánlom ezt. Mindkét offense-nek tudnia kell haladni, így alapvetően relatíve sok pontos meccsre van kilátás. Ugyan Raiders az utóbbi két találkozóját összesen 74-12-re vesztette el, most ismét hazai környezetben játszhat, ahol sokkal veszélyesebb, a Titans védelme pedig elég gyenge, tehát talpra állhat a Carr vezette egység. A Titans is megtáltosodott Tannehillel – akinek kinézhet egy franchise tag is akár -, a legjobb red zone offense-t és a legtöbb nagy játékot produkáló támadósort találjuk Nashville-ben, a Raiders pedig mindkét aspektusban a liga legvégén kullog.

Sunday Night Football

Seattle Seahaws @ Los Angeles Rams 02.20

A Seahawks még nem vesztett idegenben idén, de a Rams mindig kemény ellenfél szokott lenni, otthon is csak egy ponttal sikerült diadalmaskodniuk Wilsonéknak. Jó hír a Seattle-nek, hogy Tyler Lockett teljes edzésmunkát végzett, ez pedig nagyon fontos, ugyanis az előző három meccsen mindössze 4 elkapást produkált, és láthatóan visszaesett nélküle az offense, az ő jelenléte sokat dobhat a támadókon. Szükség is lesz rá, hiszen a Rams úgy néz ki, hogy a gyenge védelmek ellen tud játszani offense oldalon, a Hawks pedig ebbe a kategóriába tartozik, így sok pont várható Gofféktól, akinek karrierje során otthon sokkal jobban megy (idén mondjuk borzasztóan erős védelmeket kapott az arcába), és McVay rendszere is jól szokott működni a Seahawks típusú defense-ek ellen.

Monday Night Football

New York Giants @ Philadelphia Eagles

A Cowboys úgy tűnik nem engedi, hogy az Eagles felakassza magát, bármennyire is próbálkozik. Egy újabb próbát tehet erre az Eagles a Giants ellen – amelyet ismét Eli Manning vezet majd ki a pályára -, ha most is kikapnak a Sasok, akkor még egy Cowboys elleni győzelemmel is újabb segítségre lenne szükségük a playoffhoz… Rossz nézni jelenleg ezt az Eaglest, de a Giantset sem feltétlen jobb. Eli búcsúturnéjára azért kíváncsiak lehetünk, ráadásul a mérleg nyelve is elmozdul ezen a héten a tökéletes egyensúlyban lévő 116-116-os mutató egyik oldalára.

Szerkesztőségi tippverseny

  1. katonadani (122-70)
  2. kronikk (121-71)
  3. rowi (121-71)
  4. leonidasz (121-71)
  5. jarred (118-74)
  6. KGYM (118-74)
  7. g495sr (118-74)
  8. renningan (117-75)
  9. chester (112-80)
  10. löfli (112-80)
  11. balentin (110-82)
  12. kerekisti (109-83)
  13. alatriste (109-83)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!