Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #17

Az utolsó fordulóra mindig elég nehéz beharangozót írni (tippelni meg aztán főleg), hiszen van jó pár teljesen érdektelen találkozó, karácsony miatt még csak kellő ideje sincs az embernek, ráadásul 16 meccsről kell írni. Ezért chesterrel feleztük a feladatokat.

A Kandallóban most vasárnap GamePassről az emeleten megmutatjuk a Patriotsot a Dolphins ellen, majd a Steelerst a Ravens ellen, ezen felül természetesen a SportTv által közvetített Chargers@Chiefs és Titans@Texans találkozók is megtekinthetők a földszinten.

Sunday Night Football, avagy a hét meccse

San Francisco 49ers @ Seattle Seahawks

Jön az alapszakasz 256., azaz utolsó mérkőzése, ráadásul óriási rangadónak nézünk elébe, ami nagyban befolyásolja a kiemeléseket az NFC-ben.

Véleményem szerint a 49ers jobb csapat a Seahawksnál, amit gyorsan alátámaszt a két gárda pontkülönbsége, hiszen míg a 49ers +164-gyel áll, addig a Seahawks +12-vel, ami rosszabb például a Ramsnél, a Buccaneersnél, vagy épp az Eaglesnél. A két csapat majdnem megegyező sorsolása ellenére a 49ers 69 ponttal többet szerzett és 83-mal kevesebbet engedett. Ez óriási különbség (amit legfeljebb egy varázslatos Wilson-teljesítmény kompenzálhat).

A 49ers mellett szól még, hogy a Seahawks az utóbbi két évben 1-5-ös mérleget tud felmutatni “visszavágókon”, itt pedig ugyebár az első meccset Wilsonék nyerték egy őrült meccs után hosszabbításban. Akkor viszont nem volt George Kittle a pályán, és Emmanuel Sanders is hamar kiesett, két legjobb fegyvere nélkül pedig nem annyira ment a passzjáték a 49ers számára. Ez most minden bizonnyal jobban fog tudni működni. Azt persze tegyük hozzá, hogy Richburg kiesése nem fog segíteni a támadófalon és az offense hatékonyságán, főleg ha Clowney-nak és a Seahawks védőfalnak olyan napja lesz, mint legutóbb.

A Hawksnál Duane Brown sérülését kell kiemelni, óriási probléma az ő elvesztése. Nélküle (és Justin Britt nélkül) romokban a támadófal, ami most különösen nagy baj lesz a rettegett 49ers védőfal ellen. Futóposzton Marshawn Lynch visszatér Seattle-be, de nagy kérdés, milyen formában van és mennyit tud hozzátenni az offense-hez. A passzjáték lehetne ennek a csapatnak az erőssége, azonban Schottenheimer és Carroll filozófiája a futásra épít, ez viszont most erősen kérdőjelessé vált, a passzoknál pedig nem lesz ideje Wilsonnak, így az egész offense nagyon problémássá vált. Tegyük hozzá azt is, hogy az első drive-okon borzalmas a csapat, 21 támadássorozat alatt mindössze 19 pontot szereztek Wilsonék, amire nem lehetnek túl büszkék.

Mellesleg az is érdekes kérdés, hogy jó-e a győzelem a Seahawksnak. Egyértelműen nyerni akarnak majd, de szerintetek mi a jobb: a Vikingst fogadni hazai pályán, vagy Philadelphiába utazni? Én nem foglalok állást, így mondjátok el kommentben a véleményeteket.

Az igazán fontos találkozók

Tennessee Titans @ Houston Texans 22.25, Sport Tv, Kandalló

Nagy a ködösítés Houstonban arról, hogy pihentetnek-e, még maga Deshaun Watson sem tudja, hogy játszik-e. Állítólag a játékosok nem szeretnének pihenni, és Bill O’Brien is úgy nyilatkozott, hogy győzelemért hajtanak majd, de a Chiefs veresége nélkül az a W semmit nem ér. A Titans viszont mindenképp a győzelemért száll harcba, hogy a saját kezébe vegye a sorsát és bejusson a hatodik kiemelt helyen a rájátszásba.

Mi történik, ha a Titans nyer: A Texans a Billst fogadja hazai pályán, a Titans pedig a Chiefshez látogat az Arrowheadbe.

Mi történik, ha a Titans veszít: Egyrészt a Texans esélyt kap a harmadik seedre, amennyiben a Chiefs kikap a Chargerstől, a Titans pedig izgulhat, hogy se a Steelers, se a Colts ne nyerjen, ellenkező esetben ugrik a postseason.

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens 22.25, GamePass, Kandalló

A Ravens bebiztosította az első kiemelést, így bár minden vágyuk valószínűleg kiejteni legnagyobb riválisukat, de a saját céljaikat helyezték előtérbe. Ennek érdekében több kezdőjátékos, köztük a (nyugodtan kijelenthető, hogy) 2019-es MVP, Lamar Jackson is pihenni fog, ami a Steelers esélyeit növelheti. Mike Tomlin innentől csak Duck Hodgesre és Paxton Lynchre számíthat, hiszen Mason Rudolph IR-re került, de ez ellen a felforgatott Ravens ellen sem biztos, hogy az offense képes lesz haladni.

Mi történik, ha a Steelers nyer: Még mindig nem a saját kezében van a csapat sorsa, hiszen a Titans meccs kimenetele is fontos számukra.

Mi történik, ha a Steelers veszít: Bármennyire is hihetetlen, de az esélyük megmarad, de ehhez a Titans és a Raiders veresége, illetve a Colts győzelme szükséges (az esélyesebb forgatókönyvek közül).

Oakland Raiders @ Denver Broncos 22.25

Grudenéknek a csillagok együttállása szükséges ahhoz, hogy bejussanak a rájátszásba, de egyáltalán nem reménytelen, sőt. Ehhez persze mindenképp az kellene, hogy nyerjenek Denverben, és talán ez tűnik a legnehezebbnek a szcenáriók közül. Drew Lockkal négyből három meccset is nyertek a hazaiak, és nyilván nem szívesen asszisztálnának ahhoz, hogy a Raiders folytassa kalandjait januárban is.

Mi történik, ha a Raiders nyer: Az ég világon semmi, amíg a többi meccs nem alakul a szájuk íze szerint.

Mi történik, ha a Raiders veszít: Készülhetnek Vegasra.

Green Bay Packers @ Detroit Lions 19.00

A Packersnél egy dolgot keresnek, Aaron Rodgers régi formáját. Finoman szólva sem ő húzza most a csapatot, és ki tudja, hogy a többi egység kiugró teljesítménye meddig fenntartható. A Lions drukkerek bánatára a Packers sem fog pihentetni, hiszen esélyük van a kiemelésre, na nem mintha a David Blough vezette hazai csapat lenne a favorit. Viszont nem egyszer láthattunk már példát arra, hogy a Lions megfricskázta a Packerst…

Mi történik, ha a Packers nyer: Bebiztosítja a pihenőhetet, és onnantól már az SNF kimenetelén múlik, hogy az első vagy a második helyen.

Mi történik, ha a Packers veszít: Egyrészt chester agyvérzést kap, másrészt visszacsúszhatnak a harmadik seedre. Amennyiben a Saints is megteszi azt a szívességet, hogy nem nyer, akkor Rodgersék maradnak a második kiemeltek.

New Orleans Saints @ Carolina Panthers 19.00

Pár játékosra ráférne a pihenés a Szenteknél, hiszen Michael Thomas és Drew Brees is limitáltan kezdte meg a hétre a felkészülést, de reményeik szerint majd a Wild Card körben pihennek. A hazai játékosok számára csak a bizonyítási vágy maradt az új tulajdonos felé, aki teljes átalakulást vihet véghez a franchise körül, így aki nem akar ebből kimaradni, annak tepernie kell. Will Grier, a Panthers harmadik körös újonca ismét kezdeni fog, a szurkolók reményei szerint ezúttal jobb játékkal, mint múlt héten.

Mi történik, ha a Saints nyer: A csoportgyőzelem megvan, így egy vasárnapi diadal esetén csak a fohászkodás marad számukra. A pihenőhéthez vagy a Packers, vagy a 49ers veresége szükséges, ha mindkettő vereséget szenved, akkor Paytonék az NFC első kiemeltjei.

Mi történik, ha a Saints veszít: Marad harmadik kiemelt, így hazai pályán játszhat a Wild Card körben a Vikings ellen.

Philadelphia Eagles @ New York Giants 22.25

Az NFC East múlt heti roncsderbijén kivívta magának az Eagles, hogy a saját kezébe vegye a sorsát. Ehhez a szétesőben lévő New York Giants remek partner lehet, noha biztos nem adják olyan könnyen magukat. Doug Pederson megkapta karácsonyra, hogy apránként visszakaphatja sérült játékosait, de ebből csak a rájátszásban tudna profitálni. Valószínűleg a leglátványosabb jeleneteket a két egykori Penn State futó, Saquon Barkley és Miles Sanders fogja produkálni.

Mi történik, ha az Eagles nyer: Bejut a rájátszásba a negyedik helyen, így hazai pályán léphet pályára a SNF vesztese ellen.

Mi történik, ha az Eagles veszít: Sajnos az nem, hogy eltörlik a csoportot a francba, de ebben az esetben a dallasiakon múlik, hogy ők, vagy a Sasok folytathatják januárban.

Mit várunk tehát az NFC-ben?

Tippjeink alapján 10/13 eséllyel lesz a 49ers az első kiemelt, ezzel együtt a Packers a második, a Saints a harmadik és a Seahawks az ötödik. Ezzel együtt 3/13 eséllyel lesz a Packers az első kiemelt, a Saints a második, a Seahawks a harmadik és a 49ers az ötödik. Emellett 11/13 eséllyel lesz az Eagles az NFC East élén, és 2/13 eséllyel a Cowboys.

Mit várunk tehát az AFC-ben?

Tippjeink alapján 10/13 eséllyel a Titans lesz a hatodik kiemelt, 2/13 eséllyel a Raiders, 1/13 eséllyel pedig a Steelers kerül be a rájátszásba az utolsó helyen.

Még egy kis tét

Miami Dolphins @ New England Patriots 19.00, GamePass, Kandalló

A Patriotsnak egy győzelemmel meglesz a 2. kiemelés és ezzel együtt a nagyon fontos pihenőhét is, várakozásaink szerint ez egyértelműen meg is fog történni a Dolphins legyőzésével. És akkor várhatjuk, beindul-e az offense a playoffra.

A Dolphins lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/2
A Dolphins lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/6

Los Angeles Chargers @ Kansas City Chiefs 19.00, SportTv, Kandalló

A Chiefs egy győzelemmel és a Patriots vereségével szerezheti meg a második kiemelést és az ezzel járó pihenőhetet. Ellenkező esetben viszont akár a nagyon veszélyes Titanst is fogadhatja a wild card körben, ami nem lesz sétagalopp. Szerintünk ezt a meccset behúzza a Chiefs, a Patriots viszont ahogy a fentiekbl látható, nem engedi ki a második kiemelést.

A Chargers lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/6
A Chargers lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/10

Washington Redskins @ Dallas Cowboys 22.25

A Cowboysnak minimális esélye van még a rájátszásra, amennyiben az Eagles kikap a Giantstől, a ‘Boys pedig várakozásaink szerint megveri a Redskinst.

A Redskins lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/2
A Redskins lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/5

A Cowboys lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/11
A Cowboys lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/18

Előre a drafton!

New York Jets @ Buffalo Bills 19.00

A Bills fix ötödik kiemelt, minden bizonnyal a Texanshoz utazik majd jövő héten. Előfordulhat, hogy pihentet a Bills a találkozón.

A Jets lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/6
A Jets lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/14

Chicago Bears @ Minnesota Vikings 19.00

A Vikings fix hatodik kiemelt, így várhatja, hová kell utaznia jövő héten. Előfordulhat, hogy pihentet a Vikings találkozón.

A Bears lehetséges legmagsabb draft pickje: 1/11
A Bears lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/19

A Bearsnek ugyebár ez nem számít sokat, hiszen a Raidersé az első körös pickje. 

Cleveland Browns @ Cincinnati Bengals 19.00

A Browns lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/8
A Browns lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/18

Már fixen a Bengalsé az 1/1.

Atlanta Falcons @ Tampa Bay Buccaneers 19.00

A Falcons lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/9
A Falcons lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/18

A Buccaneers lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/11
A Buccaneers lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/18

Indianapolis Colts @ Jacksonville Jaguars 22.25

A Colts lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/11
A Colts lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/18

A Jaguars lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/5
A Jaguars lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/10

Arizona Cardinals @ Los Angeles Rams 22.25

A Cardinals lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/6
A Cardinals lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/13

A Rams lehetséges legmagasabb draft pickje: 1/19
A Rams lehetséges legalacsonyabb draft pickje: 1/20

A Ramsnek ugyebár ez nem számít sokat, hiszen a Jaguarsé az első körös pickje. 

Szerkesztőségi tippverseny

 1. kronikk (155-85)
 2. katonadani (154-86)
 3. leonidasz (152-88)
 4. KGYM (149-91)
 5. löfli (149-91)
 6. rowi (148-92)
 7. jarred (147-93)
 8. renningan (147-93)
 9. g495sr (143-97)
 10. kerekisti (142-98)
 11. balentin (140-100)
 12. alatriste (139-101)
 13. chester (138-102)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!