Connect with us

Összefoglaló

Gázolt a Chiefs, két punt return elég lett volna a Coltsnak, Jerry Rice nyomában Julio Jones

Átgázolt a Bearsen a Chiefs, Nyheim Hines egyedül a punt visszahordásaival megverte a Pantherst, Julio Jones Jerry Rice nyomában, egy vereséggel már a Lionsé az 1/3. 

Kansas City Chiefs @ Chicago Bears 26-3

Nem volt egy túl izgalmas vasárnap esti rangadó, a Chiefs nagyon simán gázolt át a Bearsen, és igazából sok mindent nem is lehet kiemelni a találkozóról. Patrick Mahomes (251 yard, 2 TD) szokásosan jó volt, hiba nélkül, néhány különleges játékkal lehozta a mérkőzést. Láthatóan teljesen egészséges, simán futotta meg a touchdownját is és semmilyen limitációt nem fedezhettünk fel a játékában, ami felüdülés a szinte egész éves kisebb-nagyobb problémák után – így azért nagyon jó rákanyarodni a rájátszásra.

Kedvenc célpontja Travis Kelce volt, de rajta kívül öten kaptak el legalább két labdát, a földön pedig Damien Williams szállította a yardokat, korrekt 65 yardos napot lehozva. Mahomes egyébként egyik TD-je után látványosan elszámolt az ujjain tízig, mutatva, hanyadik helyen is választotta őt ki a Chiefs azon a drafton, ahol Trubisky 1/2-n kelt el a túloldalon.

A Chiefs számára sokkal fontosabb egyébként a támadósornál jelenleg a védelem, hiszen ennek szárnyalására nem feltétlen számítottunk, és ezzel együtt lesz igazán komplett SB-contender a csapat. Három ponton tartották a Bearst (legalacsonyabb idei termés), illetve mindössze 234 yardot engedtek (a Bears idei második legkevesebbje otthon). Az utóbbi hetekben a számok alapján az egyik legjobb védelmet tudhatja magáénak a gárda, még ha nem is épp világverő offense-ekkel találta szemben magát. Ettől függetlenül mindenképp biztató a rájátszásra nézve, hogy összeállt a defense, és nem lesz bántóan egyoldalú a csapat.

A Bearsnél sok jót nem lehet elmondani egyik oldalon sem, a védelem korrekt volt, de semmi különlegeset nem tudott csinálni, ennél persze rosszabbak voltak a támadók, akiktől kevesebbet is várunk el, de még azt is nehezen teljesítették ezzel a 3 feltett ponttal. Egy pillanatra sem volt esélye a meccsen a Bearsnek.

Vicces jelenet volt egyébként Harrison Butker kétkapufás, double doink kihagyott mezőnygólja, úgy tűnik a Soldier Fielden évente egy ilyet el kell lőnie alakinek.

(katonadani)

Carolina Panthers @ Indianapolis Colts 6-38

Az utóbbi hetekben mind a Panthers, mind a Colts igen mély gödörbe került, és a jó szezonkezdet ellenére már egyik félnek sem volt esélye a rájátszásra. Az idei utolsó hazai mérkőzésükön egy kicsit kárpótolták szurkolóikat a csikók, miután átgázoltak a párducokon.

A mérkőzés hőse egy nem várt személy lett, főleg egy nem várt szerepkörben. Nyheim Hines a meccs előtt négy punt visszahordással próbálkozhatott, de mindegyikből fair catch lett végül. A Panthers ellen azonban önkívületi állapotban játszott a másodéves futó a punt returner szerepben. Első próbálkozásra Palardy rúgását 40 yardon át cipelte vissza, amiből Brissett futásával TD-t szereztek. A második puntból egy 84 yados TD-t hozott össze Hines. Ezt megunva a Panthers több negyedik kísérletnek is neki ment és csak a negyedik negyedben puntolt újra, amit az RB 71 yardon át vitt vissza egészen az end zone-ig. 2012-ig kell visszamennünk az időben, hogy találjunk még egy olyan esetet, hogy egy játékos két punt return TD-t is szerezzen a mérkőzésen, a franchise történetében pedig ez az első eset. Hines végül a három próbálkozásból 195 yardot és két touchdownt szerzett.

Az utóbbi hetek nem túl sikeres játékában sokat számított, hogy a futás nem igazán működött a Coltsnál. Ez a Panthers ellen nem így volt. A Carolina megmutatta miért is 30. a futás elleni védekezésben. 32 kísérletből 218 yardot nyeltek el. Ebből Mack 95, Wilkins 84 és Brissett 37 yarddal vette ki részét. Ez a két egység mellett nem is kellett annyira Brissett passzjátéka, ami most is hagyott kívánni valót maga után. 52%-os pontosság mellett 119 yardig jutott passzolt TD és eladott labda nélkül.

A Panthers oldalán Will Grier bemutatkozása semmiképpen sem nevezhető álomkezdésnek. A gyors 14 pontos hátrány miatt passzjátékra kellett támaszkodniuk, de ez nem sok mindenre volt elég. 61%-os pontossággal dobálta a labdát és 224 yardot el is ért, azonban három alkalommal is eladta a labdát. Az egész Panthersből megint csak Christian McCaffrey emelhető ki, aki 54 futott és 119 elkapott yarddal zárt Indianapolisban. Ha pozitívumot akarunk keresni játékukban, akkor Palardy sikeres fake punt passza említhető még meg.

A hét tahója díjra pedig bejelentkezhet Vernon Butler, miután Glowinskin nem tudott keresztül jutni, a játék vége után a földön fekvő Jack Doyle-t találta meg, akinek ököllel rácsapott a sisakrácsára. Ezt természetesen a zebrák díjazták egy kizárással. Butler pedig teljesítményére rátett egy lapáttal, hogy miközben az öltöző felé tartott, középső ujját mutatta a közönség felé.

(kronikk)

Jacksonville Jaguars @ Atlanta Falcons 12-24

Kevés esetben történik meg, hogy már az első negyed után garbage time-ba fordul egy találkozó, ám miután a Falcons gyorsan felpakolt 14 pontot a táblára válasz nélkül, sajnos ez az összecsapás egy lefutott meccsbe fordult.

Az Atlanta egy 70 yardos nyitó drive-al kezdett, majd egy kickoff utáni fumble-t könyörtelenűl kihasználva hoztak össze gyorsan két touchdownt. Gardner Minshew még pályára sem lépett, máris mínusz 14-ről kellett volna felállnia a csapatnak, ami az alapvetően futásra építő Jags támadósor esetében sok volt.

Matt Ryan az erős kezdés után kicsit visszakapcsolt takarékba, de még így is passzolt 384 yardot, bár a gyors TD mellé becsúszott 2 eladott labda is. Elsődleges célpontja ma a rekordokat hallmozó Julio Jones volt. Jones nem kisebb nevet, mint Jerry Rice-t előzte be és kapta el minden idők legrövidebb ideje alatt a 12,000 yardot. Továbbá zsinorban a hatodik szezonban érte el egymás után az 1200 elkapott yardot. Rice beérésére itt még három hasonló év kellene, de nem lehetetlen a feladat.

A túloldalon Minshew is érezte magán a nyomást, így gyorsan ő is beállított egy rekordot, bár ez nem NFL, csupán franchise. Azonban szégyenkeznie nem kell, ő lett minden idők legtöbb passzolt yardot dobó újonc Jaguars irányítója. Űr számokat nem hozott ezúttal Gardner, alig 40% felett volt a pontossága 180 yardért, bár a labdát nem adta el, de sok pontatlan passza volt. Ugyanakkor az ember nem tudja hova helyezni őt, mert 1-1 csúnyább hibára most is jöttek nagyon látványos játékok.

A Jaguars a korai leolvadásból lassan sportot fog űzni, azonban most nem jött a csodába illő fordítás, mint múlt héten. Érdekes lenne egy mérkőzés, ahol az elejétől tudnának a game plan szerint haladni, mert Leonard Fournette úgy viselkedik, mint egy első körös játékos. Ezúttal is 100 scrimmage yard felett zárd és a majd’ 5 yardos futásonkénti átlaga is szépen mutat.

A Falconsnál Dan Quinn az állásáért meccselt és bár az utolsó negyedes garbage time engedett TD után volt még egy támadósorozata a Jaguarsnak, ahol ha összejön a TD egy labdabirtoklásnyira csökkent volna a különbség, a Falcons védelme azonban négyszer is meg tudta állítani a saját tízesén belül a Jacksonville-t, így mondhatni könnyed győzelmet arattak az idei utolsó találkozón Mercedes-Benz Stadiumban.

(alatriste)

Detroit Lions @ Denver Broncos 17 – 27

Egy mérkőzés, aminek igazán nagy tétje nem volt. Legfeljebb a Lions számára volt tétje, mert egy vereség kellett az 1/3-hoz. Ehhez képest 10-0-s vezetéssel kezdte a meccset a Lions, igaz, egy punt return TD-t sikerült szerezni (Jamal Agnew 64 yardon keresztül rohant vissza), és nem a támadósor hozta össze a 10 pontot, de a lényegen ez nem változtatott.

Ezután azonban a Lions észhez kapott, és gyorsan visszavett a lendületből, ami megadta a lehetőséget a Broncosnak a fordításhoz. Persze ők sem vitték túlzásba, többnyire futásokkal próbáltak előrehaladni, ami egyébként nem is ment olyan rosszul. Legalábbis ha Lindsay futott, akkor ugyanis átlag 6 yardot haladtak. A másodéves futónak nagy meccse volt, hiszen 107 yardot és 1 TD-t szállított. A passzjáték már nem volt ilyen jó a hazaiaknál, de nem is volt borzalmas. Lock lehozott egy átlagos teljesítményt (192 yard 1 TD), ami ezen a meccsen bőven elég volt.

A túloldalon David Blough már egy fokkal rosszabb volt, neki a passzainak csak a fele ért célba 112 yardért és 1 TD-ért. De tőle nem is vártunk igazából ennél többet, tudjuk, hogy benne csak ennyi van, csak hát Stafford sérülése miatt őt kellett játszatni.

Igazából nem történt semmi meglepetés a meccsen, azt kaptuk, amire számítottunk. A Broncos a kezdeti botlás után átvette az irányítást, és a Staffordot nélkülöző Lions nem tudta tartani velük a lépést. De legalább sikerült megszerezni az 1/3-as pozíciót. A Lions helyzetében valahol ez is siker.

(jarred)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!