Connect with us

Érdekességek

Így nézne ki a rájátszás, ha ma lenne vége a szezonnak

Még négy forduló hátra van az alapszakaszból, azonban a rájátszás mezőnye már kezd körvonalazódni, erre vetünk most egy pillantást.

AFC

  1. Baltimore Ravens (10-2)
  2. New England Patriots (10-2)
  3. Houston Texans (8-4)
  4. Kansas City Chiefs (8-4)
  5. Buffalo Bills (9-3)
  6. Pittsburgh Steelers (7-5)

Új csapat van a trónon a hétvége után, ugyanis a Baltimore Ravens átvette az első kiemelés helyét zsinórban nyolcadik győzelmével, illetve a Patriots vereségével. A tie-breaker ugyebár a Ravensnek kedvez, hiszen Jacksonék nyerni tudtak a Pats ellen. A Texansé a harmadik hely jelenleg, hiszen megverte a Chiefst októberben, de a két Titans elleni meccs miatt még a csoportelsőség sem fix. A Bills wild card helye elég biztosnak tűnik, a csoportelsőségről szőtt álmok viszont valószínűtlenek, hiszen még ha meg is verik Allenék a Patriotsot, a tie breaker akkor is a New Englandé, így az azonos mérleg sem elég a Billsnek.

Az üldüzők közt elsősorban a 7-5-ös Titanst említhetjük, a két Texans elleni meccs nagyon sok mindent befoláyol majd. Halvány remény még pislákol a 6-6-os Coltsnak és Raidersnek is.

Jelen állás szerint tehát Steelers @ Texans és Bills @ Chiefs wild card meccseket rendeznének a playoff első körében, a jobb mérlegűre a Patriots, a gyengébbre a Ravens várna a divisional körben.

NFC

  1. New Orleans Saints (10-2)
  2. Seattle Seahawks (10-2)
  3. Green Bay Packers (9-3)
  4. Dallas Cowboys (6-6)
  5. San Francisco 49ers (10-2)
  6. Minnesota Vikings (8-4)

A konferencia, ahol 10-2-es mérleg csak a wild cardra elég a 49erstől. Egyelőre a Saints az egyetlen matematikailag biztos PO-résztvevő, a Seahawks ellen pedig meg is van a tiebreaker, így ha Wilsonék és Breesék sem buknak többet, akkor a Szenteké az első kiemelés. Persze a Hawks és a 9ers között még azért nagy lesz a verseny (utolsó körben egymás ellen meccselnek), de a Saints a héten tehet arról, hogy mindkettő ellen vigye a tie breakert. Az NFC Northban a Vikings ugye két hét múlva egyenlíthet a Packers ellen, de a divízión belüli mérleg Rodgerséknek kedvez, így nehéz lesz őket letaszítani a trónról.

Az üldözők közt mérleget tekintve csak a negyedik legjobb az Eagles, mégis neki lehet a legtöbb esélye a playoffra, ehhez igazából csak hozni kell a maradék négy meccset a divízión belül – persze ahogy játszanak a Sasok, ez egyáltalán nem lesz könnyű. A Rams 7-6-tal egyébként nincs meccse a Vikingstól, még a tie breakert is uralná, de nagyon nehéz a sorsolása, hiszen három jelenlegi PO-csapattal is játszik még (Seahawks, Cowboys, 49ers).

Jelen állás szerint tehát Vikings @ Packers és 49ers @ Cowboys wild card meccseket rendeznének a playoff első körében, a jobb mérlegűre a Seahawks, a gyengébbre a Saints várna a divisional körben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!