Connect with us

Hír

Kittle, Hooper és Ertz új alapokra helyezheti a tight end piacot

A tight end poszt talán mondhatjuk, hogy alulértékelt az NFL-ben a fizetéseket tekintve. A legjobban kereső TE évi $10 milliót visz haza jelenleg (Jimmy Graham), miközben – csak hogy viszonylag könnyen összehasonlítható posztot említsünk – az elkapók közt ez csak a 24. helyre lenne elég, Devin Funchess keres épp évi 10 millió dollárt (Sterling Shepard és Jamison Crowder van előtte-utána).

Az azért minden NFL-szerető nézőnek egyértelmű, hogy a liga legjobb tight endjei (Kelce, Kittle, Ertz, stb) egyértelműen jobb játékosok és nagyobb hozzáadott értékük van, mint a világ Funchesseinek, Crowderjeinek, Shepardjeinek – nem lebecsülve az ő képességeiket. Adam Schefter információi szerint pedig idén végre korrigálhat a piac és az új szerződésre váró top tight endek – George Kittle, Zach Ertz, Austin Hooper – új alapokra helyezhetik a poszt értékét a szerződéseket tekintve.

Közülük csak Hooper lesz ténylegesen szabadügynök tavasszal, de nehéz elképzelni, hogy Kittle jövőre a $735 ezret fizető újonc szerződésével lépjen pályára (negyedik, utolsó évébe lép), illetve Ertz szerződése is csak 2020-ra érvényes már, így neki is kinéz egy hosszabbítás. Rajtuk kívül szabadügynök lesz Hunter Henry és Eric Ebron is, bár ők talán nem kaphatnak akkora gázsit, mint a fentebb említett társaik.

A várakozások szerint tehát bőven átléphetik többen is a $10 milliós határt, az viszont jó kérdés, végül hová lövik be a poszt krémjének értékét a játékosok ügynökei és a csapatvezetők. Tavasszal kiderül.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!