Connect with us

Érdekességek

Lamar Jackson a dupla-tripla király

Lamar Jacksonnak félelmetesen jó szezonja van, sorra dönti a különböző rekordokat, míg a Ravens jó eséllyel pályázik az első kiemelésre. A csapat legutóbb a 49erst győzte le, Jackson pedig 101 yardot futott és 105 yardot passzolt: utóbbi nem valami sok, de arra pont elég, hogy meglegyen LJ-nek a negyedik dupla-triplája idén, ami nem mellesleg rekord.

 

A dupla-tripla azt jelenti, hogy egy játékos két különböző kategóriában (futás, elkapás, passz, visszahordás) is legalább 100 yardot szerzett. LJ-nek idén már négy van, ami a legtöbb valaha egyetlen szezon alatt: a 49ersen kívül a Cardinals, a Bengals és a Steelers ellen jött össze a bravúr.

 

A dupla-triplák kifejezetten ritkák (kivéve persze, ha nem Lamar Jacksonnak hívják az embert), a rekorder Michael Vicknek mindössze nyolc jött össze egy teljes karrier alatt, LJ pedig már most ötnél jár 1,5 szezon után (tavaly is volt neki egy). Utána egyébként négyes holtverseny van: Russell Wilsonnak, Walter Paytonnak, Dante Hallnak és Gary Ballmannek is négy dupla-triplája van. (Via PFT)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!