Connect with us

Beharangozó

Le kell játszani – Jets @ Ravens

Első, második és sokadik ránézésre is egy teljesen lefutott, érdektelen mérkőzésre számíthatunk az éjjel, ahol a ligaelső Ravens fogadja rövid héten a sokszor futballcsapatra is alig emlékeztető Jets gárdáját. Mégis az ilyen mérkőzések tudnak sokszor meglepetést okozni, és minimális esély erre most is lehet.

 

Miután ilyen hatalmas kedvet hoztam a találkozóhoz, nézzük meg azokat kulcspárharcokat, amik eldönthetik a találkozót és ezeknél a matcupoknál mennyi esély van, arra, hogy a Jets ezekből győztesen jöjjön ki.

 

Lamar Jackson futásai vs. Jets védelem (1.5/10)

 

Lamar Jackson már most történelmi számok közelében van, mindössze 22 futott yard kell neki, hogy megdöntse Michael Vick rekordját. Ő az igazi mismatch az offense-ek számára, a ProFootballFocus adatai szerint 116 előre tervezett futása volt idén, tehát látszik, hogy a Ravens vezetőség nem fél használni adottságait és még a legjobb defense-ek is csak minimálisan tudták lelassítani. A Jets az egyik legtöbb elrontott szerelést tudhatja magáénak a ligában, a linebacker soruk pedig Mosley kiesése óta messze átlagon aluli. Nem sok esélyt látok rá, hogy a Jets méltó ellenfél lehet, Lamar kisebb sérülése miatt kapnak egy fél pontot még.

 

Lamar Jackson és a passzjáték vs. Jets védelem (4/10)

 

A sikeres futójátékok miatt kevesebb nyomás hárul a Ravens passzjátékára, de ha a levegőben kell megoldaniuk fontos szituációkat, akkor sem remegnek meg. Jackson viszonylag pontos, 66%-os aránnyal találja meg a célpontjait és kevésszer adja el a labdát. Az elkapószemélyzet aránylag jó, de azért érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb elkapott yarddal egy tight end áll. A Jets passzvédekezés körülbelül a liga közepéhez tartozik, mérkőzésenként 260 yardot engednek az ellenfeleknek. Van némi esély rá, hogy megállítják a Ravenst, de nem túl sok. Főleg Jamaal Adams elkerülése lehet a kulcs, de ha nem tudja vállalni a játékot a fiatal safety, akkor nincs miről beszèlni.

 

Ravens futójáték vs. Jets védelem (6/10)

 

A Ravens futójátékának elengedhetetlen eleme Lamar, de ha őt nem számoljuk, akkor is jól teljesít az egység. Ingram és Edwards is 5 yardos átlaggal fut és a PFF szerint mindketten 3 yard körül átlagolnak az első kontakt után. Ellenben a Jets védelem alapjáraton nem rossz futás ellen, mindössze 78.8 yardot engednek mérkőzésenként, amivel a második legjobbak. Akár egy parázs összecsapás is kinézhet ebben a párharcban.

 

Sam Darnold és a Jets passzjáték vs. Ravens passzvédekezés (4/10)

 

Marcus Peters érkezése óta a Ravens légvédelme feljavult, mindössze az ötödik legkevesebb yardot engedi azóta. A Jets offense szintén valamelyest feljavult az utóbbi időben, de sem Gase-ben, sem az egész Jets offense-ben nem bízok annyira, hogy egy komoly csapat ellen megrázzák magukat. A Jets támadófal például borzasztó és Judonék nagy károkat tehetnek benne.

 

Jets futójáték vs. Ravens futásvédelem (2/10)

 

A Jets az egyik legkevesebb yardot termeli mérkőzésenként, a Ravens pedig az egyik legkevesebbet engedi. Ezek már magukban nem jó előjelek, de Bell még nem teljesen biztos, hogy 100%-os, és ugyan a 1000 scrimmage yard valószínűleg meglesz neki (8 yard kell), de nem várok kirobbanó mérkőzést tőle.

 

Adam Gase vs. John Harbaugh (T.K.O.)

 

Komolytalan a két edző egy lapon való említése is. Harbaugh idén újabb szintet lépett és az analytics csapatával, valamint Lamar Jacksonnal együtt egy szinte soha nem látott merész, bátor, de ugyanakkor a számokon alapuló felfogásban vezeti a csapatát. Adam Gase ehhez képest sokáig úgy tűnt, hogy a földdel teszi egyenlővé újabb áldozatát. Ettől valamelyes talán megmenekült a Jets, de meg lennék lepve, ha pont egy ilyen forradalmi csapat ellen találna ellenszert.

 

Összességében nincs jelenleg olyan eleme a játéknak, ahol a Jets fel tudná venni a versenyt a hazaiakkal, így egy hatalmas verés sem kizárt, de a Ravens lehetséges, hogy takaréklángra rakja magát a megfelelő előny birtokában. Egyedül az FK! átok segíthet a vendégeknek, mert:

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!