Connect with us

Érdekességek

Minden forgatókönyv az AFC rájátszására

Már csak egy hely kiadó az AFC rájátszásában, a Titans, a Steelers és a Raiders küzdhet az utolsó fordulóban a playoffért és pontosan a 6. kiemelésért. A Ravens, a Patriots, a Chiefs, a Texans és a Bills már biztos résztvevő, ráadásul a Ravens és a Bills helye (1. és 5.) már teljesen fixnek tekinthető. A 2-4. kiemelés viszont még változhat, illetve ugyebár a 6. kiemelt kiléte is, így most Ivan Urena jóvoltából megnézhetjük, milyen 17. fordulós kimenetelek esetén hogyan fog kinézni az AFC playoff:

A Patriots egy Dolphins elleni győzelemmel bebiztosítja a pihenőhetet, de elég a Chiefs veresége is a Chargers ellen, ellenkező esetben Bradyék lesznek a harmadikok, Mahomesék pedig a másodikok. A Texans a negyedikről a harmadik helyre ugorhat, amennyiben nyer a Titans ellen, a Chiefs pedig kikap a Chargerstől. A Chiefs pedig a fentiek függvényében lehet második, harmadik és negyedik kiemelt is.

A hatodik helyért folytatott harc érdekesen alakul, jelenleg a Titans kezében a saját sorsa, a Steelersnek és a Raidersnek segítségre van szüksége – előbbinek kicsire, utóbbinak nagyra. Nézzük mit jelent ez pontosan.

A Titansé a 6. hely, ha

  • nyer a Texans ellen VAGY
  • a Steelers és a Colts is vereséget szenved.

A Steelersé a 6. hely, ha

  • nyer a Ravens ellen ÉS a Titans vereséget szenved VAGY
  • a Titans és a Raiders vereséget szenved, de a Colts nyer VAGY
  • a Titans, a Chargers, a Lions és a Bears vereséget szenved, a Colts és a Dolphins viszont nyer.

A Raidersé a 6. hely, ha

  • nyer a Broncos ellen ÉS a Titans és a Steelers vereséget szenved ÉS a Colts nyer ÉS legalább egy nyer az alábbi csapatok közül: Patriots, Chargers, Lions, Bears.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!