Connect with us

Összefoglaló

Nehéz helyzetbe hozta magát a Seahawks és a Steelers, él a remény Oaklandben

Meglepetésre kikapott a Seahawks és a Steelers is, előbbi így akár bukhatja is a kiemelést, a hazai pálya előnyét pedig egészen biztosan, utóbbinak pedig már nem saját kezében a sorsa a rájátszást tekintve. Oaklandben viszont még mindig él a remény, ugyanis minden tökéletesen alakult a Raiders számára. A Saints pedig lassan indult be, de végül megverte a Titanst, amely nem bánkódhat, jövő héten saját magának is kiharcolhatja a rájátszást. 

Arizona Cardinals @ Seattle Seahawks 27-13

Nem sikerült jól a felkészülés az NFC West döntőre a Seattle-nek, ugyanis viszonylag simán kapott ki hazai pályán a csoportrivális Cardinalstól. Pedig nem úgy indult a mérkőzés, hogy borulni fog a papírforma, az első drive-ban öt 10 yardnál hosszabb playt is összehozott a Seahawks, aminek a végén egy Nick Bellore TD-vel meg is szerezte a vezetést. Innentől viszont megállt a tudomány, mind védő-, mind támadóoldalon. Chris Carson és CJ Prosise is megsérült még az első félidőben, ezért Travis Homer futott, amikor tudott, nem sok sikerrel. A vendégek pedig remekül zárták a lehetőségeket Wilson elől, 2 futott yarddal végzett mindössze. A Seahawks támadófala passzblokkolásban sem brillírozott, folyamatosan nyomás alatt tartották Wilsont, akit ötször sackeltek, 169 yarddal zárt, a második negyedben konkrétan 0 passzolt yardja volt.

A vendégek védelmében Chandler Jones volt az MVP, aki négy sacket és két kierőszakolt fumble-t szerzett, 19 sacknél tart már idén, amivel vezeti is a ligát – még egy négyes a Rams ellen és megdönti Michael Strahan rekordját. De remekül játszott az elmúlt pár mérkőzés óta új poszton (OLB) szereplő Haason Reddick is, valamint Jordan Hicksnek volt egy nagyon fontos mínuszos tackle-je 3. kísérletre a red zone-ban a harmadik negyed legvégén.

A Cardinals támadósora a harmadik negyed elejéig rendkívül hatékony volt, Kenyan Drake egy 80 yardos TD futással kezdett, a meccs végére pedig karrierje legjobb napját zárta, 166 futott yarddal és 2 TD-vel. Kyler Murray is jól játszott, amíg pályán volt, ugyanis a második félidő elején combhajlító sérülést szenvedett, így Brett Hundley-nak kellett beugrania lemenedzselni a mérkőzés hátralevő részét. Az elején ez döcögősen ment, eljutott FG távolságig, azonban azt Rasheem Green blokkolta, és majdnem vissza is vitték touchdownra, de végül a Seattle is csak egy mezőnygólig jutott a turnover után. Majd viszonylag hamar még egy FG drive-ot csinált a Seahawks, és már csak egy TD volt közte, utána viszont Hundley és Drake vezérletével egy elképesztően pofás drive-val lezárta a mérkőzést a Cardinals. Harmadik és 2-re 14 yardos futása volt Hundley-nak, majd utána még két futása volt 6 és 12 yardért, végül Drake futott be 3 yardról. Fitzgeraldnak volt még pár szép elkapása, például az alább látható TD, valamint átlépte a 17.000 elkapott yardot karrierje során, ami rajta kívül csak Jerry Rice-nak sikerült.

A csapatok általában nem nyerni járnak Seattle-be, de idén ez már három franchise-nak is sikerült, valamint a Cardinals hét év alatt ötödjére győzte le a Seahawkst a CenturyLink Fielden.

(löfli)

New Orleans Saints @ Tennessee Titans 38 – 28

A Saints az első negyedben fejben még a hétfő esti rekordünneplő bulin volt, amit a Titans ki is használt, és gyorsan 14-0-s vezetésre tett szert. Ezután azonban a Titans aludt bele a meccsbe, ami segített a Saintsnek kijózanodni, és a második negyedben sikerült 14-10-re szépítenie az állást.

A harmadik negyedben aztán folytatódott a Saints ébredezése, és rövid időn belül sikerült a vezetést is átvenni. Idővel azonban a Titans is felébredt, így az utolsó 15 percre még mindig nyitott volt a kérdés, sőt még 4 perccel a vége előtt is kérdéses volt, ki fogja megnyerni a meccset.

31-28-as vendég vezetésnél a Titans támadhatott a győzelemért. Tannehill kiosztott egy szép 23 yardos passzt Kalif Raymondnak, aki el is kapta a labdát, de olyan kemény ütést kapott a Saints védőitől, hogy kiejtette a labdát, és fumble lett. Ezzel a labdaszerzéssel a Saints előtt megnyílt a lehetőség, hogy lepörgesse az órát, de Breesék inkább TD-t szereztek, amivel hasonlóan biztossá tették a végkimenetelt. Tannehill még visszakapta a labdát, de 2 perc alatt kellett volna időkérés nélkül 10 pontot szerezni, ami lehetetlen feladat volt. Nem is sikerült, így bár nagyot küzdött a Titans, de 38-28-ra alulmaradt.

A Saints megnyerte a meccset köszönhetően a támadósornak, ahol az igazi sztár Michael Thomas volt. Az elkapó úgy indult neki a mérkőzésnek, hogy esélye lesz megdönteni Marvin Harrison rekordját (143 elkapás egy szezonon belül), ha megfelelően alakulnak a körülmények. Végül minden ideálisan alakult, és a Saints utolsó drive-jában meglett a 144. elkapása, amivel összejött a rekord. Majdnem TD-vel sikerült ezt összehozni, de fél yarddal a célterület előtt földet ért a térde, így nem sikerült teljesen tökéletesre a rekorddöntés. De egy játékkal később újra őt vette célba Brees, szóval a TD végül meglett, csak nem a rekordnál. A meccset egyébként 12 elkapással, 136 yarddal és 1 TD-vel zárta.

A Titans oldalán Tannehillt lehet kiemelni, aki ismét kimagaslóan játszott (272 yard, 3 TD), és tette mindezt úgy, hogy a támadófal előtte teljesen összeomlott a meccsen. A Saints védők ötször is földre vitték őt, és többször is menekülnie kellett előlük. Amit ő tehetett, azt megette, de ez most nem volt elég.

Igazából a Titans részéről ez az eredmény elfogadható lenne, csak ott van az a tény, hogy 14-0-ra vezettek, és onnan sikerült kikapni. Így már kicsit rosszabb az összkép, de elsősorban nem ez volt a fontosabb meccs. Jövőhéten a Texans ellen dől el igazából, meglesz-e a playoff vagy sem – egy győzelem elég Tannehilléknek, köszönhetően az alábbi meccs eredményének.

(jarred)

Pittsburgh Steelers @ New York Jets 10-16

Hiába van egy lamborghinid, ha vezetni nem tudsz.

Valami ilyesmivel írható le jelenleg a Steelers helyzete. A keret, azaz a védelem megvan, de az irányító kérdés továbbra is láncként húzza vissza a pennsylvaniai együttest. A mérkőzést Delvin Hodges kezdte meg, de egy 3 and out és 2 interception után jött a váltás és állt be a helyére Mason Rudolph. A másodéves irányítóval már jobban nézett ki a csapat és második negyed végén össze is jött a TD Diontae Johnsonnal.

Azonban a harmadik negyed végén egy rossz snap utáni kavarodás és sack következtében megsérült Rudolph és jöthett vissza a pályára Hodges. (A rossz snappekkel egész este volt gondja a támadósornak a center Pouncey kiválása előtt és után is). A védelem megadta a lehetőséget a csapatnak a fordításra, azonban élni nem tudtak vele. Ha már védelem, T.J Watt ismét adott alapanyagot a DPoY highlight videókba. Sack, kierőszakolt és  összeszedett fumble és állandó jelenlét a backfielden.

A Jets oldalán a legnagyobb sztori természetesen Bell visszatérése volt, ami azonban nem sikerült olyan csattanósra, mint szerette volna. Bár lehetősége volt bőven, összesen majd 30-szor hozták játékba (amiből 25 volt futás), ebből mindössze 72 yard jött össze, ami 3-as átlag alatt van. A támadósor másik kulcsfigurája, Sam Darnold a levegőben vigyázott a labdára, azonban a kezéből háromszor is kiverte a Steelers védelme, bár elveszteni csak egyszer vesztette el azt – mint láttuk Watt ellen. A touchdown passzát Robby Andersonnal már az első drive-ban összehozta, a mérkőzés további részén negyedenként 3-3 pontra futott a támadósortól.

A védelem viszont itt is dicséretet érdemel. Jamal Adams visszatért a Jetsbe és egyből a csapat legtöbb szerelését vállalta magára újfent, a nagy játékok viszont ezúttal poszttársától, Marcus Maye-től jöttek 1 INT és több leütött labda személyében.

A New York-i együttes ezzel 6-9-re módosította a mérlegét és 2015 óta legjobb szezonját zárja majd. Fun fact, hogy Sam Darnolddal 6-6 a csapat és Adam Gase mérlege.

A Steelers helyzete egyértelmű volt, ha nyeri mindkét találkozóját, akkor ott van a rájátszásban. A meglepő vereség miatt azonban a Titansnak még az is belefért, hogy végül egy nagyszerű meccsen vereséget szenvedett hazai pályán, így ha a Tennessee nyer az utolsó fodulóban, akkor csinálhat bármit a Steelers, nem jut be playofba.

(alatriste)

Oakland Raiders @ Los Angeles Chargers 24-17

A 16. kör kezdete előtt nem vettük komolyan a Raiders esélyeit a rájátszásra. Azonban az eredmények megfelelően alakultak eddig a Fosztogatók számára, és ők is nyertek Los Angelesben, így a 17. forduló előtt még mindig van esélyük a playoffra, de a sorsuk nem a saját kezükben van még, így is több meccs jó kimenetele kell nekik.

A Raiders számára fontos mérkőzés előtt nem tudta vállalni játékot ezen a héten sem Josh Jacobs, az Oakland újonc futója. Valakinek így előre kellett lépnie, és hátára venni az offense-t. Erre a szerepre Derek Carr jelentkezett be és rég nem látott formában láttuk játszani a QB-t. 291 yardja mellett egy-egy futott és passzolt touchdownja is volt, valamint a 86%-os passzpontosság is kiemelkedő. Elkapásokban az idei ötödik körben kiválasztott elkapó, Hunter Renfrow emelkedett ki 107 yardjával, amiben volt egy 56 yardos TD is. Futásban Jacobs helyét DeAndre Washington vette át 85 yarddal és egy hatpontossal.

A győzelmet ellenben nem csak a támadóknak köszönhetik. A futás elleni védekezésben a Raiders egysége a középmezőnyben helyezkedik el, a Chargers ellen azonban kiemelkedőt nyújtottak. A Melvin Gordon-Austin Ekeler duót mindössze 26 yardon tartották 13 kísérletből, Gordon 15 yardjába azonban belefért két touchdown is. A jó futás elleni védekezés miatt Philip Riversen volt a teher, hogy neki kell győzelemre vezetni csapatát. Az idei Rivers pedig erre nem nagyon képes, és ez most sem volt másképp. 279 passzolt yard mellett TD-je és eladott labdája sem volt, és 69%-os pontossággal találta meg társait a pályán.

Most nem saját magát verte meg a Chargers, hanem egyszerűen a Raiders volt jobb. Eladott labda egyik oldalon sem volt, és Daniel Carlson, valamint Michael Badgley sem hibázott rúgásból.

Sajnálatos módon a végjátékban Trayvon Mullen szenvedett el egy súlyosnak tűnő sérülést, miután csapattársával, Curtis Riley-val ütközött, amikor Andre Pattont próbáltak szerelni. Mullent sokáig ápolták a pályán, majd hordágyon vitték le. Az első hírek szerint nyaksérülést szenvedett az idei második körös CB.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!