Connect with us

Hír

Nincs meglepetés: Joe Burrow nyerte a Heisman-trófeát!

Ahogy arra számítani lehetett már korábban is, a Louisiana State Egyetem irányítója, Joe Burrow nyerte a 2019-es Heisman-trófeát, az egyetemi szezon legkiemelkedőbb játékosának járó díját. Ezzel Billy Cannon mellett mindössze a második játékos lett az LSU Tigers történetében, akinek sikerült elhódítania a hőn áhított trófeát.

Az idei díjátadóra ezúttal négy játékost hívtak meg, a nyertes mellett az Oklahoma irányítója, Jalen Hurts, az Ohio State irányítója, Justin Fiels és a szintén Buckeyes-játékos Chase Young szerepelt még a döntős jelöltek között. A szavazás végeredménye nagyon sima volt, Burrow-t a voksolók 90,8%-a jelölte az első helyre, összesen pedig 2608 pontot kapott. A dominanciáját jellemzi, hogy a második helyre befutó Jalen Hurts mindösszesen 762 pontot kapott, 1846-tal kevesebbet, mint a trófea nyertese. Ez különbség pedig a valaha volt legnagyobb a Heisman történetében az első és a második helyezett között.

Burrow győzelmével a Heisman-trófea zsinórban harmadik éve vándorol egy olyan irányítóhoz, amelyik korábban egy másik egyetemről transzferelt, hiszen Mayfield a Texas Tech-ről, Murray pedig a Texas A&M-ről került az Oklahomára, Burrow pedig az Ohio State-en kezdte meg a karrierjét. Két év padozás után döntött úgy, hogy elhagyja Colombust és a Tigers kötelékében igyekszik majd beteljesítenie az álmait. A döntés utólag nagyon jól sült el, még akkor is, ha a 2018-as éve nem pont úgy alakult, ahogy ő várta. A pálfordulás 2019-ben történt meg, amikor egy teljesen átszabott rendszerben rekordot rekordra döntött. Az idei évben 48 passzolt hatpontosával vezette az FBS-t ebben a mutatóban és 4715 yardjával is sikerült a második helyre férkőznie. Elképesztő számokat pakolt fel a szezon során, de amiről ezek az adatok nem annyira árulkodnak, az a pályán mutatott érettsége, pontos döntéshozatala és vezéregyénisége. Ezzel az egészen páratlan 2019-es évvel pedig jogosan pályázik arra Joe Burrow, hogy a 2020-as NFL Draft 1/1-esének válasszák majd ki.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!