About the author

44 Comments

 1. 1

  Sestertius

  Nem értem, hogy mit láttak Garoppolóban, hogy hozzávágták ezt az ótvar nagy szerződést…
  Nyilván nem egy Flacco deal, mert okosan osztották le, de maga a játék az gyakorlatilag kottára ugyanaz mint a csődöré.. ha nincs Shanahan, és nincs ez a nagyon kreatív falmunka futásoknál, akkor kampec.

 2. 3

  Tamasi Antal

  A 49-ers közvetítésében értetlenkedtek Ricsiék, hogy Goff a megnyert pénzfeldobás után a bíró többszöri rákérdezése ellenére a rúgást választotta, és így mindkét félidőben a Dallas kezdi a játékot. Ezt viszont én nem értem. Tud valaki magyarázattal szolgálni?

 3. 4

  vabu

  Nem Goff volt az hanem a kivételes szellemi képességekkel megáldott Prescott. Először a “defer” szót használta , aztán utána a “defense” és “kick” szavakat de a bíró az elsőt fogadta el. Ezáltal az első félidőt a Rams kezdte és a másodikat is nekik kellett volna , de végül a második félidő elején mégis megkapta a Cowboys a labdát.

 4. 5

  Vicgeordie

  Igazából Prescott jót mondott, csak nem elég tisztán és érthetően, így félreértették egymást a sporival. De a félidő alatt kielemezték a felvételeket a new yorki központban és ezért döntöttek úgy (jól), hogy a Dallas fogadhatja a labdát a második félidőben

 5. 6

  katonadani

  fordítva.
  Először defense és kick szavak voltak, utána visszakérdezett a bíró, utána mondta Dak hogy defer, de először az első válasz alapján ítélt a bíró, majd a félidőben megváltoztatták és mégsem rúgott kétszer a Dallas.

 6. 7

  katonadani

  nem mondott jót Prescott.
  Azt mondta, hogy “we want defense. Defense. We wanna kick it. Kick it that way”

  Ez volt az első válasza, ami amatőr hiba. Ha a bíró ennyiben hagyja, akkor vége is van és nincs kérdés, kétszer rúg a Boys. De a bíró visszakérdezett, utána eszmélt Dak hogy ja, mármint defer. Viszont azt nem értem h akkor miért nem ezt fogadta el végül a bíró.

 7. 8

  Tamasi Antal

  Én no érteni inglis: Miért jelent ez kétszeri rúgást?

 8. 9

  Vicgeordie

  Akkor úgy mondom, hogy végeredményben jót mondott :) (amúgy Lawrence magára vállalta a dolgot, hogy a defense dologgal ő zavarta meg Prescottot)

 9. 10

  katonadani

  ha megnyered a coin tosst, akkor választatsz
  1) visszahordasz
  2) halasztod a választásod a második félidőre (és ott választod, hogy visszahordasz)
  3) rúgsz (ami hülyeség, mert akkor most rúgsz, a második félidőben meg a másik csapat választ, hogy mit akar, nyilván visszahordani)

  Hülyeség amúgy az egész, mert nyilván senki nem akar direkt kétszer rúgni, szal nem tudom miért ez a procedúra, de az van

 10. 11

  Fetyke

  Ezzel a vereséggel a 49ers elég nehéz helyzetbe hozta magát. Több hibázási lehetőség már nem fér bele…

 11. 12

  Tamasi Antal

  Értem. Eddig azt hittem, hogy ez automatikusan megy: választok valamit, aztán a 2. félidőben a másikat kapom (mint a fociban, mi kezdünk az elején, a 2. félidőben a másik csapat).

 12. 13

  ahanem

  A Chiefsnél nem tudják hogy McCoy tud futni a hóban?

 13. 14

  bjeela

  Dehogynem, csak azt nem, hogy lehetne megállítani.

 14. 15

  ahanem

  nem értem mi a problemád, ez az elit defense 9 ponton tartotta az aintst
  emellett csak potom 53 pontot engedett a texansnak, az meg bárkivel megeshet

 15. 16

  Fetyke

  Ezt eddig én sem tudtam!
  Igaz, még sok minden mást sem… Pl, hogy mikor van vége egy playnek…

 16. 17

  ahanem

  de náluk játszik

 17. 18

  ducksfan

  Forrest Gumpnak is ki kellett tenni egy molinot, hogy ki ne fusson a stadionbol.

 18. 19

  bjeela

  Hát ezaz. Mire beállítanák, már megint messze jár…

 19. 20

  bjeela

  Naugye, hát esznodom én is,

 20. 21

  bjeela

  Azért nem győzök csodálkozni a Vasason. Ilyen világraszólóan pocsék O teljesítmény mellett is képesek voltak meccsben maradni… Ez a Tomlin télleg zseni.

  Viszont azt nem értem, hogy ha Sanahan tudta, hogy nekik fog esni a Falkons, aki eddig esett kelt – de inkább esett -, akkor ő miért nem készült fel belőlük rendesen? Pont ugyanannyi esélye volt rá és elvileg övé a jobb csapat. Szóval ez az érvelés nekem sántít(sosem értettem a rugós fociban sem, hogy miért erre hivatkoznak a sokkal jobb csapatok, amikor kipicsázza őket egy futottakmég társulat).

  A Rams meg totális csőd. Elvileg világverő csapatuk van egy géniusz vezérletével, amiből eddig csak felvillanásokat lehetett látni. Ez űber gáz. Ahogy a kábojok is cikik, mert semmi következetesség nem fedezhető fel a játékukban.

  Azon meg végképp meglepődtem, hogy a Broncost zavarta meg a hó… Röhej. Fangio alatt billeg a serbli.

  A Titans meg dögöljön meg, elvitte a tippemet! Pont most kellet nekik beszarni?

 21. 22

  ahanem

  “elvileg övé a jobb csapat”

  nem, és ezt most ennyiben is hagynám

  Titansben kénytelen vagyok egyetérteni, de a Houstonnak lehet csak megint kellett a pofon, hogy folytatódjon a L-W-W sorminta

 22. 23

  Tizenkettes

  “Az időjárásnak köszönhetően a passzjátékon volt a hangsúly…” “A végig szakadó hóesésben rendezett meccsnek köszönhetően a futást el kellett felejteniük a csapatoknak.”
  Hát ezt most hallom először… Mert amikor van csapadék, akkor azt szokták mondani, hogy a passzjáték helyett inkább a futás lesz erőltetve. Nem értem, havazásnál miért szorul háttérbe a futás. Nyilván az eső meg a hó nem ugyanaz, de egy nem száraz labda fogása futásnál meg egy ilyen labda elkapása szerintem hasonlóan kockázatos. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a passzjátéknál a QB sem látja annyira jól a célpontját, ebből következően a célpont sem láthatja annyira jól a labdát. Azt értem, hogy hóban jobban csúszkál a futó, esőben nem annyira. De hóban nehezebben támaszt ki az elkapó is, nem? Na, egyre több a kérdésem. :) Köszi, ha valaki ezt elmagyarázza, mert nekem ez most tényleg új volt.

 23. 24

  bjeela

  “nem, és ezt most ennyiben is hagynám”

  Kétségtelen, hogy a Falconsnak nagyon jó képességű játékosai vannak, de ebből két meccset leszámítva semmit nem mutattak be ebben a szezonban, ergo nyugodtan mondhatjuk, hogy hozzájuk képest a 49ers – amelyiknek hasonlóan kiváló játékosállománya van, de egységesebb és fényévekkel jobb teljesítményt nyújtottak eddig – jobb csapat.

 24. 25

  ahanem

  emberállományban nem jobbak (erre utaltam), ellenben az edzői munka fényévekre van, s most már egyre inkább azt mondom, hogy ez offense oldalon zavaróbb. Ryan fél meccseken nem tud egy értelmes dobást végrehajtani, ha jól emlékszem megint volt, amikor Blake irányába dobta és csak 4 védő volt egy elkapóra, meg hasonlók. Freeman valójában csak egy 3. számú elkapónak lenne jó manapság (annak mondjuk nagyon is), de futóként már eljárt felette az idő. Ennek ellenére a driveok 99,5%-a 2 Freeman középső futással kezdődik, megfűszerezve egy kis holdinggal, vagy TFL-szal. A PA nem működik, aminek papíron ennek az offensenek a bread&butter-e. Ryan kb többet (/többször) fut mint lámárdzsekszon, mert annyira rosszak az útvonalak, hogy senki nem játssza üresre magát időben, az OL-t meg meg sem említem, pedig Lindstrom reaktiválásával azért a fejlődés megkérdőjelezhetetlen.

 25. 26

  ThySoul

  A Steelers egyszerűen azért maradt meccsben, mert top5 def van náluk, míg az ellenfél egy maximum közepes támadósorral rendelkezik. Na meg olyan csodák miatt, hogy a Bills három futást hív redzone ban 10 yardra a TD-től -10yardért, hogy két perccel a félidő előtt három TO-val lefuttatjuk az órát, vagy hogy a meccs végén hiába szerzik meg a labdát, háromszor futnak azt vissza is rúgják a Steelersnek hogy próbálkozhasson újra.

 26. 27

  ahanem

  “Bills három futást hív redzone ban 10 yardra a TD-től”

  nem láttam a meccset de mennyi volt ebből felrajzolt QB futás?

 27. 28

  ThySoul

  Hála istennek egy sem most :D
  Nem tudom mi van ezzel a témával amúgy, év elején orrba szájba futtatták Allent (most is volt futott TD-je) az utóbbi hetekben kb meg sem próbálják. Valami arany középutat kellene erre is kitalálni, mondjuk nem tudom mit várok ilyen téren mikor idén volt vagy három meccs ahol nem volt teljesen reménytelen a playcalling.

 28. 29

  ahanem

  én az elmúlt 3 évben nem tudok 3 meccset mondani ahol nem volt teljesen reménytelen a playcalling, meg is látszik, hogy ennyivel már playoff résztvevő lehet egy csapat… :D

 29. 30

  katonadani

  nem tudom jobb-e hóban a futás/passz (most főleg passzoltak a csapatok, de volt már ez fordítva is), viszont az biztos, hogy kitámasztásnál akár a futónak, akár az elkapónak nagy előnye van a védőjével szemben a hóban, mert ő tudja, merre akar menni, a védő meg nem, így sokkal nehezebb irányt váltani a védőnek ilyen körülmények közt, ahol nem tudsz rendesen beleállni

 30. 32

  ThySoul

  Utána egyből fumble lett, onnan indult az óra lefuttatása a Billsnél, szóval ezt a karma visszaadta. De igen, meg sem lepődök már hogy ilyeneket is benéznek

 31. 33

  bjeela

  Ácsi, én nemaszondtam, hogy a Bills seggfejek gyülekezete – bár ez az általad is vázoltak alapján logikusnak tűnik -, hanem azt, hogy ez a nyüves Tomlin a szarból is képes egy egészen meglehetős csapatot építeni. Normális esetben egy ilyen váltás és ilyen méretű pechszéria után egy átlagos csapat a futottak még kategóriában bohóckodik, ezzel szemben Tomlinnál a rájátszásért harcolnak reális eséllyel. Na, ez a nemmindegy.

 32. 34

  bjeela

  Akkor tehát mégiscsak igazam volt, hogy elvileg a 49ers a jobb csapat. Mijaszarért irkáltunk ezért ilyen sokat? :D

 33. 35

  ThySoul

  Nem seggfejek gyülekezete, hanem idiótáké, az teljesen más :D

 34. 36

  ThySoul

  Hát nem is sok rosszabb csapat lesz nálunk a Playoffba valószínűleg, és teljesen random is lesz mit megyünk majd. Ha marad ez a hulladék offense oldalon egyből kiesünk, ha hozzuk amit két-három hete akkor akár meglepetés id lehet a csapat. Nem SB, azért ennyire nem vagyok bizakodó :D

 35. 37

  bjeela

  Valóban, teljesen…

 36. 38

  Kopi3.14

  Szerintem Tomlin minden csak nem zseni. Maximum a közepesnél jobb. Rohadtul semmit nem tudott éveken keresztül kezdeni a csapat problémáival, most meg mindenki nyalja a seggét a szokásos kiesik a franchise QB, a védelem megtáltosodik történet kapcsán. Amihez kellett egy Fitzpatrick is, nélküle ugyanúgy kevés volt a Def. Ez nem HC zseni. Csak kurva nagy mák neki.

 37. 39

  bjeela

  Tudod én sokáig szidtam a léhűtő bohócot, de aztán elkezdtem gondolkodni és arra jutottam, hogy ilyen sokáig konzisztensnek lenni hasonló képességű játékosállománnyal alig volt még edző az NFL történelmében. Mert persze könnyű utólag aszondani, hogy néddamár, milyen rohattjó volt ez a csapat, ezzel sokkal többet is elérhetett volna, de aztán minden szezonban fel lehet sorolni temérdek csapatot, amelyiknek akár még jobb a játékosállománya és fasorba se voltak, holott még az edzőt is istenítették. A szezon elején a Vasasról nem sok jót mondtak, aztán amikor kiesett BigBen, akkor meg simán leírták őket és teljes joggal. És Tomlin nem hagyta, hogy összejöjjön élete első negatív szezonja. Olyan van, hogy egy szezonban mákja van valakinek, de hogy 12 szezonon át, na olyan nincs. Az a ficere igenis nagyon tud valamit.

 38. 40

  Kopi3.14

  Attól, mert van 25 kutyaütő HC, Tomlin nem lesz zseni. Zseni kettő van jelenleg a ligában.

 39. 41

  bjeela

  Kettőőőőő? Szerintem több.

 40. 42

  Kopi3.14

  Szerintem csak kettő.Mögöttük jönnek páran, Tomlint a harmadik kalapba tenném.

 41. 43

  bjeela

  Nagyon szűken méred az elismeréseket…

 42. 44

  Kopi3.14

  Mit csináljak, ha a zsenihez nem elég, ha valaki 8-8-as szezont képes elérni egy TOP5 támadósorral.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team