Connect with us

Összefoglaló

Turnovercsatát nyert a Bills, mégsem tért vissza a Rams, beleszaladt a késbe a 9ers

Igazi védőfocit, turnovercsatát nyert a Bills vasárnap éjjel, a Texans kvázi behúzta az AFC South-t, a Rams mégsem tért vissza, beleszaladt a késbe a 49ers, a Chiefs az úr a hóban. 

Buffalo Bills @ Pittsburgh Steelers 17-10

Ez a meccs nagyjából úgy nézett ki, mint vártuk – egy védők által dominált összecsapás szenvedő támadósorokkal. A két offense összesen hétszer adta el a labdát és mindössze 4, azaz négy yardot átlagolt játékonként. Rossz volt nézni a támadókat, ami persze kétoldalú dolog, hiszen egyrészt tényleg gyenge egységekről van szó, másrészt viszont egészen kiváló védelmek is voltak a pályán.

A Steelersnél TJ Wattot ki lehet emelni (mint szinte minden héten), most csak fél sackje volt, de emellett 2 QB hitje, két negatív yardos szerelése, egy leütött labdája és egy kierőszakolt fumble-je is. Cameron Heyward volt még egy állat, de talán inkább egységként volt most is kiemelkedő a Steelers defense, mintsem egyénenként. A Bills négy interceptiont is jegyzett, ebből kettőt Tre White szedett le, az egyiket ráadásul elég hosszan vissza is hordta, megint parádésan játszott a cornerback. Összesen öt labdát szerzett az egység, 12 drive alatt pedig csak egy TD-t és mindössze 229 yardot engedett.

A támadókról sok jót egyik oldalon sem lehet elmondani, és januárban elég problémás lesz nyerni ilyen offense-ekkel – a nem top csapatok ellen elég az elit védelem, de a rájátszásban már nem. A Billsnél az újonc Devin Singletaryt lehet talán leginkább dicsérni, illetve John Brown került hajszálnyira a 100 yardhoz, bár őt azért egy-két eset miatt érheti kritika is, az elején például fontos szituációban elengedett egy labdát, hogy ne tarolják le. Josh Allen nem csinált semmi extrát, a lábaival megoldott pár szituációt (TD-t is szerzett), de néhány kivételtől eltekintve sok helye nem volt passzolgatni.

A túloldalon Connernek volt pár jó futása, Johnsonnak és Washingtonnak pár szép elkapása, de kiemelkedőt senki nem tudott nyújtani. Duck Hodges is főleg rövid passzokkal operált, már a középtávoliak sem mentek, a végén hátrányban látszott igazán, hogy mennyire limitált is vele az offense, amikor gyorsan kellett volna nagyobb távokat haladni – nem sikerült, két interception lett a vége.

A turnover-csatát tehát a Bills nyerte, amely ezzel bejutott a rájátszásba, és első 10+ győzelmes szezonját könyvelheti el 1999 óta. A Steelers továbbra is jól áll a hatodik kiemelés kapcsán, a Jets és a jó eséllyel tartalékokkal kiálló Ravens ellen kell legalább annyi győzelmet összeszedni, mint a Titansnek a Saints és a Texans ellen. Ennek illene meglennie.

(katonadani)

Houston Texans @ Tennessee Titans 24-21

Az AFC South első helyéről döntő párharc első felvonását láthattuk. Rangadóhoz méltóan fordulatos mérkőzés volt, a végeredmény tudatában az utolsó heti mérkőzés pedig már nem biztos, hogy a csoportgyőzelemről dönt majd.

Azt eddig is láthattuk, hogy Deshaun Watson játéka mérkőzések között ingadozik. Képes nagyon jó játékra és kevésbé jóra is egymás után. Most azt is bizonyította, hogy erre mérkőzésen belül is képes. Első támadásuk végén Watson TD helyett a red zone-ban interceptiont passzolt, majd félidő végéig kiosztott két TD-t Stillsnek. A második játékrész elején újra 20 yardon belül adta el a labdát, hogy utána megint két pontokat eredményező drive-ot vigyen végig. Watson tehetségét nem lehet elvitatni, de ezt a nagy ingadozást a jövőben le kell tudnia küzdeni, ha nagy eredményeket szeretne elérni a Texansszal.

A Houstoni offense-ből mindenképpen ki kell emelni még a futó Carlos Hyde-ot. Sokan meglepődtek az ő igazolásán a nyáron, de ez végül O’Brient igazolja, hiszen Hyde hatodik szezonjában először érte el az 1000 yardos határt. 104 yardjával és egy futott TD-jével kivette a győzelemből bőven a részét.

A Titans részéről már többször leírtuk, hogy a Tannehill Mariota csere mennyire bejött a csapatnak. A Dolphinstól érkező irányító eddigi legjobb szezonját futja, és játéka a jövőre nézve is biztató. A fal előtte nem tekinthető éppen ligaelitnek, így folyamatos nyomás alatt hozza a jó formát. Az offense-ből még kiemelhető az idén második körben draftolt A.J. Brown. Hetek óta tartó jó formát produkál, a Texans ellen is 114 yardig és egy TD-ig jutott el. Tannehill végül két touchdown mellett egy eladott labdával zárt.

Izgalmas párharcnak ígérkezett előzetesen a Henry vs Texans futás elleni védelem. Míg Henry az NFL első felébe tartozik, addig a houstoni védelem ilyen tekintetben nem valami jó. Meglepetésre Henryt egészen jól tartották, hiszen 21 próbálkozásból 86 yardig jutott csak. Henry tekintetében ezek nem kiemelkedő számok, hiszen az RB rendre 100 yard fölött szokott teljesíteni.

A védelmek kitettek magukért, hiszen összesen három labdát szereztek. Ezzel minden esetben TD-t akadályozták meg, hiszen a red zone-ban történt minden labdaeladás. Whitney Mercilus interceptionje még innen is kiemelkedik, hiszen 86 yardon át cipelte vissza a labdát, amely megadta az esélyt az első touchdownra a Texansnak.

A 14 pontos előnyt leadó Texans jól reagált a nyomásra, és végül meg tudta nyerni a fontos mérkőzést, amelynek köszönhetően a jövő héten a Buccaneers ellen már be is biztosíthatja csoportgyőzelmét egy győzelemmel. A Titansnek pedig combos lesz a hajrá a wild cardért, a Saints és ismét a Texans jön.

(kronikk)

Atlanta Falcons @ San Francisco 49ers 29-22

Múlt héten az alapszakasz legjobb mérkőzését nyerte meg a hajrában a Saints ellen a 49ers. Ezen a héten pedig megint izgalmas összecsapást játszottak Garoppolóék, de most az utolsó két percben nem ők örülhettek a pontszerzésnek.

Sokan vélték úgy hogy, ezt a mérkőzést Santa Clarában a San Francisco simán megnyeri, de Shanahan ezt látta előre és felhívta a figyelmet, hogy a Falconst korán sem szabad lenézni. Az Atlantát pedig tényleg nem lehetett, hiszen az NFC eddigi első kiemeltje ellen nagyon jól felkészültek, és a taktikát végre is tudták hajtani, aminek köszönhetően győzelemmel tudnak hazatérni.

Eddig a Falcons védelmét nem sok meccsen lehetett dicsérni, de most Garoppolóra igen jól helyeztek nyomást, aminek köszönhetően nem tudott nyugodtan passzolni a QB. Végül mindössze 200 yardig és egy TD-ig jutott el. Elkapóit Kittle kivételével kordában tartották, a múlt héten remek mérkőzést hozó Emmanuel Sanders például csak mindössze kétszer kapott labdát, és ebből is csak 9 yardot hozott össze. A futást is viszonylag jól megfogták, hiszen 4,4 yardos átlagon maradt a 49ers.

A másik oldalon is dicsérhetjük a védelmet is, szinte ugyanezt írhatnánk le, mint az előző bekezdésben. Ryannek 210 yardot engedtek két TD mellett, és Julio Jones kivételével más nem tudott kiemelkedni, bár a Falcons elkapók között Ridley kiesésével azért igen csak gyengült az elkapósor.

Nem mehetünk el szó nélkül a mérkőzés két hőse mellett. A 49ersnél George Kittle emelkedett ki, a TE megint egy igen jó meccset hozott, a védők nem tudtak vele sok mindent kezdeni. Garoppolo 13 alkalommal találta meg labdával és ebből 134 yardot hozott össze. Ezzel már neki van az NFL történetében az első három szezon során legtöbb elkapott yardja a poszton. A Falconsnál sem kell sokat gondolkodni, hogy kitaláljuk ki lehetett a legjobb. Julio Jones megint olyan elkapásokat mutatott, amire nem sokan képesek rajta kívül a ligában. Külön érdekesség, hogy ő is 13 elkapással és 134 yarddal zárt, mint Kittle. Mellette azonban neki volt még két TD-je is, amiből az egyik a győzelmet jelentette.

A negyedik negyedben már úgy tűnt, hogy az egész meccses jó teljesítményt egy rossz special team játékkal tönkre teszik a Falconsnál. Kenjon Barner igyekezett vissza egy returnnel, azonban elhagyta a labdát, amit Juszczyk vitt vissza az egy yardosig. A végjátékra azonban megkapták a lehetőséget, hogy egy TD-vel nyerhetnek. Elsőre még Austin Hooper touchdownját elvették, de utána már Julio Jones hat pontosát videózás után megadták, ezzel nem kis meglepetésre verték meg a San Franciscót. Az utolsó komikus játékkal pedig rekordot döntött a Falcons, ugyanis két másodpercen belül két TD-t tudott szerezni!

(kronikk)

Los Angeles Rams @ Dallas Cowboys 21 – 44

A Cowboys hosszú hetek után újra azt az arcát mutatta, amit az első három héten láttunk. Amihez a csapat hozzányúlt, az működött. Prescott ugyan nem termelt sok yardot (212 yard, 2TD), de nem is volt rá szükség, mert Elliott és Pollard azt csinált a Rams védőivel, amit csak akart. Ők ketten együtt 248 yardot és 3 TD-t termeltek össze (Elliott 117 yard 2 TD, Pollard 131 yard 1 TD), a Rams védők teljesen tehetetlenek voltak velük szemben.

A Ramsnek élet-halál kérdés volt ez a meccs, de ez valahogy nem látszott meg a játékon. A védelem átjáróház volt, de a támadók sem lehetnek büszkék a teljesítményükre. Az első negyedben még képesek voltak TD-t csinálni, de utána 2 és fél negyeden keresztül a first downok értékesítése is problémát okozott. Gurley teljesen eltűnt (38 scrimmage yard), Goffnak is sok volt a pontatlan passza, és a fal sem védte meg jól. Ezen a meccsen újra azt a formáját mutatta a támadósor, amit idén sokat láttunk tőlük. Pedig McVay mindent megtett, hogy valahogy haladjanak előre, még egy fake puntot is behívott (ami egyébként sikeres volt), de ezzel sem ment sokra a Rams, mert nem sokkal utána a Cowboys védelem a negyedik kísérletet is kivédekezte. Ezután pedig mindenki számára egyértelmű lett, a Rams itt nem lesz képes nyerni.

A Cowboysnak ugyan jól jött ez a győzelem, de nem ez volt a legfontosabb meccs. A playoff részvételt majd a jövő heti philadelphiai meccs fogja eldönteni, de mindenképp jót tett a csapatnak, hogy végre sikerült megverni egy olyan csapatot, amelynek pozitív mérlege volt. A Rams pedig ezzel valószínűleg lemondhat a rájátszásról, innentől már kisebb csoda kellene a továbbjutáshoz.

(jarred)

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs 3-23

Megérkezett a futballidő Kansas Citybe, a hó mellett még az izgalommentes mérkőzésnek is örülhettek a hazai szurkolók. Az időjárásnak köszönhetően a passzjátékon volt a hangsúly és abban pedig nem volt kérdés, ki a jobb.

A végig szakadó hóesésben rendezett meccsnek köszönhetően a futást el kellett felejteniük a csapatoknak. Ez nagy baj volt a Broncos offense-nek, hiszen így egyik legnagyobb fegyverüket, Phillip Lindsay-t nem tudták tömni labdával. Lindsay végül mindössze 32 yardig jutott, igaz csak hét alkalommal kapta meg a labdát. A Chiefsnél már láthattuk, hogy igazán első számú RB-ről nem nagyon beszélhetünk. Ez a Broncos ellen is bebizonyosodott, hiszen megint három játékos között osztották el a futásokat. Thompson nyolc, Ware hét, míg McCoy hat alkalommal próbálkozhatott yardok gyűjtésével. Végül Mahomessal és egy Hill futással kiegészülve 92 egységig jutottak földön.

Az időjárásnak így igazán a Chiefs örülhetett jobban, hiszen az nem volt kérdés, hogy levegőben melyik csapat a jobb. Mahomes vállára is vette a csapatot és gond nélkül szerezte meg a győzelmet. 340 yard mellett két TD és egy eladott labda szerepel a neve mellett a statisztikában. Egy apró negatívum, hogy az eladott labdája mindössze a második olyan alkalom volt, amikor a red zone-ban passzolt rossz helyre az irányító. Az idei kaotikus Broncos irányító helyzetnek az egyik győztese Drew Lock lett, aki Flacco nyaksérülése után megkapta a lehetőséget, és eddig nem is élt vele rosszul. A Chiefs védelemmel és a teherrel, hogy futás nélkül kellett előre haladni már nem tudott megbirkózni. Végül 45%-os passzpontosság mellett 208 yardig jutott, egy eladott labda mellett touchdown passz nélkül végzett.

A védelmek tekintetében most a Chiefs teljesített jobban. Labdaszerzésük mellett nem engedtek 100 yard fölé Broncos elkapót, és 50 fölé is csak kettőt. Noah Fant az utóbbi időkben jobban teljesít, és ugyan mindössze két alkalommal találta meg Lock a labdával, de ebből 56 yardot szerzett a TE. A másik oldalon is figyelni kellett a tight end posztra, de ez nem sikerült túl jól. Travis Kelce 11 alkalommal kapott labdát és ebből 142 yard jött össze. Természetesen Hill sem akart lemaradni, aki most két TD-vel járult hozzá a győzelemhez.

Győzelmével a Chiefs továbbra is küzd az AFC kiemelésért, míg a Broncosnak most már matematikai esélye sincs a rájátszásra.

(kronikk)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!