Connect with us

Hír

4 732 sérülés volt idén az NFL-ben

Ha esetleg úgy tűnt, hogy sok a sérülés idén, hát nem véletlenül. Összesen 4 732 sérülést szenvedtek el a játékosok az alapszakaszban (via Craig R. Cummings). A támadók 2 340, míg a védők 2 392 sérüléssel járultak hozzá a statisztikához.

 

 

A legtöbb sérült játékosa 59-cel a New York Jetnek és a Cleveland Brownsnak volt a szezonban, a harmadik legtöbb pedig a Cardinalsnak (52). A Bears ellenben szerencsés volt, csak 26 játékosának volt kisebb-nagyobb sérülése a szezon során, de nem panaszkodhat a Panthers (30) és a Rams (31) sem, bár a rájátszást így sem sikerült egyik csapatnak sem elérni (a Panthersnél ráadásul az irányító Cam Newton is a sérültek között volt).

 

Agyrázkódásból sok volt, összesen 83, bár érdekes módon volt olyan csapat (Seahawks és a Chiefs), ami megúszta (bezzeg a Giantsnél hét is volt). Az elkapóknál a leggyakoribb sérülés a térdet érintette (644 csak a WR-eknél, de összességében is a térddel volt a legtöbb probléma), a linebackerek a combhajlító (647) kínozta leginkább, míg a cornereknél a boka (560) volt a legsérülékenyebb pont.

 

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!