Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Így végezte ki ellenfelét a 49ers és a Titans

A divisional kör két fordított mérkőzést hozott, az esélyesebbnek ítélt gárda az előbbin nyerni tudott, utóbbin viszont vereséget szenvedett. Közös volt azonban, hogy mindkét találkozón a végül diadalmaskodó együttes be tudott vinni 1-2 megsemmisítő csapást az ellenfélnek. 

Minnesota Vikings @ San Francisco 49ers

Az otthon játszó, esélyesebb csapatok közül egyedül a San Francisco 49ers volt az, amely az első pillanattól kezdve uralta a mérkőzését és végül könnyedén jutott tovább a Minnesota Vikings ellen. Ezt főleg kőkemény védelmének és Shanahan mester változatos futósémáinak köszönhette, de amikor kellett, elővették a passzjátékot is.

Ilyen volt az első pontszerző drive is, ahol a kegyelemdöfés végül egy passzolt TD volt Kendrick Bourne kezébe. Bourne nem a legszexibb név a 49ers rosterén, de az alapszakaszban is láthattuk, hogy mennyire veszélyes fegyver ebben a rendszerben. Shanahan a red zone-ban amúgy is szereti a nagyobb testű célpontokat, Bourne az összes touchdownját itt szerezte és egy a szombatihoz hasonló figurát láthattunk az alapszakaszban is.

[gap height=”10″]

Először is érdemes azzal kezdeni, hogy az egész drive alatt puhították a Vikings védelmét futásokkal, rengeteget mozogtak snap előtt, így lehetetlen volt a Vikingsnak nem erre készülni. Itt is van egy motion a játék indítása előtt (egyébként az idei évben a 49ers mutatta be a legtöbb snap előtti mozgást), ezzel pedig elérik, hogy a pálya felső része kicsit üresebben maradjon, két támadó marad a két védőjével.

A második mozgás már szinte a labda elindításával párhuzamosan történik, a keresztbemozgó ember pedig azt eredményezi, hogy a védőfal mögött felálló összes védő feljebb húzódik, a pálya közepe teljesen üresen marad. A linebackerek és safetyk egyrészt a keresztbemozgó játékost, illetve a futót figyelik, így Bourne teljesen egyedül marad az emberével.

Ez az ember balszerencséjükre Xavier Rhodes, aki egész szezonban gyengébb volt és itt sem tudja egy-az-egyben őrizni emberét. Bourne-t azért szereti kimondottan a 49ers ezeknél a játékoknál, mert masszívabb testfelépítése ellenére nagyon gyorslábú, így jól futja ezeket a slanteket, itt is hiba nélkül játssza üresre magát és szerzi meg a TD-t.

A 49ers fölénye ellenére a harmadik negyed közepéig szoros volt a mérkőzés, ekkor viszont jött egy Cousins interception, majd egy olyan drive ebből, ahol csak futtatta a labdát a Frisco és TD lett a vége.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!