Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – NFC Wild card

Tegnap kiemeleztük az AFC wild card körének mérkőzéseit, most pedig az NFC két találkozójára kerül sor. Taysom Hill varázslata, a Vikings és a Seahawks meccset eldöntő hosszú passza és egy eddig nem mutatott futójáték van a mai adagban. 

Minnesota Vikings @ New Orleans Saints

A hétvége legnagyobb meglepetése, hogy a Vikings idegenben búcsúztatta a Saints együttesét úgy, hogy a hazai oldalon nem igazán volt kiemelkedő teljesítmény. Kivétel ez alól Taysom Hill, aki egymaga tartotta a támadóoldalban a lelket. Az első félidőben futásával, blokkjaival riogatott, emellett pedig kiosztott egy 40 yardos átadást is, de a második félidőben elkapóként is pályára került.

[gap height=”10″]

A Vikings elég sokat zónázott a mérkőzésen, most is láthatjuk, hogy a pálya felső részén a snap pillanatában ketten is távol állnak fel emberüktől és egyelőre nehéz kitalálni azt is, hogy ki-é melyik zóna, annyira közel vannak egymáshoz.

Talán ez okozza a zavart is, mert a go route-ot futó Hillt nem veszik komolyan, Harrison Smith fellép, mert arra számít, hogy Kamara kapja a labdát, aki időközben a flat zónába mozgott. (Smith egyébként korábban, Hill hossszú átadásánál is rosszul ítélte meg a helyzetet, akkor pont túl sokáig maradt a boxban, mert azt hitte, hogy Hill megtartja a labdát és maga próbálja megfutni a playt, így mögötte teljesen üresen maradt a pálya középső része. Igaz, abban a playben Rhodes is nagyon lemaradt emberéről). Valószínűleg a rutinos safety hamarkodja el a dolgot, mert Kendricks is arra figyel, a pálya felső részét pedig teljesen üresen hagyják.

Jared Cook közben egy seam útvonalat fut, tehát a pálya mély közepére viszi el magával a hátrébb lépő cornert, így Hill gyakorlatilag üresen várhatja a felé szálló labdát.


A Vikings az utolsó negyedre nagyon takaréklángra rakta magát, ami majdnem a mérkőzésbe került.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!