Connect with us

Összefoglaló

A Chiefs és a 49ers jutott be a Super Bowlba!

Nem maradtak óriási izgalmak a konferenciadöntők végére, a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers is magabiztosan nyert és jutott be a két hét múlva rendezendő Super Bowlba!

Tennessee Titans @ Kansas City Chiefs 24-35

Eddig tartott a Titans csodája, a Chiefs 1970 után játszhat újra az idény utolsó meccsén. A Kansas City védelme volt képes hosszú idő után újra kordában tartani Derrick Henryt, ami elég volt ahhoz, hogy ne haladjon előre a Titans. Mahomes pedig most időben az offense vezéralakjává vált, ezzel megalapozva a sikert.

Az első  három drive után ugyanazt láthattuk, mint egy hete a Chiefs-Texans összecsapáson. A vendég csapat halad előre és szerzi a pontokat, a hazai elkapók pedig fontos szituációkban ejtik el a labdákat. Most azonban nem adott 24 pontos és másfél negyedes előnyt az ellenfelének a Chiefs, “csak” 10 pont hátrány és egy fél negyed kellett az ébredéshez.

A mérkőzés elején a Titans jól kihasználta, hogy a Chiefs védelme komoly figyelmet szánt Derrick Henry megállítására, így elsősorban Tannehill passzaival tudtak előre haladni. Az első három drive során mindig pontot szerzett a Tennessee, és úgy tűnt megint csak megállíthatatlan lesz a Titánok támadósora és még a Kansas City védőinek buta szabálytalanságai is segítették őket. De azt már kevesen gondolták, hogy a második negyed közepére feltett 17 pont egészen a záró játékrész közepéig nem gyarapszik.

A Chiefs védelme végül megtette azt, amit a Patriots-Ravens duónak nem sikerült, megfogta Derrick Henryt. A Titans futószörnyét mindössze 69 yardon tartották, ami 100 yarddal kevesebb, mint amit az előző hetekben szerzett. Ezzel rákényszerítették arra Tannehillt, hogy passzjátékával nyerje meg a mérkőzést. Ez nem jött össze, hiába passzolt most az előző két körhöz képest jóval több yardot, szám szerint 209-et, futójáték nélkül nem volt elég a sikerhez. A Chiefs védelme az első három támadás kivételével jelesre vizsgázott, és megmutatta, hogyan kell védekezni a Titans ellen.

A hazaiak múlt heti teljesítményéhez képest változás volt, hogy a Mahomes vezette offense csak egy támadást aludt végig. Ezek után a fiatal irányító beindult és csodálatos játékot láthattunk tőle. Passzolás mellett futásban is kiemelkedett, 53 futott yardja a legtöbb volt csapatában. Elkapóit pedig rendre megtalálta. Sammy Watkins 114 yarddal és egy TD-vel, Tyreek Hill pedig 67 egységgel és két touchdownnal zárt. A félidőre már megfordította az eredményt a Chiefs és ezek után nem is engedte kezéből az előnyt, ami pont elég volt, hogy megváltsa jegyét Miamiba.

A Titans védelme felkészülését dicséri, hogy Mahomes extra játéka kellett a győzelmükhöz. Jól helyeztek nyomást az irányítóra, de már láthattuk tőle, hogy ő erre jól reagál és kimozgás után futás közben is pontosan tud passzolni. Két sack mellett többször sietették Mahomest, de ez most kevés volt az egységtől a sikerhez. Idei playoff teljesítményére azért büszke lehet a Titans, hiszen nem sokan gondolták, hogy egészen az AFC döntőig menetelnek.

(kronikk)

Green Bay Packers @ San Francisco 49ers 20-37

Amitől a Packers szurkolók tarthattak, az teljes mértékben beigazolódott ezen a mérkőzésen, és a 49ers szétfutotta a Sajtfejeket, hihetetlen első félidei dominanciát mutatva. Raheem Mostert egészen parádés napot tartott, a nagyszünetben már 160 yardnál és 3 TD-nél járt a földön (14 futókísérletből), ami bőven több volt, mint amennyit a Packers meg tudott tenni az első két negyedben. Rodgerséknek mindössze 93 yard jött össze a 9ers kiváló védelme ellen 25 játékból, a leghosszabb drive-juk 50 yardos volt és fumble-lel végződött – a második leghosszabb 25 yardot haladt -, ráadásul A-Rod (31/39, 326 yard, 2 TD, 2 INT) interceptiont is dobott saját térfelén.

A félidőben 27-0 volt már a hazaiaknak, így sokan el is mehettek aludni, ugyanis teljesen lefutottnak tűnt a találkozó, tényleg dominált a 49ers, épp ahogy az alapszakaszban is. A futójáték egészen hihetetlenül működött, a Packers semmit sem tudott ezzel kezdeni, és támadóoldalon is impotensnek tűnt a Green Bay-i alakulat.

Aztán a második félidőben felébredtek Rodgersék és három támadásból három TD-t sikerült elérniük, Davante Adams végül 139 elkapott yarddal zárt, csak hát közben a 49ers is tudott haladni, órát égetni és még 10 pontot feltett a táblára, így legfeljebb egy nagyon rövid ideig lehetett csak valamilyen szinten reális esélye a fordításra a Packersnek, összességében kontroll alatt tartotta már a mérkőzés második felét a 49ers.

Tette mindezt úgy, hogy egyáltalán nem kellett a passzjátékhoz folyamodnia. Jimmy Garoppolo mindössze 8, azaz nyolc dobást kísérelt meg a találkozó folyamán (6 sikeres, 77 yard), volt egy valós időben mért másfél órás időszak, amikor egyetlen egyszer sem passzolt az irányító, ami egészen hihetetlen adat, még ha benne is volt a félidő. Úgy volt 34-7 az állás, hogy mindössze hatszor passzolt Jimmy G, és a harmadik negyedben egyetlen egy dobást sem kísérelt meg – nem is volt szükség rá, abban az egy drive-ban hétből hét futással is sikerült TD-t elérni.

Mostert végül 220 yarddal és 4 TD-vel zárta a meccset, élmény volt nézni a sebességét az óriási lyukakban az ementáli sajt közepén. A 220 yardja egyébként a valaha volt második legtöbb egy játékostól a rájátszásban, és ugyanez igaz a 4 TD-jére is. Deebo Samuelt lehet még kiemelni, aki 43+46 yardot ért el földön, illetve levegőben.

A meccset végül Richard Sherman interceptionje zárta le, a 49ers pedig bejutott a Super Bowlba. Tette ezt mindössze a harmadik csapatként – és ebben az évezredben elsőként – úgy, hogy az előző évben legfeljebb 4 győzelmet számlált.

(katonadani)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!