Connect with us

Érdekességek

A Giants nem teheti visszavonultlistára Eli Manninget

Eli Manning visszavonult, ami nem meglepő, hisz a veterán irányító már csak cserének volt jó a Giantsben, és még ahhoz képest sem játszott jól. A helyzete ugyanakkor egy érdekes szabályra világít rá, a csapat ugyanis nem teheti retired listre.

 

 

A retired listre értelemszerűen akkor kerülhet valaki, ha visszavonul. A lista létének az az oka, hogy megakadályozza a játékosokat abban, hogy így kényszerítsék ki a csapatváltást – a visszavonultlistára került játékosok játékjoga továbbra is a csapaté, a szerződését pedig felfüggesztik. Magyarán, ha valaki úgy vonul vissza, hogy még egy évig él a szerződése, akkor visszatérés esetén csak ugyanahhoz a csapathoz térhetne vissza, amelyiktől visszavonult.

 

Eli Manninggel kapcsolatban az az érdekesség, hogy bár 2020-ra nincs kontraktusa, a szerződéséből így is van még két hónap hátra. Így ha retired listára kerülne, akkor gyakorlatilag olyan helyzetbe kerülne, mint Rob Gronkowski – a Giantshez csak bizonyos határidőig (a 13. hét) térhetne vissza, de a határidő lejárta után sem írhatna alá bárkihez, a waiveren dőlne el, hová kerül. Épp ennek elkerülése miatt a lejáró szerződésű, de visszavonuló játékosokat nem lehet retired listára tenni, így ha meggondolja magát, kvázi FA-ként szabadon aláírhat oda, ahová csak akar (mint Marshawn Lynch).

 

Persze ez alapvetően nem Eli miatt fontos, aligha tudunk olyan szituációt elképzelni, amikor egy csapatnak decemberben vagy januárban pont rá van szüksége. De például jó tudni, hogy Anthony Castonzót sem teheti retired listre a Colts, így a kiváló LT egy esetleges visszavonulás után is bármikor visszatérhet és bárhová aláírhat, a korábbi csapata pedig sehogy nem befolyásolhatja ezt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!