Connect with us

A 7 játékai

A Packers ellen is megmutatkozott, mennyire sokoldalú a 49ers futójátéka

Élmény volt nézni a 49ers futójátékát vasárnap éjszaka – már amennyiben nem a Packers a kedvenc csapatunk. Kyle Shanahan elképesztően sokoldalú és hatékony playbookot rakott össze, ráadásul a passzjátékok részt elő sem kellett vennie a nagykönyvből, elég volt csak az első felét olvasgatnia vasárnap.

Ez csapda!

Mi a megszokott játék harmadik és 8-ra, főleg az ellenfél térfelén a 35 yardos vonal körül? Egyértelmű passzjáték. Az idei szezonban a pálya bármely részén 3rd&8 szituációban 92%-ban passzt hívtak a csapatok, így nyilván erre számított az alábbi játéknál a Packers is, és pontosan ezt használta ki a 49ers.

[gap height=”10″]

A Trap, azaz Csapda játékokról írtam már korábban, ez történik most is, de még jobban meg van fűszerezve a dolog, kiváló Shanahan hívása és play designja.

A támadók szempontjából bal oldali edge rushert, jelen esetben Preston Smitht teljesen blokkolatlanul engedi az irányítóra a 49ers tudva, hogy meg sem fordul a fejében a futójáték és gondolkodás nélkül fog rohanni az irányító felé túl széles és hosszú útvonalat választva, így saját magát veszi majd ki a játékból. Vele tehát nem kell törődni, Joe Staley, a left tackle így őt békén is hagyja, hadd menjen, ahová akar.

Sőt, az eggyel beljebb lévő védőt, Kyler Fackrellt is elengedi és egyből felmegy a második szintre blokkolni a linebackert (pontosabban a linebacker helyén felálló safetyt, Adrian Amost), aki emberezésben felelős a futóért, tehát jelen esetben kulcsfontosságú az ő kivétele a játékból.

Fackrell lesz “becsapdázva”, ami annyit tesz, hogy azt hiszi, mehet  backfieldre szabadon, senki sem blokkolja meg szemből, aztán hirtelen megérkezik a túloldalról a jobb oldali guard, Mike Person és oldalról kiüti a játékból. Itt is ez történik, ráadásul Staley még kicsit be is segít, ahogy áthúzza magát Fackrellen, aki így el is esik.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!