Connect with us

Hír

Az edző köré szervezve akar felemelkedni a Redskins

Dan Snyder tulajdonos úgy kezdte újévi, Ron Riverát kinevező sajtótájékoztatóját, hogy “Boldog Hálaadást”. Innen természetesen már csak felfelé ívelt az esemény nívója, az új főedző pedig megindokolta, hogy miért is vállalta el ezt a munkát, amiben biztató dolgokat hallhatott a publikum.

Hogy miért választottam a Redskinst? Azt biztosan mondhatom, hogy nem a pénz miatt, hiszen akkor még most is próbálkoznék több csapatnál a licitekkel. Egy elég egyszerű indok miatt vállaltam el ezt az állást: Dan Snyder egy nagyon érdekes perspektívával állt elém. Azt mondta, hogy az olyan csapatok, mint a Patriots, a Seahawks, a Chiefs és pár másik gárda felemelkedésében egy közös tényező volt: az edző köré szervezték a dolgokat. Nem a tulaj, az elnök vagy a GM köré, hanem az edző köré.

Én pedig azt mondtam Mr. Snydernek, hogy értékelem, hogy hisz abban, hogy a főedző számít. Azt mondtam neki, hogy megtisztelve elfogadom az ajánlatát, de csak egy feltétellel: a játékosok köré kell szervezni a kultúrát, én ebben válltig hiszek. Én úgy állok hozzá, hogy úgy lehet kihozni a legtöbbet a játékosokból, ha velük együtt dolgozol, ha tanítod, mentorálod őket. Ha ezt egyesével kell csinálnom, akkor úgy fogom. Így csináltam korábban is, és így fogom a jövőben is. Megteszem, amit lehet, hogy ezek a fiatalok ne csak kiváló játékosok, hanem remek emberek is legyenek. Ők képesek arra, hogy ne csak a pályán, hanem azon kívül is változást hozzanak a világba, ezt szentül hiszem. Szerencsémre ez így volt Carolinában, és azon fogok dolgozni, hogy Washingtonban is így legyen

– mondta Rivera, via nfl.com.

Rivera kilenc szezon alatt 76-63-1-es mérlget tudott összehozni a Panthersnél, kétszer az év edzője lett és egyszer a Super Bowlig is eljutott. A játékosai mindig is imádták, nagyon jó véleménnyel vannak róla edzőként és emberként egyaránt, az egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő főedző a ligában. Most a Redskinsnél próbálja majd ezt elérni és megpróbál kiépíteni egy kiváló kultúrát a csapatnál, amire időtlen idők óta nem volt példa – a vezetés pedig reméli, hogy ez győzelmekhez is vezet majd, amiből nem sokat láttak a szurkolók az utóbbi években.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!