Connect with us

Érdekességek

Az NFC-döntőn is született pár érdekes rekord

Az AFC-döntőn született rekordok után nézzük meg, milyen érdekességekkel szolgál az NFC-döntő.

 

 

Kyle Shanahan és Mike Shanahan az első apa-fia duó a történelemben, amelynek mindkét tagja Super Bowlba jutott főedzőként – előbbi ugye a 49ersszel, utóbbi a Broncos-zal (1997 és 1998). Érdekesség, hogy Andy Reid 1997-ben a Packers QB-edzőjeként szintén Super Bowlba jutott, de győzni nem sikerült a Broncos ellen.

 

Raheem Mostert az egyetlen futó a rájátszások történetében 200+ futott yarddal és négy TD-vel. A 220 futott yardja ráadásul franchise rekord (még az alapszakaszt is beleértve), illetve a második legtöbb valaha a PO-ban (a rekorder Eric Dickerson 248-cal).

 

A 49ers 5-1 a Super Bowlokon, egy győzelemmel beérhetné a Patriotsot és a Steelerset az első helyen. Eközben Andy Reid az első gyűrűjére készül, miközben 221-gyel neki van a legtöbb győzelme a főedzők között Super Bowl-győzelem nélkül.

 

Jimmy Garoppolónak csak nyolc passza volt a mérkőzésen. Ilyen kevés passzkísérlettel  (tíznél kevesebbel) egy meccsen csak a Hall of Famer Bob Griese rendelkezik a rájátszás történetében, ő ráadásul háromszor is megcsinálta ezt a Dolphinsban (1971-ben egyszer és 1973-ban kétszer, utóbbi szezonban Super Bowlt nyert a csapat).

 

Aaron Rodgers az első QB, aki 75+ százalékos passzpontossággal és 300+ passzolt yarddal elveszített egy PO-meccset.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!