Connect with us

Hír

Az onside kick helyettesítésével kísérletezik az NFL a Pro Bowlon

Az NFL már egy ideje próbálja minimalizálni a kirúgások jelentőségét, hiszen ezek a legveszélyesebb játékok szeretett sportunkban. A liga pedig most újra a Pro Bowlon kísérletezik egy lehetséges szabályváltozással – ez ráadásul kifejezetten izgalmasnak ígérkezik.

Egy sikeres mezőnygól vagy extra pont után két opciója lesz a csapatnak. Egyrészt átadhatja a labdát az ellenfélnek, amely így a saját 25-öséről kezdene. Ebben ugyebár semmi különös nincs, simán a kickoff eltörlése. Az onside kicket viszont meg kell oldani, erre pedig azt találta ki az NFL, hogy alternatívaként megpróbálhat a pontot szerző csapat a saját 25 yardos vonaláról egy negyedik és 15 helyzetet. Ha sikerül, akkor onnan folytathatja a támadást, ha viszont nem, akkor az ellenfél jön a játék végpontjától (tehát sikertelen passz esetén a 25 yardosról, előrehaladás, de sikertelen first down esetén pedig a 25-40 yardos között valahonnan).

Most vasárnap a Pro Bowlon minden bizonnyal sok ilyet láthatunk majd, hiszen nincs tét, viszont érdekes lenne, hogy mennyire használnák ezt a lehetőséget a csapatok az egyértelmű onside kick szituációk helyett tétmeccsen. De még ha nem is használnák, még mindig jobb esélyük lenne ezt megcsinálni, mint egy sikeres onside kicket, ami manapság már kvázi lehetetlen (kivéve ha Younghoe Koo-nak hívnak).

Tavaly az AAF-ben egyébként próbáltak hasonló szabályt alkalmazni, de az a liga nem volt túl hosszúéletű, hogy sok következtetést levonjunk belőle…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!