About the author

156 Comments

 1. 1

  WildCard

  Így, így, csak a fejét, hogy meg ne sántuljon!
  Mondjuk én nem hittem a továbbjutásban, már a wild card kör csoda, hogy meglett, erős volt idén a kórház szekció, de miután kiütötték Wentzet és bement az öltözőbe, nem néztem a meccset (meg mert kelnem kellett 4:30-kor 🤷‍♂️). Kontakt sport, benne van a játékban az ilyen, még azt sem állítom, hogy Clowney megmozdulása szándékos volt, de valamivel honorálni illett volna a zebráknak, ehhez képest még sárga sem volt. Nem, mintha ezen múlt volna a meccs, szerintem Wentzel is kikaptunk volna, de így még azt a kicsi esélyt is elvették.
  Összességében a sok sérült és a szenvedés ellenére tűrhető szezon volt. Majd jövőre, bár azzal, hogy Garretet lapátra tette a Cowboys, nehezedett a dolog.
  Fly Eagles!

 2. 2

  CaptainBukova

  nem tudom eldönteni mi történt Brees-zel. a rekordokat sorra halmozza, lézer passzai vannak az alapszakaszban, nem adja el a labdát. tegnap meg elég kétségbeesett tekintettel nézett, amikor a kamera mutatta. nem követem aktívan a saints-t, de ha mást nem a támadó keret és az év közbeni teljesítmény alapján kiütéses győzelmet vártam. nem temetem, de nagynak tűnt neki ez a tegnapi feladat. kíváncsi vagyok marad-e, mert ennél jobb támadó keretet nehezen fognak összerakni neki.
  a vikingsnak meg jár a keksz, amiért folyamatosan az arcában voltak és nem hagyták élni.

 3. 3

  vabu

  Felháborítónak tartom Clowney megmozdulását, bőven kimeríti a szükségtelen durvaság kategóriáját és kb. vicckategória hogy semmit sem kapott érte. Már földre érkezett Wentz mikor elindította a mozgását, azt is meg merem kockáztatni hogy szándékos volt.
  Wentzcel ezt a Seahawkst megette volna a Phily, de borzasztóan büszke vagyok a csapatra, hogy ennyi sérülttel is tisztességesen helyt állt és Playoffba jutott. Fly Eagles Fly!!!

 4. 4

  vabu

  Az Eagles a csoportmeccsen is kordában tartotta Wilsont és a futójátékot is, úgyhogy itt a minta a GB számára. Ami pedig Wentzet illeti nem értek veled egyet, a vörös zónában idén igazi killer volt és biztos vagyok benne hogy legalább két TD-t összehozott volna Goedertékkel, de ezt már nem tudjuk meg.

 5. 5

  ...

  Persze ettől szegény Wentz nem érdemelte meg, még akkor sem, ha épp ugyanaz a vélemény, Cooks-szal azt az Eagles-t megverte volna a NE, nélküle is 505 yardot passzolt Tom.
  Azzal azért itt vitáznék, hogy már leért Wentz amikor Clowney lendületet vett, vetődött előre, mire megüti már valóban lent több testrésze, sajnálatos, következetesebbnek kellene lenni a fejre ütések terén, és alkalmazni a targetinget collegeből, azonnali kizárás, nem csak holmi 15 yard.

 6. 6

  vabu

  Kicsit nagy volt a hype Brees és a Saints körül (és ennek én is áldozatául estem mert SB-be jövendöltem őket) és kicsit lesajnálták a Vikingst. Főműsoridőben ment a rekorddöntögetés gyenge csapatok ellen (bocs Colts szurkolók) Michael Thomas űrszámai, a nagy különbségű győzelmek az NFC Southban, de ez már a PO és egyetlen rossz edzői döntés, rossz játékolvasás végzetes lehet.8 pontos favorit volt a Saints, kb. annyi amennyi most a Baltimore és a Kansas, úgyhogy figyelmeztető jel lehet a két kiemeltnek, hogy egy meccsen bármi lehet.

 7. 7

  vabu

  Egyetértek az utolsó mondatod második felével. Nagyon jó ez a 4 mp-s FK videó, jól le lehet lassítani. Ebből számomra az látható, hogy Wentz már vízszintes pozícióban, keze már lent a földön amikor Clowney még két lábon. Mire Wentz térde leér, Clowney még mindig két lábon, de a törzse már előredöntve. Jó látható hogy vége lesz a játéknak (hiszen Wentz előtt ott áll egy másik Seahawks játékos is), a labda kiütésére nem irányul Clowney mozgása, bőven elég lett volna ha ráesik/ráfekszik a hátára, teljesen indokolatlan volt fejre irányulnia az ütésnek.

  Számomra ez tipikusan az a védő mozdulat(sor), ahol bőven lett volna lehetősége az irányító más testrésze felé irányítania a mozgását.

 8. 8

  ...

  Míg nincs sokkal súlyosabban büntetve, tényleg minimum azonnali kizárással, addig lesz ilyen. Gronkowski 20 agyrázkódást szenvedett el 9 év alatt, miközben volt még vagy 8 egyéb műtéte és sok kihagyása is. 115 meccsen játszott össz., ez azt jelenti, hogy átlag 5-6 meccsenként volt egy agyrázkódása, ez azért nem a véletlen kategória, igen sokszor célzott ütéseket kellett ehhez kapnia, ami nem meglepő, hiszen nem lehetett szabályosan megállítani. Mielőtt Cooks-ot kiütötték volna a SB-on, a Jax kiütötte Gronk-ot a meccs elején az AFC döntőben, legalább ott zászló volt, de az kevés egyszerűen, hiszen akár több meccsre elveszti az adott csapat a sérült játékost (hogy a súlyos maradandó sérüléseket ne keverjük bele, csak a tényt, hogy a sértett csapat mekkora kárt szenved), a szándékosan sérülést okozó se szabadna, hogy megússza, minimum azon a meccsen ő se folytathassa…

 9. 9

  Mic Sz.

  csak azt felejted el ,h a masik oldalon ott van Wilson aki bar legalabb duplan jobb jatekos Wenztnel, ha szorult volna a hurok benyomnak meg egy Td-t annak a verszegeny Philly seconderynek.

 10. 10

  vabu

  Ezt sem tudjuk már meg, de lényegesen jobban játszottuk volna le Wentzcel a red zone szituációkat mint McCownnal, Wilsonnak pedig senki nem tiltota meg hogy szerezzenek még TD-t.

 11. 11

  Ádám Váradi

  Szidod a Vikings CB-sor, pedig azt gondolom, hogy Rhodes tegnap egy korrekt meccset hozott le, félre értés ne essék, nem azt mondtam, hogy úgy játszott mint egy korábbi All-Pro játékos. De a hibája után tudott javítani. Neki is nagyban köszönhető az, hogy nem emlegettek szarra Michael Thomast. Számomra meglepő volt az, hogy Sendejot küldték be a legtöbbször nickel pozícióba, nem pedig Jayron Kearset(Mondjuk nem is tudom mivan vele pedig szükség lenne az ő játékára mert egy nagyon hasznos része a csapatnak). Összességébe ez egy nagyon koncentrált DB-sor volt. MVP-nek megemlíthetnénk Zimmert is, ahogy Griffent és Huntert berakta a Guardokkal szembe egymás mellé, hogy ne tudjak őket duplázni.
  Cousins pedig nagyon jól játszott szerintem, kulcs pozíciókba fel tudott lépni. Thielen pedig újra a régi, nagyon büszke vagyok a csapatra

 12. 12

  saintsfan

  Outcoaching. Zimmer most (is) lenyomta Payton-t. Nem elsősorban a meccsen, hanem a heti felkészülésben. Amíg ilyen front7 van Minnesota-ban bárki lehet ott corner.

  Még annyi, hogy nem gondoltam volna, hogy ennyit számít egy fullback. Line több meccset is kihagyott a Saints-nél és rögtön dadogott a futójáték. Hetek óta alig edzett, nem is értem, hogy nem lehet a piacról igazolni egy FB-t, ha ennyire épülnek rá játékok.

 13. 13

  ...

  Bár meglehetősen utálom a Phili-t (Wentz-et nem, azt sajnálom, hogy ő ott játszik inkább, meg azt is, hogy üvegből van, nagy tehetség), azért azt ki kell emelni, hogy teljesen mindegy mi lett volna a vége a meccsnek, a lényeg az, hogy nem volt szép az ütés a fejére.
  A kiesésüknek azért örülök, Cowboys párti vagyok a csoporton belül, remélem végre lesz egy HC aki kiaknázza azt a brutális tehetséget ami abban a csapatban van, mert ez az év siralmas volt, még ha 1-2 meccsen a bírók is besegítettek ellenük…

 14. 14

  vabu

  Hogy szeretik a zebrákat New Orleansban. :))

 15. 15

  Fetyke

  Egyetértek.

 16. 16

  Fetyke

  Azért azt elfelejthetnénk, hogy Diggset akarjuk passzoltatni…

 17. 17

  Bélabá a csótány

  ” aki pedig Wentz sérülékenységével akar élcelődni egy ilyen eset után, az szégyellje magát.”
  Nem.

 18. 18

  bjeela

  Mé? Ügyes gyerik és legalább akkor nem hisztizik.

 19. 19

  Brain Schottenheimer

  :D :D :D :D

 20. 20

  vabu

  Hála Tom Brady étrend(kiegészítő)jének is Wentz egész évben egészséges maradt, sajnos agyrázkódás ellen az sem véd.

 21. 21

  Fetyke

  Elkapónak megteszi, de irányítónak nem az igazi. Amúgy én szeretem, ahogy ezer fokon ég meccsközben.

 22. 22

  bjeela

  Mé, dobott lasztit is a meccsen? Nem is láttam…

 23. 23

  Fetyke

  Sack lett belőle. A Packers ellen pedig homály. Ez nem a mi játékunk…

 24. 24

  bjeela

  Elvan a gyerek, ha jáccik…

 25. 25

  vabu

  Addig jó nekünk amig Jones papa él és beleszól mindenbe. Egyikből következik a másik, karakteres, önálló gondolatokkal rendelkező edző nem megy Dallasba (Zimmer is kiröhögte őket) csak olyan akit Jones papa irányítani tud.

 26. 26

  ahanem

  “Neki is nagyban köszönhető az, hogy nem emlegettek szarra Michael Thomast.”

  Míg van ennek igazságtartalma, Thomas is megmutatta, hogy mennyire túlértékelt.

 27. 27

  Zoltán Debreczeni

  Az egy eltiltást érő mocskos játék volt. Itt meg rá akart esni és sikerült. Pöppet mások az erőhatások. Hogy ebből sérülés lett az fatális véletlen. Hogy abból nem lett tolószék az ugyanakkora véletlen ellenkező előjellel.

 28. 28

  Zoltán Debreczeni

  No ne vonjuk már meg egy karrier mérlegét egy meccsből bitte.

 29. 29

  Ádám Váradi

  Nem gondolom hogy túlértékelt a liga legjobb WR-jerul beszélünk és már elit szinten játszik évek óta és még így is képes évről évre fejlődést produkálni. De azt gondolom, hogy rengeteg olyan elkapása volt iden úgy hogy linebacker állt fel vele szembe Slotba és futott egy flat útvonalat. Mikor visszanézett már a kezébe van a labda. Köszönhető ennek is a rekord vagy a 1700+yard mert sokat szerzett elkapások után.

 30. 30

  ahanem

  “nem is értem, hogy nem lehet a piacról igazolni egy FB-t”
  A piacon nincs ilyen szintű FB, mert ha lenne, akkor a csapatok 70%-ban is lenne.

 31. 31

  Ádám Váradi

  Én meg mondtam a packers ellen hogy tesztelik a playbookot.

 32. 32

  Ádám Váradi

  Azért nem volt jogos a reklamációja, a meccs közbeni ismétlések alapján amikor elment útvonalra, jól látszik hogy nagyon szépen tovább adjak. Pl. Janoris Jenkins védekezett rajta egy mely slant útvonalon, átadja a safetynek. Meg alapból Thielen üresen játszott sokszor. Függ attól, hogy kit olvas elsőre Cousins

 33. 33

  ahanem

  igen, amit említettél, simán nevezhető checkdownnak, Brees pedig a legpontosabb irányító, szóval oda dobja, ahol kb a kezébe esik és lehet vele tovább futni.
  félreértés ne essék, kiváló elkapó, top5 szint, de ezen a meccsen neki kellett volna jelentenie a különbséget

  p.s. nem csak idén, hanem amióta a ligában van, jellemzőek ezek az elkapások, szerintem az átlagosnál kicsit nagyobb százalékban, bár nincs hozzá statisztikám

 34. 34

  ahanem

  hát sokan a legjobbnak tartják, én meg nem, és most megmutatta, hogy nem az, mert nem jöttek a checkdownok meg a 20 yardok belőle.

 35. 35

  Ádám Váradi

  Még kiemelném Garrett Bradburry játékát, aki az előző hetek kritikáit el tudta felejteni, és nagyon szépen megvédte Cousins-t

 36. 36

  Fetyke

  Az egész fal tetszett. El sem akartam hinni a passzjátékoknál milyen védelmet kapott Cousins. Mintha OL-t cseréltünk volna a meccs előtt.
  De! Az nem tetszett, amikor a 3. negyed végétől megint takarékra rakták a támadósort. Ezt írtam, hogy ilyet nem szabad csinálni, és majdnem rajta is vesztettünk.
  A védelem egyébként hetek óta mintha kezdene egyre jobban harapni (a Packs és a Bears elleni vereség sem rajtuk múlott). A támadósortól kicsit több kell szombaton. És ekkora visszahordásokat nem engedhet az ST!

 37. 37

  Ádám Váradi

  De Bailey nem tudja Touch Backre rúgni őket? Gyenge hozza a lába?

 38. 38

  Fetyke

  Dehogynem! Ezerszer megtette már, főleg dome-ban, ahol a szél sem fúj szemben. Na ezt nem értettem én sem.
  Azért volt tegnap pár edzői döntés ismét, amin rajta veszíthettünk volna. A csapat érdeme, hogy ezt is elbírták. És tegyük hozzá az igazság kedvéért, hogy a Saints is sokat hibázott tegnap szerencsére.

 39. 39

  Rolcsi

  Most biztos mindenki nekem fog esni. Azért Wilson, Newton, Bigben, Brady, Mahomes, Brees és még sorolhatnám a QBkat egy szezonban legalább 1ilyen ütést kapnak a fejükre van aki többet is és mégsem cseréltetik le magukat. Természetesen az a helyes hozzáállás amit Wentz csinált, hogy inkább nem megy vissza nem kockáztat szól anyunak hogy ápolja, én is biztos ezt csinálnám. DE én nem is akarok amerikai focizni és hasonlók mert nem bírnám ki az ütéseket. Vissza lehet vonulni, mint Luck tette, (bár ilyen ütések után nem rohant az öltözőbe, pedig tuti ő sem érezte jól magát egy egy ilyen után). Nyilván szarul érezte magát meg fájt neki, de a többinek is fáj, amikor ezt a sportot választotta tudta hogy ez benne van a pakliban. Viszont amikor valaki szakadt térdszalaggal is végig nyomja a szezont és fájdalomcsillapítókkal hogy egyáltalán lépni tudjon, amit szerintem az Eaglesben jó páran megtettek, pl Ertz szerintem feküdni nem bírt napokig azt követően amit legutóbb kapott, akkor azért nehéz egy 30+ milliós iranyitora vezérként tekinteni aki kap egyet a fejére olyat amit szezononként az átlag legalább egyszer kihord lábon és emiatt a legfontosabb meccsen inkább bemegy az öltözőbe mert nem érzi jól magát. Mégegyszer mondom ez a normális emberi tulajdonság, de nem amerikai focista tulajdonság, itt is ha Wentz nem szól hogy baj van észre sem veszik az orvosok, ami nyilván nem normális, de hétről hétre látjuk hogy ennél nagyobb uteseket kapva is sokan a pályán maradnak és inkább nem szólnak az orvosnak hogy rosszul vannak mert tudják hogy abból agyrázkódás protokoll lesz és véget ér a meccs a számukra.

 40. 40

  Ádám Váradi

  Pedig Thielen fumble-nel temettem már a reményeim

 41. 41

  Fetyke

  Nagy kérdés a Saints és Brees jövője…
  Breesben 1-2 (egyre gyengébb) évnél nincs több ez egyértelmű. De mégis a csapat ikonjáról beszélünk.
  Teddy szerintem hossz távon nem jó megoldás, de amikor kellett jól ugrott be Drew helyére és vele veretlen maradt a Saints. Biztos, hogy ebből idén profitálni akar, azaz vagy nagy(obb) pénzt vagy kezdő pozíciót szeretne valahol.
  Hill-re pedig talán föl lehetne építeni egy Ravens típusú támadósort és playbookot.
  A 3-ból viszont csak 1-re van pénze a Saints-nek! Még 1 all in év és aztán a nagy semmi, vagy elengedik Brees-t és a meglévő/megtartható alapokra építenek nagyon gyorsan egy új csapatot. Komoly dilemma!

 42. 42

  Ádám Váradi

  Teddy az Brisett mintája a saintsbe

 43. 43

  Fetyke

  Én is amíg Dani be nem linkelte, hogy ez mekkora szerencse is volt végül. :)
  Még bele sem melegedtem a meccsnézésbe és már labdavesztés. Komolyan elgondolkodtam, hogy nézzem e egyáltalán tovább…

 44. 44

  Gergely Angyal

  Eagles:
  Tudom, hogy az agyrázkódás nem az ő hibájuk, de az összes többi sérülés miatt páros lábbal rúgnám ki az orvosi stábot.
  Ennyi sérült nem hiszem el, hogy pusztán balszerencse kérdése lenne.

 45. 45

  Fetyke

  Őt én is könnyű szívvel elengedném a szentek helyében. De Hill-ben látok potenciált.

 46. 46

  Gáspár Bollók

  Hill nem alkalmas kezdő QB-nek. Jó svájci bicska, de előbb lesz belőle szerintem egy korrekt TE, mint egy korrekt QB

 47. 47

  vabu

  Teljesen jogos felvetés.

 48. 48

  Ádám Váradi

  Jayron Kearse padoztatasat a leginkább nem értem, konkrétan ő a legjobb slot cornerunk idén. És mivel termete megvan nem is miss match egy TE szembe. Róla mi a véleményed? Én nagyon imádom

 49. 49

  Ádám Váradi

  Hill-be épp az a jó hogy mindenhol tud játszani, vétek lenne csak egy adott posztra besorolni. Mert pont az átláthatatlanság miatt ilyen hatékony. Sose tudod mi lesz a playbol

 50. 50

  Fetyke

  Szerintem is jó játékos, de a körülmények és a rendszer áldozata lett. Mivel Kendricks idén valami embertelen covarege-be, így föltehetünk még egy futást Kearse-nél jobban fogó LB-t (Wilson). Ha pedig nem, akkor a 3 safety-s felállásra álltunk át Sendejo visszaérkezésével. És Andrew egy érdekes személyiség. Önmagában szerintem nem egy jó safety, de valahogy nálunk mindig felhúzza a cornereket (a helyezkedésével vagy mivel nem tudom) és ettől jobb volt régen is a passz elleni védekezésünk amikor pályán volt.

 51. 51

  Gáspár Bollók

  Nem is értem, hogy jön ez most ide? Ha az fölháborítónak tartottad, akkor ezt nem? Vagy egy életben csak egy felháborító dolog lehet?

 52. 52

  Attila

  Ezt a Taysom Hillt honnan szedték amúgy? :D és minden poszton tud játszani vagy mi?

 53. 53

  Ádám Váradi

  Ha így folytatjuk nem lesz szükségünk szerencsére első körbe CB draftra úgy gondolom

 54. 54

  vabu

  Csak amit a Pats ellen fújtak. :))) (vicceltem)

 55. 55

  Krisztian Fekete

  Azt hittem, ezt fogod belinkelni:

  https://www.youtube.com/watch?v=oaj4zy3iO3A

 56. 56

  chester

  A Packersnek nem kellett anno

 57. 57

  bjeela

  Hill nem ügyetlen, de kétséges, hogy képes következetes nívóra QB-ként. Ezt még nem bizonyította és nem úgy tűnik, hogy Payton hinne ebben, mert akkor már rég kidolgozott volna rá egy sokkal aktívabb szerepet a playbook-jában. Szvsz marad Bríz még legalább egy évet.

 58. 58

  bjeela

  Mert ők QB-ként gondoltak rá, Payton meg…

 59. 59

  ducksfan

  Vikings – Saints: hát, az USA egyik része you like that, a másik meg mocskos zebrák (megint). Szentségtörő vélemény, de már nem először fordul elő, hogy Payton és Brees a PO-ban bezuhan. Az alapszakaszban, ahol kvázi tét nélkül lehet játszani, nem pörögnek annyira az ellenfelek, akkor jönnek a rekordok, meg az istenítés, aztán a PO-ban jön egy ezer fokon égő csapat, és hasta la vista, baby. Csak mivel (amúgy jogosan) mindketten legendák NO-ban, minden meg van nekik bocsátva. Brees egymaga több 5000+ yrd szezont hozott le, mint a többi QB együtt, Payton offense mastermind, ennek ellenére nagyon sovány a PO eredmény lista (hasonlóért McCarty évek óta a mondjon le/rúgják ki kommentekat kapott), de ez valahogy rendben van. Ja, tudom, a védelmeket nem ő rakja össze (csak a stábját), most pedig már évek óta a védelem is elit. A másik oldal: Cook kipihente magát erre a meccsre :), Kirk kapitánynak megvolt élete passza, Thielen is megcsinálta a maga Miracle elkapását, a védelem meg zseniális volt.

  Eagles – Seahawks: szegény Wentz, vagy az lesz, hogy a sors visszaadja és jövőre SB-t nyer, MVP címekkel, vagy visszavonul. Clowney-t ki kellett volna állítani ezért a fejelésért szerintem (bár a kinti kommentátorok nem láttak semmi durvát az esetben, véletlen ütésnek vélték) és akkor egész más a meccs, mert ő egész végig remekül játszott, ahogy mondani szokták, a backfield-en élt. Annak ellenére, hogy szoros volt a meccs, pontokat tekintve, nem volt soha az az érzésem, hogy az Seahawks győzelem veszélyben lenne, az idióta playcalling ellenére sem.

  Az AFC-vel ellentétben itt azt gondolo, hogy a WC csapatoknak bőven van esélyük a következő körben.

 60. 60

  Tibor Cseh

  Szep gyozelem volt a Vikingektol.Viszont orulhetnek,hogy Cookot nem vesztettek el.Nem igazan ertettem,hogy az edzo miert erre a 70 kilos gyerekre hivta a rovid yardos futasokat.Ugy pattant le a vedokrol,mint ha kofalba futott volna.Csodalatos modon tulelte.

 61. 61

  vabu

  Legalább hülyeségeket ne beszélj. Gondolod ilyen sorsdöntő meccsen ő dönt arról hogy visszamehet-e vagy sem? Nyugodj bele, ha rajta múlt volna visszamegy, de nem véletlenül van agyrázkódás protokoll.

 62. 62

  Rolcsi

  Olvasd el amit írtam. Ha nem szól hogy rosszul érzi magát észre sem veszik. Ha meg szól azt tudjuk mit jelent és ő is tudta. Írtam is hogy ez a normális emberi hozzáállás csak nem egy amerikaifocicsapat vezérétől.

 63. 63

  saintsfan

  Van annyi ember a gyakorlócsapatban, akik folyamatosan cserélődnek és valószínűleg 1 percet sem lesznek majd a roster-en. Ilyen krónikus sérülésnél ahol egyszer játszik, majd visszaesik talán fel lehetne építeni egy tarcsit. Valószínűleg persze úgy gondolták, hogy a Vikings-on túllépnek, aztán a Packers ellen már bevethető lesz. Most lesz hat hónapja a felépülésre. :(

 64. 64

  ahanem

  Harris előtt ő volt a visszahordó is, ezt úgy képzeld el.

 65. 65

  Fetyke

  Ezt mondták Lamarról is pár hónapja.

 66. 66

  Krisztian Fekete

  Akkor a trükkös játéknál passzoljon inkább Thielen? :D

 67. 67

  Zoltán Debreczeni

  No ezt ne!
  1 Kurvára nem dícsérendő ha valaki eltitkolja.

  2 ugyanakkora ütés nemhogy más embereknél, ugyanannál az embernél is mást okozhat alkalmanként. Nagyjából szerencse dolga.

  Nehogy már ő legyen a hülye amiért lefejelték!

 68. 68

  Fetyke

  Még egy apróság! Ha jók az emlékeim, és jól számolom, akkor ez volt Cousins első GW drive-ja a Vikingsban. Már nem is reménykedtem abban, hogy ilyen is lesz. Soha jobbkor…

 69. 69

  Vicgeordie

  Én Lamarral is várnék még 2-3 évet és egy nagy szerződést :)

 70. 70

  Vicgeordie

  Sztem arra akart célozni, hogy vabu valószínűleg akkor nem háborodott fel annyira a méltó büntetés elmaradása miatt. De hát ilyen gyarló az egyszeri szurkoló :)

 71. 71

  vabu

  Ez így igaz, de felháborodtam a Pats-Kansas meccsen történtek miatt mint semleges szurkoló. :)

 72. 72

  Fetyke

  Lehet elég lesz a következő PO meccs is. Mert a rájátszás egy másik bajnokság. :)

 73. 73

  Gáspár Bollók

  Az agyrázkódás protokoll nem azon alapul, hogy szól-e, hanem az orvosi stáb kötelessége. Agyrázkódásra pedig nincs fájdalomcsillapító. Egy qb-nál fokozottan igaz, hogy nem árt, ha tudja, hogy hol van.

 74. 74

  Gáspár Bollók

  Az agyrázkódás protokoll nem azon alapul, hogy szól-e, hanem az orvosi stáb kötelessége. Agyrázkódásra pedig nincs fájdalomcsillapító. Egy qb-nál fokozottan igaz, hogy nem árt, ha tudja, hogy hol van.

 75. 75

  Gáspár Bollók

  Akkor is gáz, megpróbálni relativizálni egy mocskos megmozdulást. Én pedig csak erre céloztam.

 76. 76

  vabu

  Az agyrázkódásnak az a sajátossága, hogy az ember nem vagy nehezen tud feltápászkodni a földről egy ütés után vagy erősen megszédül. Innentől kezdve pedig irreleváns hogy szól vagy nem szól.

 77. 77

  Pásztor László

  Mondjuk a Dolphins nem esett szét. Előre eltervezett újraépítés van, amihez remekül alkalmazkodtak amúgy a nevesincs játékosok, ezért volt a másodi kfele a szezonuknak sokkal jobb. Meg valljuk be, Gase ügykedése után nem volt hova szétesni.

 78. 78

  Pásztor László

  Mondjuk ő nem rájátszás rookie már. Szerintem a divisional kör sima lesz, a konferencia döntő meg mindig más kávéház.

 79. 79

  bjeela

  Te is tudod, hogy nem Bríz miatt vesztettek és nem Bríz hiánya miatt nyertek azokon a meccseken, szóval ezt inkább haggyuk. Bríz simán belemegy egy kétéves kontraktusba kedvező feltételek mellett, ha van esze. Keresett már eleget. Ezen felül ha elküldik Brízt, akkor ki fog odamenni fillérekért, hogy megmaradhasson a csapat magja? Talán Bridgewater belemegy, hogy fillérekért jáccon ezek után? Ne viccelj már, Fetyke! Egy középszar QB is többe van, mint koszos évi 15-20 milla.

 80. 80

  bjeela

  Miféle bombameglepetés? Ugyankérem! CSALÓÓÓÓÓ BÍÍÍÍÍÍÍRÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓK! a sztékért mindent

  Amúgy a világszégyene volt ez a szent támadófal(ez nagyon katolikusan hangzik). Ha véletlen megvédték Brízt rögvest jól jáccott, de ha rángatják a mezét akkor azért nehéz pontosan dobálni. Az is mókás, hogy ha nincs Hill, akkor nincs futójáték sem a szenteknél, Kamara 3,0, Murray 4,2 yardos átlaggal futott 42 yardot, ami egynagyszar.
  Teljesen egyetértünk Józsival, hogy ezzel a produkcióval van keresnivalója a Vikingeknek a 49ers ellen. És nekem is. ;P

  Azon viszont meglepődtem, hogy az Eagles ilyen sokáig tartotta magát. Nem Wentz hiánya miatt csodálkozom, mert szvsz Wentz egy fikarcnyival sem lett volna hasznosabb a csapat számára, mint McCown.(mondjuk egy kizárást megért volna az a lefejeléses buli, mert nehéz lett volna tagadni a szándékosságot) Az lepett meg, hogy Wilson ennyire nem tudott mit kezdeni a védelemmel pontszerzések terén. Mert hiába hajigált 325 yardot és futott 45-öt(érdekességként Lynch és Homer összesen 19 yardot produkáltak 1,1 és 1,2-es yardátlaggal, ami a totális csőd) mindössze egy TD-t bírt összekaparni ezzel a 370 yarddal, ami rohadt ciki(jó, a másikat megoldotta Lynch). Simán vártam legalább 2-3 TD-t. Ezzel nem sokra megy majd a következő kanyarban a Seahawks. Szóval a Sasok nagyon szépen tartották magukat, bár ennél többre nem voltak képesek.

  Mindenesetre elnézve a következő kanyart a Texans meglepheti a Chiefs-t, a Ravensnek hoznia kell a kötelezőt, a Packs jobb ennél a Seahawksnál, a Vikings pedig boríthatja a papírformát Friszkóban. Az meg roppant mókásan hangzik, ha az NFC döntő NFC north házidöntő lenne.

 81. 81

  ahanem

  Gase maga kreálta azt a szétesést, szerintem amit azután csináltak, az tankönyvbe illő.

 82. 82

  Pásztor László

  Ez egy igen hosszú írás lett egy baromságról. A sráv kapott a fejére egy baromi nagy ütést sisakkal, hogy aztán telibe fejelje a talajt. Konkrétan tikkelt a szeme mint állat. Mit kellett volna tennie? Várnia a következő sack-re, hátha akkor már eszméletlen lesz? Amint valaki fájdalmat érez, szólnia kell az orvosoknak. Az agyrázkódásra nincs gyógyszer, se kezelés, főleg nem meccs közben, főleg nem úgy, hogy ha nem szól. Wentz jól tette, hogy szólt és nem ezen fog múlni a 30 milliós szerződése se a csapattársak véleménye róla.

 83. 83

  Pásztor László

  Mondjuk Brees eddig sem ment bele abba, hogy kevesebb pénzt kapjon a lehetőségekhez képest. Nem hiába volt évekig nulla defense a csapatnál. Most is igazából főleg a bevált rookie-k miatt van védelem meg támadósor is.

 84. 84

  bjeela

  Bríz mentsége, hogy állandóan belelihegtek a nyakába, ráncigálták a mezét, kergették, és így kissé nehéz célpontot keresgélni. Az a rettegés a fején meg korábban is jellemző volt rá, de ez nem befolyásolja a teljesítményét, sokkal inkább a védők. Az elit fala mondott csődöt, nem Bríz(bár az a fumble az ő sara). Ha dobhatott, akkor 78,8%-osan talált célt, ami nem mondható szar teljesítménynek. ;)

  Ezen felül a Vikings secondary is nagyot jáccott. nem sok célpontja maradt Bríznek, ami volt, az nagyon szoros őrizet alatt volt és nem sokra mentek elkapás után. Egyedül Hill szökött meg nagyon a TD-nél, senki sem értette, hogy csinálta.

 85. 85

  Bélabá a csótány

  Breki megeszi reggelire.

 86. 86

  bjeela

  Mint QB-t lehet, de a Ravens csapatként sokkal jobb.

 87. 87

  Bélabá a csótány

  Inkább hozzák el Etlinget atlantából…

 88. 88

  Bélabá a csótány

  Kenzeszben most 0-24 RPO-t elemeznek.
  Csodálkoznék ha nem sülne be ellenük LJ.

 89. 89

  Krisztian Fekete

  Sőt, csak csere qb-ként. HA jól emlékszem, helyette lett Kizer megtartva.

 90. 90

  psyçhoçska

  a 70 kilós gyerek valójában 95 kilós

 91. 91

  Snagal

  Viccesnek tartom mikor valaki kikockázott videokból megmondja, hogy melyik tized másodpercnél mi történt, és ez alapján nyilván szándékos, hiszen látjuk a kikockézott videoban ….
  Az meg van, hogy amit te itt végignézel az egy lassított felvétel volt? Nézzük már meg kicsit azt a videot reálisan (és mondjuk nem szubjektiven mert te annyit írsz hogy clowney mikor volt még két lábon… fyi : a mozdulatsort nem akkor indítod el amikor már eldöltél, hanem előtte, persze az nem hangazan ilyen drámaian…)
  4mp -es a LASSÍTOTT felvétel. az ütés már a 2. mp-nél megtörténik. Wentz 1mp-nél kezd el lemenni (fejjel előre), a keze földetér kb 1 mp-nél, de clowney már beledölt az ütközésbe – az gondolom evidens, hogy innen megállni már nem nagyon lehet mert van olyan hogy fizika, az meg sajnos kőbe van vésve.
  Tehát LASSÍTVA 1mp (legyen másfél, gavallér vagyok) alatt lezajlott az a szerencsétlen mozdulatsor aminek tudjuk mi lett a vége. Kérlek játszd végig a fejedbe, hogy egy ezzerrel pörgő playofmeccsen, felfokozott hangulatban minden erőddel azon vagy, hogy megállítsd a labdát cipelő játékost. 1 mp alatt mérd fel a mozgásban lévő irányítő helyzetét és kezdj el mérlegelni, hogy meg szabad-e még ütni vagy már véget ér a play mert a társad az iránító túloldalán pont elérte a lábát? … most ezt az 1mp-et gyorsíts fel normál sebességre és ami eddig is lehetetlen elvárás volt azt most csináld meg az 1 mp tört része alatt….
  Aki komolyan azt gondolja, hogy Clowney kevesebb mint 1 mp alatt eldöntötte, hogy Wentzet a földre fogja fejelni az feltételezi, hogy Clowney pontosan tudta Wentz, hogyan fog mozogni és hol lesz a feje a mozdulatsor végén amit nem Wentz irányított mert elbotlott a másik védő miatt – ezt Clowny pontosan felmérte és jól irányzott mozdulatosorra tizedmásodpercek alatt meghozott döntéssek Wentzet a földre fejelte a sisakjánál… Szeretnék én ilyen szupermen képességeket.

  Mellesleg azt végig gondoltad, hogy:
  Wentz futott a labdával, tehát futókra jellemző szabályok érvényesek rá, ahogyan a rajta elvégzett tackl is más megitélés alá esik.
  Ha leteszi a karját azzal késlelteti a játék halottá válását… meghosszabítja a védő számára hogy szerelést csináljon rajta. Ne várjuk el egy védőtől, hogy élő játékon nem tesz meg mindent egy fumble-ért vagy legalább a szerelésért. Ha ezzel gond van akkor flagfocit kell nézni.

  Semleges szurkolóként mondom mindezt, nem szeretem se a Seahawks-t se az Eagles-t. Ez egy szerencsétlen véletlen volt amit egy kemény fizikális védő csinált, de nem azzal a szándékkal, hogy “na most jól kifejelem a gatyájából wentzet és agyrázkódást okozok neki”.
  Az, hogy ez ért-e zászlót meg sokat nem segített volna a tényen, hogy Wentz nem játszhatott tovább – nem ott, azon a 15 yardon múlt az Eagles győzelem. (kiállítást meg semmiképpen sem ért, a zászló is gondolom azért maradt el mert futóként szerelte Wentzet)

 92. 92

  Fetyke

  “Bríz simán belemegy egy kétéves kontraktusba kedvező feltételek mellett, ha van esze. Keresett már eleget.”
  Akkor is, ha kap egy sokkal jobb ajánlatot egy szintén PO esélyes csapattól? Például a Coltsnak nagyon sok pénze lesz jövőre…

 93. 93

  Vicgeordie

  Wentznél tényleg mindegy volt, mert látványosan vakon volt, de a kevésbé súlyos agyrázkódásoknál nem mindegy mit mond a játékos. Kb egy hónapja volt hír itt is pont egy Eagles játékosról, Grugier-Hillről, aki maga vallotta be hogy eltitkolta (4 napig) a dolgot. Vagy emlékezzünk arra, mikor Giselle elkottyintitta, hogy Tom apó is kihordott már lábon pár könnyebb agyrázkódást anélkül hogy jelezte volna, amire Megatron replikázott, hogy ez természetes az NFL- ben. És természetesen óriási ostobaság, de ők játszanak a saját életükkel…

 94. 94

  vabu

  Most hogy kiesett kedvenc csapatom felemás érzéseim vannak. Egyrészt nagy ürességet érzek és belegondolok hol van még szeptember másrészt teljes lelki nyugalommal ülök le nézni a folytatást. Ti (nem érintett szurkolók) hogy vagytok ezzel? Külön kíváncsi vagyok a Pats szurkolókra mert ti többszörös szökőévenként éltek meg ilyet.

 95. 95

  ...

  https://www.youtube.com/watch?v=thlcyATLPi0

  Voltunk egy páran akik felháborítónak tartottunk hasonlót valamikor réges-régen…

 96. 96

  Pásztor László

  Én a Coltshoz Brady-t vizionálom, imádnám ott :D

 97. 97

  Pásztor László

  Hát sztem ez már nem rajta múlik. Ha lett volna esze, akkor év közben kihagy még pár meccset, hogy fully meggyógyuljon a hüvelykujja, és most nem azon menne a hiszti, hogy szegényke sérülés miatt még megmarkolni se tudja a tojáslabdát. Én Payton helyében vártam volna egészen addig, amíg ki nem kapnak Teddyvel.

 98. 98

  Pásztor László

  Az lehet, csak első körben Watsont kéne megállítani, és a KC védelme nem igazán erős. Szóval a helyükben inkább Hopkins videókat néznék a Colts elleni meccsekről, hogy miképp lehet őt lekapcsolni. Aztán lehet a Ravens-sel foglalkozni, feltéve, hogy ők is bejutnak.

 99. 99

  Sarossy Dávid

  Azt hiszem nálad oktondibb,hozzá nem értő ember még nem járt ezen az oldalon,hány éves vagy 10 mert az irásod alapján még az is karcos.

 100. 100

  ahanem

  ncaa döntő, draft, kit sikerül megtartani, kit kell pótolni

  a meccseket meg szerintem leginkább így lehet élvezni, mert így mindkét fél szép játékait tudod értékelni, nem az van hogy ÁÁÁ EZ A DÍDZSÉ METKELF MEGINT ELKAPTA AZT A KURVA LABDÁT NESZE BAZDMEG 50 YARD ÁÁÁ HOL A SECONDARY ÁÁÁ

 101. 101

  Fetyke

  Valóban nagy sztori lenne! :)

 102. 102

  ahanem

  persze, egy igazi vezér legyen csak a pályán akkor is, ha csillagokat lát és nettó hátrány mert nem képes megszorítani a labdát, nem hogy eldobni

 103. 103

  Fetyke

  Egy Seahawks-Vikings főcsoport döntőt nagyon adnék. Lassan úgy is hazajárunk Seattle-be…

 104. 104

  bjeela

  Eddig sem rajta múlt, hanem Paytonon, és most is az dönti el a dolgot, hogy Sean hisz Brízben, vagy sem. És neme úgy tűnik, hogy hisz. És innen ez már teoretikus polémia, látványos ködszurkálás, hiszen fingunk sincs, mit akar Payton. ;)

 105. 105

  bjeela

  Eszelős bolond lenne elmenni New Orleansból, ahol konkrétan Isten és Sean Payton után ő következik. Persze, ha kirúgják, az más tészta, de az szvsz nem most következik be, simán lesz még legalább egy szezonja.

 106. 106

  bjeela

  Fogsz is! :D Amúgy Kenzeszben jelenleg ezerrel készünek a Texans-ból, mert az sem lesz könnyű falat és konkrétan leszarják az RPO-t és LJ-t.

 107. 107

  Snagal

  gondolom ez még senkinek nem jutott eszébe eddig, ezért tudott nyerni 14-et a ravens :)
  a többi csapat a jégvarázs 2-t nézte a ravens meccsek előtt? :)

 108. 108

  bjeela

  Teljesen egyezünk. Illetve nem teljesen, mert én rohadtul nem hiszek abban, hogy akárki, pláne a Chiefs D megállítja LJ-t és az RPO-t.

 109. 109

  bjeela

  Soha.

 110. 110

  Snagal

  próféta szóljon belőled :)
  De a Cheifs már megtette egyszer.
  Ráadásul a Titans egy kellemetlen matchupnak tűnik – én még ott tartok, hogy derék henry-t hogyan fogja a Ravens D limitálni – mert ha hátrányba kerül a Ravens, akkor a Titans megverheti a saját fegyverével őket (TOP és lassan felőrölni a védelmet a futással)

 111. 111

  Pásztor László

  Pedig amúgy ott meglenne minden neki egy újabb runhoz. Elit WR1, igéretes wr2-ek, TE-k tömegével, jó futójáték, klasszis fal, igéretes védelem.

 112. 112

  Jakab Ádám

  Ez nem az orvosi stáb dolga, ők már a károkat hivatottak eltűntetni. Erre a fizikoterapeuta van akinek kb pont az a dolga hogy úgy készítse fel a játékosokat hogy a lehető legjobb erőben legyenek és a leginkább elkerüljék a sérüléseket.

 113. 113

  katonadani

  ennek ellenére az orvosi stábot is ki kell lőni a holdra, mert egy csomó sérülést rosszul kezelnek és elhúzódnak a várt felépülési idők

 114. 114

  bjeela

  A soha arra vonatkozik, hogy Tibit részint nem fogják elküldeni, másrészt nem gondolnám, hogy elmegy más csapathoz. Csodák persze vannak, de ezt akkor sem hinném.

 115. 115

  Buják

  Komolyan azt gondolod, hogy két szerencsétlen PO után, amikor sérülés miatt nem tudott a pályán lenni, egy apró ütés után berohan a srác sírva az öltözőbe? :) :) Akkora ütést kapott a tarkójára, hogy a feje visszapattantat a földről ütközés után. Volt pár másodperc, amikor az eset után mutatták a kispadon, hogy ül és fogta a fejét. Valószínűleg azt sem tudta, hogy hol van, úgy sajgott a feje.

 116. 116

  bjeela

  Ahhoz túl jó a Ravens D.

 117. 117

  Snagal

  én nem hiszek abban, hogy ilyen gyorsan ilyen tudatos döntéseket lehet hozni és aztán még véletlenül sikerül pont végrehajtani – mármint most a szándékos fejre mért ütésre mondom.
  Szerintem ami szándékos azt azért lehet látni az élő felvételen is (Burfictnél pl másodpercek teltek el az ominózus esetnél, élő felvételen is látni lehetett, hogy tisztában van azzal, hogy véget ért a play és van ideje felmérni, csak leszarta) – itt ez annyira gyorsan történik, hogy fizikailag lehetetlen ezt szándékosan kivitelezni – ha azt mondták volna, hogy sisakkal találja el a fejét Wentznek sztem tuti nem sikerül neki – persze az eredeti szándék attól még lehetett ez, de hogy össze is jött azt csak véletlennek tudom betudni.

 118. 118

  Krisztian Fekete

  Én meg abban bízom, hogy majd Green Baybe fogtok “visszajönni”.

 119. 119

  RvBalazs

  nem lenne az olyan jó móka senkinek se előzetesen.
  amúgy én is adnám azt a meccset

 120. 120

  Krisztian Fekete

  Rossz se lenne. Azon dőlne el, ki tud váratlant húzni, illetve ki nem hibázik nagyot.

 121. 121

  Antal Kovacs

  Redskins szurkolóként egész jól akklimatizálódtam már: keresek egy szimpi csapatot a palyoff-ra mindkét főcsportból (most 49ers és titans, meg a Ravens is tetszik), szurkolok nekik, meg a nem szimpatikusak ellen. Jön a SuperBowl, közös meccsnézős party, kis szünet, majd free agency, megnézem ahogy elengedik az értékes játékosokat és drágán igazolnak kiégett sztárokat. Ez után draft, itt a bust-ok húzását követem figyelemmel. Utána edzőtáborok, holdout-ok, és lassan keződik a preseason. Ez azt jelenti, hogy elkezdenek kiesni a fontos és jó játékosok, szépen elkezd gyarapodni az IR lista. NFL Fantasy draft, szezonkezdet, aztán azért 1-2 jó meccs is belefér még novemberig, amikor is kikerül az “in the hunt” csoportból a csapat. És kezdpődik az egész előlről.

 122. 122

  bjeela

  Meg akarta csapni, rendesen megijeszteni az elején, hogy szarja össze
  magát és ne futkározzon itt össze-vissza, de tételezzük fel, hogy nem akarta lefejelni. Ettől még, bár könyökkel/vállal ment Wentz hátának, hogy rendesen
  beledöngölje a földbe, ahogy egy futót illik, közben nem vigyázott
  eléggé, hogy a sisak a sisakkal ne ütközzön, de az is lehet, hogy ez is
  beletartozott a szándékba. Ember nincs, aki ezt ki tudná utólag
  bogarászni, mert nem vagyunk gondolatolvasók. Viszont a végeredmény
  tekintetében a sérülésokozás esélye megvan és ezt rohadtul nem akarta
  elkerülni a védő és ezért járhat egy bünti, hiszen a cél a sisak a
  sisakkal ütközés minimálisra szorítása.

 123. 123

  Zoltán Debreczeni

  Én örülök Cousinsnak és a Vikesnek isch.
  Aminek nem örülök az, hogy a köcsög petsesek már megint nem bírtak magukkal:

  https://www.msn.com/en-us/sports/nfl/saints-fans-throw-trash-at-officials-after-loss-to-vikings/ar-BBYE3YX

 124. 124

  Krause Johann

  Ha a mennyei megyeihez nyúlnék analógia miatt, akkor számomra a Saints az a csapat, ahol helyi Pelék, Messik és Ronaldók a fülükön is pörgetik a labdát, csak kötényben rúgnak gólt, sétálva lefocizzák az összes ellenfelet, de amikor jön a rangadó és a szomszéd falu sintérjei odareszelnek egy nagyot, akkor már csak pislogni tudnak és a kötény helyett még a labdát sem találják el.

  Ilyen volt a Packers 2011-ben a 15-1-es szezonban. Élmény volt nézni őket, aztán jött a Giants és hullottak a forgácsok.

 125. 125

  Antal Kovacs

  tud elkapni, futni, passzolni, fehér, ha érted mire gondolok Bill…..

 126. 126

  Pásztor László

  Hát szabadügynök, szóval képezlni bármit lehet :D Bár kétlem, hogy a Colts lerombolná Manning szobrát azzal, hogy Brady-t idehozzák :D

 127. 127

  Megawatt Szvetozár

  Chiefs csapatfotó készül.
  Fotós: jó lesz, csak te, Breki, csukd be a szád, mert nagyon nagy.
  Pár próba után:
  Fotós: mondom, hogy csukd be a szád! Minden képet elrontasz! Figyelj, amikor háromig számolok, mondd azt, hogy “dzseeeem”, akkor keskeny lesz a szád és jó lesz a kép.
  Fotós: na akkor egy-kettő-három!
  Breki: lekvÁÁÁÁr!
  /elnézést az emberiségtől!/

 128. 128

  Megawatt Szvetozár

  Tök mindegy, Rozmár bá a végén úgyis elnézi a vekkert :(

 129. 129

  bjeela

  Nyúorlinszban nem őshonosak a zebrák. Nem azért, mert nem élnének meg azon az éghajlaton, hanem mert az őslakosok az összeset KIIRTOTTÁK!!! ÉS MA SE SZERESSÜK ŐKET, VILÁGOS?!

  Folyománya: aki Mardi gras-ra csíkosba öltözik, az készüljön fel a legrosszabbakra…

 130. 130

  bjeela

  Ne röhögtess, mert cserepes a szám! :DDD

 131. 131

  bjeela

  Az egy nagyon jó film!

 132. 132

  Pásztor László

  Hagyni kellett volna Truby-t bejutni a playoffba, akkor nem kellett volna a WC kört kettesben töltened az MVP-vel ;) :D

 133. 133

  bjeela

  Sebaj, majd az LSU kárpótolja Louisiana-t.

 134. 134

  bjeela

  Azért a rá akart esni és a le akarta fejelni, mint gyalogbéka a földiepret pöppet más kategória, de valóban nem olyan látványos gazemberkedés volt, mint ez. De ettől még gazemberkedés és rohadtul nem véletlen.

 135. 135

  Gergely Angyal

  Igen, a beharangozó cikk alatt az erőnléti stáb iránt is érdeklődtem, akkor mondjuk úgy, hogy mindazokat, akik a játékosok testi és overall egészségével foglalkoznak. :D

 136. 136

  Fetyke

  Ez a csapat Brees nélkül minden mérkőzését megnyerte. Breesel pedig 12-ből 4-szer kikapott…
  Másrészt Drew megtartása azért nem könnyű, mert vele már nem lehet hosszútávú (4-5 éves) szerződést kötni. Na most akkor vagy marad 15-20 millióért Brees még egy évre, ami lássuk be kicsit nevetséges lenne, és ráadásul az sem lenne olcsó a Sainstnek, vagy az idei Dolphins szintjén esik szét 2 éven belül a csapat (igaz a Dolphinson nem annyira látszott meg a szétesés a végére).
  Én Payton helyében elengedném Brees-t. Most még megmenthető lenne a csapat magja.

 137. 137

  bjeela

  Ez igaz, de nem is estek ki ilyen nyomorultul az első kanyarban és ő is érzi, hogy nincs már sok hátra neki sem. És qrvára akarja azt a gyűrűt… ;) Mondjuk nem az ő fizuja miatt nincs nekik rendes védelmük…

 138. 138

  wolandrule

  Pár napig minden szar. Amúgy a vereség feldolgozása függ a meccstől is. Ha korrekt meccsen győz a jobb (mint pl. szombaton), akkor könnyebb. Ha a sporik jelentősen befolyásolták a meccset, lásd KC ebben a szezonban, akkor nehezebben, ráadásul a szezont is befolyásolta az a mérkőzés. A legnehezebben megemészthető számomra a 2007-es Giants SB, Eli menekülését meg a helmet catch-t sose fogom kiheverni, a víz lever ma is, ha eszembe jut. Ordas mák volt, és sokba került.

 139. 139

  Vicgeordie

  A Patriots hármat is elhasznált ebben a szezonban. Igaz, hogy az egyik egy német cserediák volt a másik meg egy linebacker, de simán kihoztak belőlük egy nagyon hasznos spílert. Nem lehetetlen azért a pótlás

 140. 140

  rowi

  wentz kiesése, metcalf teljesítménye és a múltkorival megegyező végeredmény elfed egy csomó dolgot, de pont a megegyező eredmény miatt nagyon látványos különbség volt a seahawks teljesítményében a legutóbbihoz (meg egyébként a megszokottakhoz) képest. konkrétan mindkét fal ellentétes meccset játszott az elvárhatóhoz képest.
  a 7 sack az konkrétan 4 meccsre való mennyiség idén. 4-re. oké, mccown egy csomót magának köszönhet és ezek inkább coverage sackek voltak, de hát a seahawks pass rushnál idén csak a dolphins volt rosszabb.
  a támadófal pedig egy rejtély. oké megint csak, 3 ember hiányzik, de eddig futáshoz még úgy ahogy elment, de ez a “futásblokkolás” amit tegnap műveltek és a 17/19 a két backtől egészen hihetetlen. az amikor curry (vagy cox) konkrétan egyszerre ér homerhez a handoffot nyújtó wilsonnal az különösen csúnya volt. eközben passzhoz egész normális volt, fant és ifedi is egészen elfogadható volt magához képest, wilsonnak egész kevésszer kellett végül menekülni. már relatíve persze. így a tegnapi után már egész reális, hogy vasárnap a két smith-t is vhogy kezelni tudják majd. illúzióim nincsenek, de hátha:)
  a vikingsnak köszönhetően nyert a hawks ugyanis egy napot, az nagyon nem mind1.
  és egyébként is érdekes lesz, mert az nfcben ez a 2-2 csapat fordítva játszott egymással.

 141. 141

  acsdav2

  Szerintem az LSU győzelme fontosabb is lenne az államnak. Kevés állam van az USA-ban ahol ne a college football lenne a népszerűbb. :)

 142. 142

  bjeela

  Logikus, amit leírsz, de az is tagadhatatlan, hogy a védő végig nézi a támadót, látja, hogy lemegy, de az eredeti cél az volt, hogy lefejeli. Nem vállal, nem kézzel, nem átölelve/lenyomva, nem karral/könyökkel/testtel hátbalökve akarta levinni, hanem lefejelni, mint vak a poharat. Ebben a mozdulatsorban tagadhatatlan a szándékosság és a mozdulatsor végére a fej volt kihegyezve a védő eredeti célja szerint. És itt ezért neheztelnek kissé páran.

  Visszanéztem mégeccer, mert a pontosság mindenek felett. Egy másik kameraállásból látszik, hogy könyökkel/vállal megy előre és pechjére benne volt a sisak is, és láthatóan nem fogta vissza magát. Az nyilvánvaló, hogy rohadtul meg akarta büntetni, és bár lehet, hogy nem volt 100%-osan szándékos sisakhasználat, de úgy ütött, amiben egyértelműen és kivédhetetlenül benne volt a sisak a sisakkal ütközés lehetősége.

 143. 143

  Balázs Soós

  Én úgy emlékszem, mintha közvetítés közben kiírták volna, hogy eddig 13 GW drive van neki. Breesnek meg 53.

 144. 144

  CaptainBukova

  én is azt hallottam, hogy outcoacholta. a Falcons-tól vettek ötletet, hogy az edge rusherek ne a jónevű tackle-ket vegzálják, hanem a guardokat.

 145. 145

  Fetyke

  Valóban kiírták ezt, de azokat még a Redskins színeiben érhette el Kirk, mert én nem emlékszem ilyent a Vikes-ban elért volna eddig.

 146. 146

  Rolcsi

  Ezek szerint 10 évesen több értelem szorult belém, ha nem értetted meg az írásom lényegét… de hogy a gyengébbeknek is érthető legyen, nem azt mondom hogy az a normális emberi reakció amit a legtöbb játékos csinál és egy fejre mért ütés után is visszamegy a pályára sőt igyekszik eltitkolni hogy valami baja van. Viszont álszentek se legyünk meccsenként legalább 5-6 játékos kap ilyen mértékű ütést a fejére a többség pedig igyekszik palástolni hogy baja van, nehogy agyrázkódás protokollba kerüljön, mert akkor az a meccs végét jelenti. Az NFL sem hülye hogy ne venné észre de 99%ban csak azok kerülnek be a protokollba aki az ütés után még felkelni sem bír, látszik hogy nincs magánál sőt aki összeszedi magát és megfeszülve eltitkolja azt nem is vizsgálják… ismétlem nem azt írom hogy ez a jó, de ha mindenkit rendesen megfigyelnének szezon közepére kb mindenki agyrázkódás protokollban lenne, és nem egy hetet hagynának ki hanem 2-3 hónapot utána, amivel vége is a szezonnak.

 147. 147

  Sarossy Dávid

  Az h beléd mennyi értelem szorult,írásaid alapján pontosan meg lehet ítélni.

 148. 148

  Balázs Soós

  Könnyen lehet. Nem követtem annyira nyomon a Vikings-t. Pedig bárki bármint mond róla én bírom Kirk kapitányt

 149. 149

  bjeela

  Aranyos gyerek ez a Trub, de annyira nem vonzó az alulharapásos állkapcsával és még kissé pallérozatlan, úgyhogy inkább lemondtam a társaságáról. Úgy tudom egy buldoggal töltötte az ünnepeket, ami tökéletesen megfelel az igényeinek és az esztétikai azonosulásának.

 150. 150

  Rolcsi

  Hát valószínűleg neked lehet igazad, mert nem sikerült értelmeznem, hogy pontosan mire is gondolhattál azzal hogy oktondi meg hozzá nem értő. Melyik része valótlan szerinted az írásomnak? Az Nfl minden agyrázkódás gyanút megvizsgál? Egy játékos sem maradhatott még fent annak ellenére hogy látszott rajta, hogy nem tiszta a tekintete? Az nfl-nek megérné ha mindenkit csak akkor engednének játszani, ha már teljesen felgyógyult az agyrázkódása után?

 151. 151

  Krisztian Fekete

  Összekevertem a két remek qb-t. Persze lehet, hogy Sean Payton belőlük is csodát tenne.

 152. 152

  LG

  Fenét, megy a másik konferenciába Carolina-ba! ;)
  Amúgy én egy, max 2 évet adok neki (és BB-nek).

 153. 153

  LG

  Én azt várom, h Lamar egészen Miamiig meg sem áll, de ott az MVP átok őt is elgáncsolja majd. A KC-ban és Mahomesban idén nem érzem azt az átütő erőt, hogy megfogja őket; ha összejön a Chiefs@Ravens konf döntő, akkor inkább breki combját féltem, mert a Baltimore-i védelem békacombot fog vacsorázni! De ugyanezt a Texansból sem nézem ki. Érdekes módon akkor inkább a Titanst mondanám most hirtelen, ők meglephetik őket. Statokat nem fogok mondani érvelésként, a PO-ban ezek úgyis mennek a kukába.

 154. 154

  LG

  Dehogy, a veretesebb nevű Hundley maradt. MVP Kizer tavaly (2018-ban) jött. Nem emlékszel arra a 2017-es Rodgers nélküli “menetelésre”? Nem csodálom, hogy kitörölted az emlékezetedből :D

 155. 155

  Brain Schottenheimer

  DÍKÉ

 156. 156

  Zoltán Debreczeni

  A Denver ellen volt az első. Valamiért nem másolható a GW link mert úgy Bredshawt adja be :) az évek alatt ott a hyperlink.

  https://www.pro-football-reference.com/players/C/CousKi00.htm

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team