Connect with us

A 7 játékai

Csak tüneti kezelést talált a Titans Mahomesék ellen

Szoros első félidő után végül simán jutott a Kansas City Chiefs a Super Bowlba. A Titans a mérkőzés elején minimálisan meg tudta lepni az ellenfelét, de ők sem tudták feltartóztatni Mahomest és Reidet.

Az első negyed elején már látszott, hogy a Chiefs mire rendezkedik be. Legfőbb célként azt tűzték ki, hogy Henryt megállítsák és ennek rendeltek alá mindent. Legtöbbször 8 embert küldtek a boxba, a többiek pedig szoros emberfogással védekeztek vagy Cover 1-ben álltak fel és a mélyen hátul maradt safetyvel próbáltak besegíteni a go, corner útvonalakon.

Ennek részben meg is lett az eredménye, mert Henryt valóban sikerült viszonylag jól limitálni, ellenben Tannehillnek hatalmas területeket kínáltak fel, főleg a pálya közepén. Egy darabig haladt is az ellenfél, mert a Titans play action játékai miatt felhúzódó linebacker sor mögött rendre 8-10 yardos üres területek nyíltak meg.

Az első drive egyik legnagyobb játéka is így született. Az említett nyolc ember lent a boxban, a linebackerek rögtön támadni akarják a lyukakat.  A pálya két szélén két elkapó áll fel, velük szemben pedig az embereik. Egyetlen safety mélyen hátul.

A következő pillanatban látjuk, hogy Tannehill megtartja a labdát, a linebackerek ekkor már teljesen felhúzódtak, mindenki a line of scrimmage vonalától maximum 2 yardra. A hátul őrködő safety Corey Davis hosszú útvonalára segít be, így A.J. Brown könnyedén találja magát üres területen egy In útvonallal.

 

[gap height=”10″]

A Titans azonban nem csak támadóoldalon, de védőoldalon is jól felkészült. Az első Chiefs drive gyorsan elhalt és rögtön látszott, hogy a vendégek a Houstonnal ellentétben inkább Kelce semlegesítésére törekedtek.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!