Connect with us

Érdekességek

Ennyi esélye van a történelem szerint a vendégeknek a hétvégén

Az NFL 1990-ban növelte 10 csapatosról 12 csapatosra a rájátszás mezőnyét, konferenciánként egy helyett kettőre emelve a bye weekes együttesek számát. Általában ezek a gárdák tudtak diadalmaskodni a divisional roundban, de esélytelennek sem mondhatók a vendégek.

A 29 évből csak nyolcról fordult elő, hogy mind a négy kiemelt megnyerje saját meccsét, tehát a szezonok 72,5%-ában legalább egy vendég csapat tovább tudott jutni a konferenciadöntőbe. Egészen pontosan 13-szor fordult elő, hogy a hazaiak 3-1-es mérleget tudtak felmutatni, és hétszer az, hogy 2-2 volt a győzelmek aránya a hazaiak és vendégek közt. Egyszer, 2008-ban pedig az is előfordult, hogy három vendég siker született. Olyan nem volt még egyszer sem, hogy egyetlen bye weekes csapat se jusson tovább.

Az utóbbi négy évben elég dominánsak voltak az extra pihenőt kapó csapatok, hiszen 13-3-as mérleget tudtak felmutatni, azonban a 2005 és 2014 közötti tíz évben 40-ből 16-ot be tudtak húzni a vendégek (40%), ami elég jónak mondható.

Most hétvégén is a hazaiak a favoritok, a 49ers 7 pontos, a Ravens 10 pontos, a Chiefs 9,5 pontos, a Packers pedig 4,5 pontos, de a történelem alapján valószínűsíthető, hogy egyikük el fog bukni. De vajon melyik lesz az?

(via PFT)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!