Connect with us

Minden ami NFL

Ezért aztán megérte megtartani Dave Gettlemant

A New York Giants csúnyán beégett az edzőpiacon. Előbb lemaradt a toronymagas favorit Matt Rhule-ról, pedig a szakember még azt is felajánlotta a csapatnak, hogy meccselheti a Panthers ajánlatát, majd villámgyorsan, mindenkit megelőzve kinevezte főedzőnek a Patriots ST-koordinátorát, Joe Judge-ot. Nagy kár, hogy Judge még csak fel sem merült a többi franchise-nál – nem véletlenül.

Gyorsan szögezzük le, hogy nem az a baj, hogy Joe Judge a speciális egységgel foglalkozott főállásban, Bill Belichick is így kezdte edzői karrierjét, John Harbaugh-t pedig egyenesen ST-koordinátor pozícióból nevezték ki főedzőnek, és az is bejött. A probléma minden mással van.

Ellene

Nem véletlenül választottam a pro/kontra koncepciót Ron Riveránál és a Redskinsnél, hisz tökéletes ellenpólust képez ezzel a kinevezéssel. Ott csak dicsérni lehetett, itt meg… hát nem igazán.

  • Voltak sokkal jobb jelöltek

Matt Rhule, a Baylor egyetem főedzője és Mike McCarthy volt a Giants két fő jelöltje a posztra, de Ron Rivera is felmerült, hisz korábban együtt dolgozott Dave Gettlemannel. Mindhárom választásban lett volna potenciál, ehhez képest még csak úgy igazán esély sem volt rájuk.

 

Rhule hét évre írt alá $60 millióért a Panthershez, ami ösztönzőkkel együtt $70 millió is lehet. Komoly pénz, de ha benne látták a tökéletes jelöltet, akkor ez ne legyen már akadály – főleg, hogy meg is volt az esély a megszerzésére. De míg a Panthersnél házhoz mentek és barna nyelvvel távoztak, addig a Giantsnél Dave Gettleman úgy gondolta, hogy hát mégiscsak olyan álommunka lehet vele együtt dolgozni a Giantsnél, hogy majd jöjjön hozzájuk, aki akar valamit. Ehhez képes még a munkanélküli McCarthy sem tepert egy New York-i állásért és végül a Cowboysnál kötött ki. Rivera pedig ugyan nem volt a legesélyesebb jelöltek között, de ő is csoportriválisnál kötött ki: a Redskins kvázi lement kutyába, hogy megszerezze a top elérhető főedzőnek számító Rivérát, pedig ott aztán ez pláne nem volt divat.

 

Ez a szerintem kínos hozzáállás nemcsak arra volt jó, hogy a Giants elveszítse a legjobb edzőjelölteket, de egyúttal jól megmutatta, hogy mennyire is vonzó a franchise jelenleg (miközben egy New York-i csapatnál dolgozni nagyjából olyan presztízs, mintha a Real Madridnál vagy a Ferrarinál lenne edző/csapatfőnök valaki). De ez még csak a jéghegy csúcsa, az igazán nagy fiaskó nem ez volt, hanem Joe Judge kinevezése, amikor még rengeteg, nála sokkal jobbnak tűnő jelölt volt kiváló önéletrajzzal.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!