Connect with us

Beharangozó

FK! Rájátszás-jósda

Jön a rájátszás, mi pedig szokás szerint jósolunk!

Megjegyzés: A magasabban kiemelt wild cardos továbbjutó az alacsonyabban kiemelt bye weekes csapathoz utazik, és ugyanez igaz fordítva is, az ábrák tehát minden esetben helyesek. 

katonadani

Az AFC wild cardjáról fogalmam sincs igazából, így a hazaiakat juttatom tovább, de nem lepne meg egyik veresége sem – vajon ez lesz Tom Brady utolsó meccse a Patriotsban? A divisional körben már magabiztosabb vagyok, szerintem a Ravens a legjobb csapat jelenleg, a plusz készülési idővel még több extra játékot tudnak majd bedobni a playbookba, a túloldalon pedig Andy Reid a bye week utáni meccsek mestere, így Ravens-Chiefs döntő lesz, ahonnan a Ravens megy a Super Bowlba.

Az NFC oldalán szerintem a Saints és a 49ers a két legerősebb csapat, így Breesék még a tundrán is továbbmennek – habár nem lepne meg teljesen, ha Rodgers begyújtaná a rakétákat és jóval magasabb szinten játszana, mint az alapszakaszban. A 9ers játékát imádom, és remélem Shanahanék jutnak majd be a nagydöntőbe, de az biztos, hogy parádés NFC-döntőre van kilátás.

A Super Bowl sem lesz semmi, szerintem ez a két gárda nyújtja a legszebb, legérdekesebb támadófocit a ligában jelenleg, ráadásul két kiváló védelemről is beszélünk, így alig várom ezt a matchupot. Most nagy áramszünetre talán nem kell számítani, meg Ray Lewis visszavonulására sem, de ismét nyeri ezt a párharcot a Baltimore.

chester

AFC: Patriots gyenge formája ide, Tannehill pusztítása oda, nem látom, hogy a Pats ekkora postseason rutinnal ne abszolválja otthon a Titanst. A Texans-Bills szoros lehet, ha Watson elszabadul, akkor a győzelem a hazaiaké, ellenkező esetben összejöhet a meglepetés – én előbbire számítok. Egy körrel később a tavalyi AFC döntő visszavágóján Mahomes bosszút állhat, illetve a Texansnak ismét kirakja a stop táblát a Ravens. Az AFC döntő még a két csapat alapszakasz találkozójánál is szorosabb lehet, de a győztes kiléte ezúttal sem változik.

NFC: A Vikings számomra titkos favorit volt egy SB-részvételre, de ahogy átlépett rajtuk a Packers két hete, úgy elvetettem ezeket az álmaimat, one and done. Az Eagles megszorongatja majd Wilsonékat, de a győzelem nem lesz meg számukra. Breesék ismét lefejeznek egy északi ellenfelet, kiütéses Saints sikert várok, a másik párharcon nehéz lesz felülmúlni az utolsó fordulós SNF-et izgalmakban, de ismét a 49ers jöhet ki győztesen. Ahogy az AFC, úgy az NFC döntő is egy visszavágó lesz, ám ezúttal Breesék sikeresen revansot vesznek, és lenyomják idegenben az első kiemelt 49erst.

SB: Végre lenne egy olyan döntő, ahol mindkét csapatnak tudnék drukkolni, így nehéz is volt végső győztest választani. Breesnek vélhetően ez lenne az utolsó meccse, és ki ne akarná, hogy gyűrűvel távozzon? Közhelyt puffogtatva ezúttal is a rutin az, ami Paytonék javára billenti a mérleg nyelvét, illetve hogy a Saints védelme erősebb lehet Reidék offense-e ellen, mint fordítva.

Jarred

AFC: Nem úgy játszik a Patriots, ahogy azt reméltem, de azért hazai pályán még nem hiszem, hogy kikapna. Szorosan, de nyernek Bradyék. De a Chiefs ezúttal nem lesz meg idegenben, most nem látom azt az erőt a csapatban, ami ahhoz kellene, hogy az Arrowheadben nyerjenek. A másik oldalról a Bills simán nyer Houstonban, mert a Texans  megint összeomlik a legfontosabb meccsen. Aztán kisebb meglepetésre Baltimore-ban is nyer a Bills. Az alapszakaszban már majdnem sikerült a bravúr, a védelem kordában tudta tartani Lamart, csak a támadók nem voltak elég jók. Most viszont Allenből kitör az igazi irányító szelleme, és véghez fogja vinni azt a GW drive-ot, amit az alapszakaszban nem tudott. Ettől egy kicsit túlságosan is magabiztos lesz a Bills, és ez visszaüt az AFC döntőn, ahol ezúttal a Chiefs fog diadalmaskodni.

NFC: A Saints simán kiüti a Vikingst, efelől nincs kétségem. A Lambeau Fieldet azonban el fogja lepni a hó, és ilyen körülmények között már Brees sem fog tudni csodát tenni. Főleg nem a Packers védelem ellen. Az Eaglesnek az lett a szerencséje, hogy a Seahawkst kapta ellenfelül, ami nem tud sima győzelmet aratni. Hiába lesz meg a lehetősége a vendégeknek egy sima győzelemre, nem lesz képes ellépni ellenfelétől, és végül ez fog visszaütni. Az utolsó pillanatokban az Eagles átveszi a vezetést, és a meccset is megnyeri. Csak azért, hogy a 49ers simán kiüsse utána. A döntőn a Packers nem fogja elkövetni ugyanazt a hibát, mint az alapszakaszban, a 49ersnek pedig még túl nagy lesz a teher a vállán, hogy be tudja húzni ezt a meccset.

Super Bowl: Ami az alapszakaszban elmaradt, azt megkapjuk a Super Bowlon. Rodgers Mahomes ellen, noha inkább Aaron Jones fogja a Packers előbbre vinni. A meccs végig szoros lesz, de az utolsó percekben Andy Reid megint el fogja rontani a time manegmentet, és a Packers ezt kihasználva megnyeri a döntőt egy mezőnygóllal.

 

g495sr

Az AFC wild card meccsei nem tartoznak a leginkább várt párosítások közé, ám én rendkívül szoros és kiélezett rangadóra számítok mindkét meccsen, ahol a Bills meglepően kompetens támadásokkal juthat tovább, míg a Patriots egész szezonban jelenlévő hibáit ezúttal sem sikerül kiküszöbölni, így a ritka hamar végállomás ezúttal a WC körben éri őket. A Ravens támadósora ellen nincs ellenszer, így a Titans ellen is pontgazdag, de összességében sima győzelmet várok tőlük, míg a másik ágon újabb meglepetés Bills győzelmet érzek. Az AFC döntőre viszont már nem lesz elég Josh Allen, a buffalói védelem is elfáradt, így talán a leginkább egyoldalú rájátszás meccs lehet ez.

Sajnos a csoportgyőztesek ezúttal is a rájátszásban küzdhetnek, az Eagles azonban hamar megmutatja, hogy ez miért is kevésbé jó. Óriási szenvedések árán, szerintem a 10 pontot sem fogják elérni a Seahawks ellen, simán kiesnek. Cousins és a Vikings ezúttal is eléri a plafonját és idén is Saints győzelmet hoz az összecsapásuk, bár kevésbé drámai módon, mint egy éve. Az NFC divízió köre két parádés meccset hozhat, abszolút csak nüanszok döntenek egyik vagy másik csapat javára, de fordított előjellel is el tudom képzelni a végeredményeket. Az NFC döntő pedig méltó ismétlése lesz a talán legjobb alapszakasz meccsnek, ezúttal viszont Breesék örülhetnek a végén.

És a Super Bowl? A szilveszteri mókázás után másnaposan feldobtam egy érmét, ami a Saints győzelmét jósolta, ki vagyok én, hogy ezzel vitatkozzak?

rowi

Az AFC-ben rögtön meghúznám a váratlant, én ebből a New Englandből nem nézek ki semmi jót, a Titansból ellenben meglehetősen sokat. Főleg nem egy olyan csapat ellen, amely le fogja tolni a torkukon a futást Henryvel, Tannehill meg nem rontja el (utóbbi 7 meccséből 6-on 130 fölötti passer rating). Brady a meccs után bejelenti, hogy részéről jobbra el, csapatot keres, lehet licitálni. A másik meccsen a Texans meg valahogy majd megoldja Watsonnal és az elkapókkal, de nem lesz szép meccs. A folytatásban viszont egyiknek sem terem babér, mert bár a Tennessee a Ravens ellen ezzel a játékban meccsben lesz, de Jacksonék egyszerűen túl jók, Andy Reid ellen meg pihenőhét után nem fogadok, az fix. Az AFC döntőben így jöhet a 3. heti meccs visszavágója, csak fordított pályaválasztással, és most is egy epic meccsre van kilátás, a hazai pálya miatt inkább a Baltimore-ra tennék.

AZ NFC-ben a Vikings hiába pihentetett, a Saints ellen ez is kevés lesz, a másik párban pedig a Seahawks szokás szerint kibrusztolja, szép meccsre ne számítsunk. Az alapszakaszbeli meccshez hasonlóan under 30-at várnék. A Seahawks viszont ezzel a lendülettel, illetve azzal, hogy Lynch és Homer is játékba lendül a 49ers ellen, egy szokás szerint kiélezett meccsen, de behúzza Wilson game-winning drive-jával és Lynch 1-yardos walkoff TD-jével a végén (meglepetés no2). A tundrán eközben váratlan módon nem lesz igazán hideg (meglepetés no3), így a Saints aránylag kényelmes időjárási körülmények között tulajdonképpen simán lerendezi majd a Packerst, és fogadhatja a Seahawkst. Ahol a vendégeknek a keretes szerkezet kedvéért ismét két special team touchdown teszi majd be a kaput meg Kamara, ezeket leszámítva ugyanis a védelem elég jól megfogja majd a Thomas & Co.-t.

A Super Bowl így ismét a régi és új csatáját hozza majd, ezúttal is a “régi győzelmével”. Brees a meccs után immár 2 gyűrűvel az ujján a lemenő nap fényében balra el. Egy éra vége.

Playoff-bold: Michael Thomas megdönti Larry Fitzgerald összes egy szezonra szóló playoff rekordját. 547+ yard, 31+ elkapás és 8+ TD.

Löfli

AFC: Nem túl nézőcsalogató párosításokkal kezdődik az idei rájátszás, az első meccsen szerintem McDermott outcoachingolja O’Brient és a Bills védelme nagyon limitálni fogja Watsont, a másik mérkőzésen pedig a Pats hiába gyengélkedik a támadóoldalon, ilyen playoff rutinnal viszonylag simán húzza majd be a találkozót. A következő körben idegenben meglepően könnyen fogják megállítani a Mahomes vezette támadósort, Baltimore-ban pedig egyszerűen lényegesen jobb a hazai csapat, így 2012 után ismét Patriots – Ravens konferencia döntőt tartanak, ahol viszont a hazai pálya és Lamar Jackson zsenije eldönti a párharcot, és a Ravens jut a Super Bowlba.

NFC: A Saints nálam Super Bowl favorit, Cousins pedig egyszerűen nem játszik jól fontos meccseken, így simán továbbmegy a New Orleans, az Eagles pedig a kórházcsapattal nem lesz ellenfél a 12th mannek, ez is egy nagyobb arányú győzelem lesz a vendég csapatnak. A Packersben én nem tudok megbízni a hazai pálya ellenére sem, és Breesék kiütik Rodgerséket, az NFC West meccsen pedig megint egy végletekig kiélezett csatában ismét Garoppolóék jutnak tovább.

A Super Bowlban tehát Lamar Jackson és Drew Brees csatáját láthatjuk majd, egy sok pontos, fordulatos meccsen az új generáció diadalmaskodik, mert Sean Paytonnak sem sikerül kitalálni, hogyan tudja megállítani az idei MVP-t.

Kronikk

AFC: A Wild Card körben a Texans nem tud majd mit kezdeni a Bills védelmével, így ők jutnak tovább a következő körbe. A másik szombati mérkőzésen hosszú idő után újra a rájátszás első körében érdekelt a Patriots, és a Titans ellen ki is esnek, mivel Henry futásait nem tudják megállítani. A főcsőport elődöntőkben a két hazai csapat nyer. Mahomes ellen már a Bills védelem is kevés lesz. A Ravens ellen már kevés lesz a Titans is, Lamar Jacksonék így bejutnak a konferenciadöntőbe. Egy lépésre a Super Bowltól kemény csata lesz az AFC oldalon, akár még hosszabbítás is lehet, ahol a pénzfeldobás nagyon fontos lesz a liga talán két legtehetségesebb fiatal irányítója között. A Ravens nyer végül izgalmas ütközet után és jut be a döntőbe.

NFC: Itt már nagyobb fejtőrés volt a döntés. A Wild Card körben még azért könnyebben döntöttem. A Saints visszavág két évvel ezelőttiért a Vikingsnak, az Eagles sérülésektől tizedelt elkapó szekciója pedig kevés lesz a Seahawks ellen. A főcsoport elődöntőknél idén harmadszorra láthatunk Seahawks-49ers párosítást és az első kettőben sem csalódtunk eddig, így most is izgalmas párharc végén jut tovább a San Francisco. A Saints-Packers párosításnál sokat gondolkodtam, de végül a vélhetően hideg időjárás miatt a hazai Green Bay mellett döntöttem, így a konferencia döntőben egy 49ers-Packers párosítás lesz. Ez sem lesz kisebb csata mint az AFC oldalán, de itt most nem a támadók, hanem a védelmek csatája lesz dominánsabb, amiből a 49ers jön ki győztesnek.

Super Bowl: 2013-ban egy igen emlékezetes döntőn már összecsapott a 49ers és a Ravens, utána sok mindenről lehetett beszélni. Azóta túl sok babér nem termett a két csapatnak. Idén is kemény mérkőzés lesz a Super Bowl, ahol végül Lamar Jackson vezette Ravens offense diadalmaskodik Miamiban.

balentin

AFC: bár a Wild Card kör nem feltétlenül a legszexibb párosításokat hozza, de kiélezett mérkőzéseket várok a Pats-Titans és a Texans-Bills meccseken, utóbbin egy kisebb upsettel megfűszerezve a képet. Ezek után viszont az én verziómban nem lesz “meglepetés”, már ha a Patriots kiesését papírformának nevezhetjük. A Ravens-Chiefs döntő pedig egy igazán klasszikus mérkőzéssel fog bevonulni a históriás könyvekbe, és a két fiatal irányító által vezetett csapat rivalizálása komoly jövőnek fog elébe nézni. A Jackson-mágia ezúttal viszont Mahomesékon ki fog fogni és az MVP újra Super Bowlba vezeti a Ravenst.

NFC: ellentétben az AFC-vel, az NFC-nék már sokkal inkább izgalomba tudunk jönni a párosításoktól, de itt is lesz egy kvázi meglepetés azzal, hogy a rájátszásba magát beszenvedő Eagles nagy nehezen, de le fogja gyűrni a Seahawkst. A Vikings-Saints meccsen pedig Breesék padlóig nyomják a gázpedált és a lábukat a Packers ellen sem veszik majd le, hiába lesz hideg és kellemetlen Wisconsinban. A másik oldalon a 49ers elintézi az Eaglest, hogy aztán lejátsszák a szezon egyik legparádésabb meccsének visszavágóját. A végkimenetel ezúttal fordított lesz és a Saints végre eléri azt, amitől az előző szezonokban annyira áhított, és 10 év után újra Super Bowlba menetelnek.

Super Bowl: a támadófoci szerelmeseinek álma válik azzal valóra, hogy a Ravens és a Saints mérkőzik meg az év legfontosabb meccsén. Két teljesen más profilú támadójátékot fogunk látni, mégis nagyon izgalmas és fordulatos találkozó lesz, ahol az fog dönteni mindenről, hogy melyik csapat marad nyugodtabb 60 percig. Ez pedig a Saints lesz, akik Brees nagy napjának köszönhetően megnyerik tíz esztendő után a Lombardit, ami azt is fogja jelenteni, hogy a New Orleans karmestere úgy fogja befejezni a karrierjét, mint Peyton Manning.

alatriste

AFC: Bár a wild card kör legkomplettebb csapatának gondolom a Titanst, a rutin a hazai pálya és persze elsősorban Belichick miatt nem tudtam elveretni az első körben a Patriotsot. Jobb esélyei vannak a Tennessee-nek mint szerintem sokan gondolnák és egyáltalán nem lepne meg, ha fordulna a kimenetel. A Texans legjobbját év közben tudta nyújtani ami elég arra, hogy PO-ba juss, de a nagy menetelésre itt már ez hiányozhat. A Bills betonvédelme és Allen mobilitása sem jó matchup szerintem Bill O’Brienéknek és ki fognak esni.

Egy körrel később Ravens söprést várok gyakorlatilag bárkit is kapnának (bár itt is elsősorban a Titanstől félnék a helyükben), míg a másik ágon a feljavuló Chiefs védelem miatt mertem kihagyni Bradyéket a főcsoportdöntőből. Ahol jöhet a prémium ütközet. Kiderülhet mi a jobb, egy lézerkezű passzgép vagy egy olyan futószörny, mint Jackson. A választ nem egy meccs adja majd meg, de itt a coin toss nekem a Ravenst dobta.

NFC: Kezdésnek a Saints minden sérelmével feltüzelve szerintem könnyen átlép az amúgy jó erőkből álló Vikingson és a fellendülőben lévő Philly is hazai pályán elveszi a majd egész évben kitartó Hawks szerencséjét és ezegyszer a Washington állambeli csapat nem tud megnyerni majd egy szoros meccset.

A Packers Saints meccsen egy régi hiedelembe kapaszkodva jósoltam GB győzelmet, mégpedig: Brees és a szabadtéri mérkőzések. Green Bayben január közepén nem ritka a -10 vagy akár rosszabb időjárás és egy kemény hazai védelemmel még akár nyerhet is a néha döcögős Packers. A másik ágon a 49ers hozza a 100%-ot és mind a 4 pihenőhetes csapat tovább fog menni a divisional roundból. Wentz csoda kell, hogy ez ne így legyen, amit nem zárok ki, de az esélyesebb a San Francisco lesz.

Az alapszakaszban pedig láthattunk már egy 49ers GB összecsapást elég sima kimenetellel. A szívem vitte be a csapatot a Super Bowlba és az, hogy ha a támadófala egészséges Rodgersnek, akkor képes bármilyen domináns pass rush-sal felvenni a versenyt. Ha pedig van ideje Aaronnak talán újra megmutatja, miért is tartják sokan a valaha volt legtehetségesebb játékosnak a posztján. Jimmy G-t ráadásul sokkal könnyebben látom, hogy összezavarja a Packers védelme, amit lehet, hogy nem fog tudni a 49ers defense eléggé kompenzálni.

SB: Ha van védelem, ami meg tudja fogni a 2019-es Lamar (MVP) Jacksont, akkor az nem a Packersé. Egy valamire való linebacker kevés ahhoz, hogy kordában lehessen tartani ezt a futógépezetet és a mély passzok ellen sem épp a legjobb a Green Bay. A Ravens persze nem csak támadósorból áll, és néha méltatlanul keveset dícsérik a még mindig remek védelmüket. Egyik felállásban sem a Packersre tippelnék, így elég sima SB-t jósolok.

 

Leonidasz007

 

 

AFC: Sokakat megijeszt a Patriots rossz formája, de az vitathatatlan, hogy nekik van a legnagyobb playoff rutinjuk. A Titans ellen ráadásul még otthon játszanak és nincs az a pénz, amiért itt ellenük mernék fogadni. A Texans számomra koránt sem meggyőző és egyedül azért viszem tovább őket, mert a Bills offense-ben sokkal kevesebb nagy játékot látok, mint bennük. A következő körben aztán a Ravens továbbjutás egy pillanatig nem lesz kérdőjeles, az alapszakaszhoz hasonló mérkőzés sem lepne meg. A Chiefs és a Patriots ellenben hatalmas csatát fog vívni és a Patriots defense szolgáltatja majd a különbséget. Az AFC döntőben viszont már a PO rutin sem lesz elég a vendégeknek, a Ravens kihasználja a hazai pálya előnyét és nem hatalmas fölénnyel, de bejut a Super Bowlba.

NFC: Az Eagles koránt sem volt meggyőző az alapszakaszban és első ránézésre hatalmas a különbség a két csapat között, de sok a sérült a Seahawks oldalán, valamint kicsit elfogyni látszottak az év végére, így én hazai győzelmet várok. A Saints sokkal komplettebb csapat a Vikingsnál minden fronton, a vendégeknek újabb Miracle kellene a továbbjutáshoz. A következő körben az Eagles egy valóban jó csapatot már nem tud legyőzni, így ez a végállomás számukra. A Packers pedig kiváló alapszakaszt tudhat magáénak, de Chester nyomán tényleg nem tűnik annyira jó csapatnak. A hazai pálya nagy előny lesz nekik, de kevés. A főcsoportdöntőben aztán megismétlődik az a hatalmas színvonalú összecsapás a 49ers és a Saints között, mint az alapszakaszban, de a végén most a vendégeknek jön ki jobban a lépés.

SB: Véleményem szerint így a két legjobb csapat jut a Super Bowlba, ahol aztán a fiatal Lamar Jacksonnak remeg meg kevésbé a keze, valamint a nagyobb playmakerek is a Ravensnél vannak védőoldalon, ami eldönti a találkozót.

 

Renningan

 

 

AFC:  Hosszú idő után most először gondolom úgy, hogy verhető a Patriots. A szokásostól eltérően most nem sikerült jól a szezon második fele, a Dolphins ellen tétmeccsen kapott ki a csapat az utolsó körben, miközben a Titans most van csúcsformában és lendületben. Izgalmas, szoros meccs lesz, de szerintem a Titans a (papíron) esélytelenek nyugalmával behúzza a találkozót. A másik oldalon egy alacsony színvonalú meccsen jut tovább a Texans, de csak azért, mert megelőlegzem nekik azt, hogy Watson most a boom, nem a bust formájában fog játszani. A második forduló sima lesz: a Titansnek a Ravens már nagy falat, de a Texans sincs a két topcsapat szintjén, a szintén lendületben lévő Chiefs könnyedén fog győzni. A döntőben tehát a két jelenlegi legjobb AFC-s csapat fog találkozni, abszolút ki-ki meccs, ami hosszabbításban fog eldőlni, de ezúttal a Chiefs jól jön ki belőle.

NFC: Ez a Vikings nem olyan jó, mint a Keenum vezette csapat volt, csodák pedig nem történnek minden évben, így sima Saints győzelmet várok. A másik meccs már szorosabb lesz a két ezer sebből vérző csapat között, de a jobb irányítójának köszönhetően a Seahawks behúzza a találkozót. A következő kör itt is sima lesz, a Packers messze a leggyengébb a négy kiemelt között, kb. olyan meccset várok a Saints ellen, mint amilyen 2016-ban volt a Falcons otthonában (44-21-re kapott ki a Packers). A Seahawksban sem látom, hogy meg tudná fogni a 49erst, az alapszakaszban kétszer is erőn felül teljesítettek Wilsonék, harmadszor már magabiztosan győz a jobbik csapat. A döntőben tehát itt is a két legjobb franchise találkozik, Breeséknek pedig most az egyszer kijön a lépés és végre Super Bowlba jutnak.

SB: A döntő igazi tűzijáték lesz legalább 60 ponttal, és bár a Chiefs tartani fogja magát, a Saints megnyeri a döntőt Breesnek, aki így Peyton Manninghez hasonlóan győztesen vonulhat vissza. A másik kedvenc forgatókönyvem egyébként egy Ravens-49ers revans meccs lenne, ahol 49ers bosszút állhatna a Super Bowl XLVII-ért.

 

KGYM

 

AFC: A Pats-Titans meccsen nem várok meglepetést, ezt a Patset nem lehet szerintem még mindig a WC-körben megverni. Visszaeső Brady ide, rosszul kockáztató Belichick oda, a PO-tapasztalat és a veteránok bőven elegek lesznek egy magabiztos győzelemhez. A WC-forduló másik meccsén a Bills meg fogja fogni a számomra elég gyanús Texanst. A negatív pontkülönbséggel a rájátszásba érkező houstoniak nem szerepeltek jól erős védelmek ellen, és ezt most is látni fogjuk. A divíziókörben a Pats újfent átgázol a Chiefsen, ahol Mahomes leszállt a földre, és érződnek hibák is, míg a “túloldalon” a Ravens erőből tolja le a Buffalo torkán a labdát, hogy aztán ugyanígy Lamar Jackson akadjon fenn a címvédőn.

NFC: A Saints ugyan erősebb csapatnak tűnik, a Vikes húz egy meglepetésgyőzelmet, miután Paytonék a gyenge zárást követően leírták őket a gameplanelés során. A Seahawks szerencséje eddig tart ki, a sérülések és a szoros meccseken született győzelmek eddig engedik a csapatot. A pihenők ellen játszva azonban mindkét csapat elvérzik, hogy aztán az elődöntőben a Frisco bedarálja a Green Bayt.

Super Bowl: A Pats és a 49ers részéről a tavalyihoz hasonló bunkerfocit várok, 25 pont alatti totallal, a 49ers győzelmével.

 

kerekisti

 

Általános igazság, a Wild card kör hozza a rájátszás legjellegtelenebb meccseit 1-1 szabályerősítő kivétellel. Az idei playoff első körében azok a csapatok fognak aratni, amelyek egyértelműen ezt a vonalat erősítik. Így fordulhat elő, hogy az AFC-ben két nézhetetlen meccsel indul a rájátszás szombaton, melyen mindkét alkalommal a vendég csapat nyer – hiszen a középszerűség mocsarában (amit a WC kör jelent) mindkét csapat otthonosabban mozog aktuális ellenfelénél. A másik főcsoportban az Eaglesnek egyszer már bejött az underdogozás, idén pedig még annál is esélytelenebb a szakértők szerint a Philly a végső sikerre, mint amikor a fél ország legnagyobb sajnálatára Super Bowlt nyert. Hazai pályán pedig a szezon végére szétesett Seahawks kiejtése tökéletes alaphang lesz arra, hogy elhiggyék Wentzék, hogy idén is nagy dolgokat hajthat végre a csapat. A WC kör hosszú és sötét alagútjának végét minőségi futball szempontjából a Saints-Vikes jelentheti. Az NFL idei narratívája szerint Breesnek kell a szezon végén bajnoki címet ünnepelnie, így a játékvezetők hathatós segítségének is köszönhetően – hiszen a tavaly történteket kompenzálni kell valamilyen szinten… – a szentek hazai pályán ki tudják vívni a továbbjutást.

Az egész rájátszás legjobb híre, hogy egyszerre nem nyerhet SB-t Lamar Jackson és Patrick Mahomes. Szerencsére a Bills és a Tennessee gondoskodik arról, hogy ne kelljen sokáig nézni a liga két legtrendibb/leghiperszuperebb irányítózsenijét. A Jacko lufi kipukkad, Mahomes pedig az idei playoffban is kikap az első valamire való ellenféltől. Az NFC-ben az Eagles továbbmegy és a 49ers rutintalanságát kihasználva újra sokkolja Amerikát. A fagyott tundrán pedig Brees is gyengének találtatik.

A Super Bowlba jutásért az AFC-ben igazi trash meccset rendeznek, ahol a Titans nem tud megcsinálni egy kritikus 4. és inches kísérletet, ezzel pedig a Bills játékosainak kell lemondani az orlandói nyaralást. Az NFC-ben tovább folytatódik a világ hergelése. Aaron Rodgers abba fog belebukni ebben a párharcban, hogy annyira rástresszel a tényre, hogy a világ szégyene lenne kikapni hazai pályán az Eaglestől, hogy ezt meg is teszi.

A fináléban így a Bills és az Eagles csaphat össze, ahol Josh Allennek elsőre összejön az, ami Jim Kellynek négy próbálkozásból egyszer sem: felülhet az NFL trónjára. Megszületik az új Tom Brady és egy újabb dinasztia alakul az AFC Eastben. Miamiban.

Összegezve

A 13 szerkesztőből 5-5 jósolja a Ravens és a Saints végső győzelmét, míg 1-1 kristálygömbben a 49ers, a Packers és a Bills jött ki győztesként. Ha konferenciagyőzelmet nézünk, akkor AFC oldalon a Ravens tarol 8-cal, majd a Chiefs következik hárommal, a Patriots és a Bills pedig 1-1 alkalommal jutott be a Super Bowlba nálunk. Az NFC-ben a Saints hétszer nyert, a 49ers háromszor, a Packers kétszer, az Eagles pedig egyszer.

Ha megjött a kedvetek a jósláshoz, és egy kicsit tudjátok kezelni a photoshopot/paintet, akkor várjuk a kommentek közt a jóslataitokat ezzel a sablonnal – vagy persze bárhogy máshogy :)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!