Connect with us

Érdekességek

Ha megy, ha marad, Tom Bradynek komoly cap hitje lesz 2020-ban

Rengeteg kérdőjel övezi Tom Brady jövőjét, egyáltalán nem biztos, hogy a Patriotsban folytatja jövőre. Akárhogy dönt, egy valami ugyanakkor biztos: minimum 13,5 millió dollárral fogja terhelni a csapat fizetési sapkáját.

 

 

Brady 2019-ben írt alá egy szerződésmódosítást a csapattal, amelynek az volt a lényege, hogy kapott egy 8 milliós fizetésemelést, gyakorlatilag a teljes fizetése garantálttá vált (22 millió a 23-ból), illetve az eredeti kontraktushoz hozzátettek két automatikusan megsemmisülő évet, így a 20,25 milliós aláírási bónuszát három évre tudta leosztani a csapat. Ennek két célja volt:

 

  • a Patriots spórolt 5 milliót 2019-re,
  • a két plusz év (6,75 + 6,75 millió dollár aláírási pénz) miatt Bradyre nem lehet franchise taget tenni  – bár meglepett volna, ha akarata ellenére kap, de így a biztos.

 

A két plusz év jelen esetben az érdekes, amelyek azonnal megsemmisülnek március 18-án, az új ligaév harmadik napján. Így Brady szabadügynök lesz, a Patriots pedig benyel 13,5 millió dollárnyi halott pénzt. Ez már fix, ha Brady marad New Englandben, akkor bármennyit is kap, ezt a 13,5 milliót hozzá kell majd adni a cap hitjéhez, ha meg nem, akkor halott pénzként fog megjelenni.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!