Connect with us

Minden ami NFL

Igazságot Jared Goffnak és Les Sneadnek!

Les Snead nem kevés kritikát kapott azért, amiért akkor és ott egy 134 millió dolláros szerződéssel hosszabbított Jared Goffal, aki a 2019-es teljesítményével nem szolgált rá erre. Persze nem csak a GM, hanem maga Goff is kutyázva van azóta, ami szerintem nem teljesen jogos. Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

2019-ben nem egy irányító kapott új szerződést csapatától, amivel az átlagkereseteket is az egekbe lőtték. Rodgers egykori rekordja már másfél millióval marad el a friss legjobban kereső Russell Wilsontól, a garantált lóvéknál viszont drasztikusabb ugrás történt. Az eddigi rekorder Matt Ryanre 10 milliót vert most Goff új papírja, így 110 milliós garantált tartalommal ő teszi zsebre a legtöbbet a szerződéséből. Folyamatosan nőnek a bérek ezen a poszton, és ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen hátravan még az új Kollektív Szerződés beiktatása is. Ennek ellenére Goffba és Sneadbe nagyon sokan beletörlik a lábukat, ami érzésem szerint rettentő túlzó.

Mit tehettem volna Maúnika?!

Kezdésnek vegyük az irányító körül kialakult helyzetet a szerződés megkötésének idején. Ő volt az utolsó, aki a nagy szerződéshullásból részesült, hiszen addigra Russell Wilson, Ben Roethlisberger, Carson Wentz és Tom Brady is túl volt már ezen a top fizetést kapó játékosok közül, ehhez képest csak a garantáltakban lett rekorder a Rams QB-ja. Ez valahol félsiker, hiszen minél később adsz a szerződésre váró irányítónak szerződést, annál nagyobb az esélye, hogy neked kell a legtöbbet áldoznod érte, hiszen az előtte megkötött szerződések lesznek a lécek, amiket az irányítód ügynöke meg akar ugrani. Az, hogy alig kapott nagyobb lóvét egy Super Bowl részvétel után mint Carson Wentz, az valahol a GM-nek dicséret, vagy Howie Roseman ugyanolyan nímand, mint Snead – ezt döntse el mindenki magában.

Mert ne feledjük el, hogy Goff egy Super Bowlról jőve kapott szerződést, ami alapból megdobja a tárgyalások során kialkudott dollármilliókat. Persze már hallom a bekiabálásokat, hogy McVay bábja és a többi, de még mindig az NFL legfontosabb posztjáról beszélünk, és Goff nem indokolta addig a pontig, hogy őt nem éri meg hosszú távon megtartani. Sosem lesz a 10 legjobb irányító között, de ha csak őket tekintjük franchise QB-nak, ezáltal hosszú távú megoldásnak, akkor cudar világ elé nézünk. De ezek a megítélési viták szubjektívak, és ezek alapján nagyon torz a Goffról alkotott kép. A 2016-os újonc triumvirátust szeretjük egy lapon emlegetni és összehasonlítani, mint ahogy most is kiváló szemléltető eszköz lesz számomra. A Goff-Wentz-Prescott hármas éves rangsora ugyanis tökéletesen leírja, hogy egy évre nem lehet alapozni a megítélését egy játékosnak.

2016

 1. Prescott
 2. Wentz
 3. Goff

2017

 1. Wentz
 2. Goff
 3. Prescott

2018

 1. Goff
 2. Prescott
 3. Wentz

2019

 1. Prescott
 2. Wentz
 3. Goff

Ha az NFL követőket megkérjük, hogy tegyék már sorrendbe hármójuk teljesítményét szezonról szezonra, garantálom, hogy 90+%-ban ezt a sormintát kapjuk.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások