About the author

13 Comments

 1. 1

  bjeela

  Kösz a megerősítést, Jarred, ami visszaigazolja azt a tézisemet, miszerint rendes vezetés nélkül egynagykalapszar egy csapat, jelesül a Bears. Az ugyanis nem létezik, hogy évtizedeken keresztül hülyék játszanak Csikágóban.

 2. 2

  Jarred

  Szívesen! Bár nem pont rátok gondoltam, de igen, a Bearsnél sincs minden rendben odafönt.

 3. 3

  Raist

  Köszi, jó volt olvasni a csapatról így zanzásítva a nagy meccs előtt. Én sajnos (vagy szerencsére, hogy nem voltam még annyira öreg akkor? :D) Montana-t már nem láttam élőben a 49ers-nél játszani és csak a Young érában kezdtem el nézni az NFL-t. De az maradandó élmény volt (pláne hogy Ő is balkezes, az nagyon megfogott :D).

 4. 4

  d zoli

  Ez az igazolás mégis bejött. Executive of the year 2019.

  http://www.thedrawplay.com/comic/jed-york-hires-john-lynch/

 5. 5

  Bélabá a csótány

  “Van egy magyar mondás, miszerint „fejétől bűzlik a hal”, ami arra utal, hogy minden rossz egy közösségben a legfelsőbb körökben kezdődik.”
  Te jó ég.
  Most kellett rájönnöm, hogy csak én élek MO-n ,és mindenki más itt csak magyarul perfektül tudó külföldi :O

 6. 6

  Raist

  Hehe, ez nagyon jó :). Sokan voltak így ezzel a kinevezéssel, nekem már akkor nagyon tetszett, igaz főleg Shanahan miatt. De azért aki igazán értett a focihoz az azt mondta, hogy Lynch-nek olyan kapcsolatai vannak, amik bizony nagyon sokat érhetnek. És ez be is igazolódott, áron alul (értsd gyengébb pick-ekért) szerzett játékosokat, a draftjai is egész jól sültek el (Trubisky csere pld., ugye bjeela :D).

 7. 7

  bjeela

  Fogalmam sincs, miről beszélsz. Mi az, hogy áron alul? Mégegyszer ennyit is megért volna MVP Trub!

 8. 8

  Raist

  Én mondjuk pont nem ezt a tanulságot vontam le a leírtakból. Hanem hogy lehet valaki balfax tulaj (lásd York pld., más csapatokkal nem példálóznék), de ha normális csapattal veszi körbe magát (Lynch-Shanahan jelenleg) és nem Tomsulákkal, Chip Kelly-kel, Baalke-kal copatja a csapatot, akkor az nem számít, a megfelelő emberek kinevezésével egy nyomorék tulajjal is sikeres lehet egy csapat. Mert mondjuk Baalke “munkásságától” még mindig rémálmaim vannak :D. És azt is nagyban York-nak köszönhetjük, hogy ennyi időre szennyezhette a levegőt a 9ers-nél.

  Persze ha a vezetés alatt nem a tulajt, hanem attól lefelé érted, akkor igaz.

 9. 9

  Jarred

  Hogy egy másik közmondást idézzek: “Vak tyúk is talál szeget”
  De hogy komolyra fordítsam a szót, York most valóban megtalálta a megfelelő embereket, de ehhez majdnem 20 évre volt szüksége, és közben folyamatosan süllyesztette le a csapatot. Abból a szempontból igazad van, hogy ha a tulaj rossz, attól még előfordulhat, hogy sikerül beletenyerelnie egy jó választásba, de nem minden szurkolónak van annyi türelme, hogy 20 évet várjon erre. DeBartolo 2 év alatt felismerte, mit kellene csinálnia. Yorknak 20 év kellett ehhez. (Bár nem tudom mennyire volt ez tudatos, és mennyire szerencsés)
  Igaz neki legalább sikerült. Van egy csomó tulajdonos, akinek ennyi idő sem volt elég, hogy belássa, mit ront el folyamatosan.

 10. 10

  bjeela

  Yorknak kétszer sikerült eltalálnia, ki a megoldás a saját hülyeségére. 2000-től mostanáig a 20 év alatt hatszor jutottak be a rájátszásba. Ezalatt nyolc HC irányította a csapatot… inkább nem minősíteném. A fickónak nagy vonalakban fingja sem volt arról, mit és főleg kivel kellene csinálnia. Kraftnak és BB-nek ugye ott a mondása, hogy tedd a dolgod. Szerintem York még a mondatot sem képes értelmezni. Amikor végre rátalált egy kiváló HC-ra(Jim Harbaugh), azt is elcseszte. Shanahannal meg az lett volna a csoda, ha szintén mellényúlt volna. Mindenesetre van bennem félsz, hogy ha jön egy kicsit gyengébb szezon ezt követően, akkor Shanahant is elcseszi, mint Harbaught.

  A tulaj mindenek felett áll, övé a végső szó és minden felelősség. Ehhez nem árt felnőni. Mentségére legyen mondva a srác most 40 éves, tehát koszos 20 éves taknyos volt, amikor átvette a stafétát. Az lett volna a csoda, ha érti, mi a dolga. Egy megfelelő GM kiválasztása is komoly feladat, nem is sikerül(t) eddig minden tulajdonosnak. Neki sem. Most úgy tűnik telibe trafált.

 11. 11

  Bbandi90

  Viszont úgy látszik képes az utóbbi időben belátni a hibáit :) Amikor elengedte barátja, Baalke kezét, akkor is azt nyilatkozta, hogy sok időbe telt, de végre belátta, h a barátságot szét kell választani a szakmaiságtól, illetve pár éve együtt vacsorázott
  Jim Harbaugh-val,és akkor neki is bevallotta, hogy sajnos forró fejű volt, nem volt kellően türelmes, nem a jó emberekre hallgatott (Baalke), és hogy mennyire megbánta azóta is a döntését. Továbbá reméli, hogy Harbaugh megbocsájt majd neki mindezekért. Én úgy vagyok vele, hogy nem az a baj, ha valaki hülye, hanem az, ha nem képes tanulni saját, vagy más hibájából. Úgy látszik Yorknak végre sikerült levonnia ezt a következtetést, még ha hosszú időbe is tellett neki.

 12. 12

  bjeela

  Majd meglátjuk, hogy a gyűrű mit hoz ki belőle…

 13. Pingback: Super Bowl LIV – Edzők | Fűzővel kifelé!

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team