About the author

112 Comments

 1. 1

  stanley

  A végén megint három első és második kiemelt csúszott be a döntőkbe. A Ravens elrontotta a megszokott papírformát.
  Szerintem, ha a Titans bejutna az SB-be ott már nem tudna komoly ellenállást mutatni.
  Rodgers pedig, ha egy ilyen átmeneti idényben sem tud SB-be jutni, akkor szerintem már soha.

 2. 2

  Roland

  Nem tudom, de nekem a Chiefs meccsen nem volt olyan érzésem, hogy a Texans nyerhet még 24-0nál sem. Érződött hogy csak azért tudták megállítani a Chiefs támadásokat mert az elkapók beledroppoltak, És nem azért droppoltak mert a védők a nyakukon lihegtek. Lehetett látni ha itt elkapják a labdákat azokból minimum 20-30 yardos játékok lettek volna zsinórba. Máskor egy meccsen nincs lehetőség 5 ekkora játékra itt meg 9 playből lett volna ennyire esély. ilyen gyenge védelmet én az nflben még nem láttam. Csak azért nem lett 80+kapott pont mert a Chiefs az első 4edben konkrétan elbohockodta a meccset a 4.ikben meg már nem erőltette. Szinte minden játékban 20+ yard után jött maximum az első kontakt. Mennyit 23percet volt a Chiefsnél a labda? És ebben a térdelés meg a 4. Negyedes óraölés is benne van. Kb percenként szereztek 3 pontot ami nevetséges. Ha Houstonból nem zavarnak el mindenkit akkor ők a világ hülyéi, és nem BOB döntései miatt ha azokban a helyzetekben másképp cselekszik akkor max felraknak 40 pontot, De ez a Chiefs akkor szerzett volna 60at minden megerőltetés nélkül esélyük nem volt a meccs megnyerésére és mindezt úgy hogy kaptak 24 pont előnyt.

 3. 3

  Zoltán Debreczeni

  Mintha valami nagy dolgot csinált volna a KC. BoB eleve 17 pont hátrány a csapatának. Szóval ez csak egy 7 pontos comeback lehetne maximum.

 4. 4

  vabu

  Van egy régi dakota közmondás. Addig üsd az oroszlánt amíg fel nem tud kelni. BOB megcsinálta a bravúrt és felélesztette az oroszlánt. Nem biztos hogy optimális esetben 28-ás Texans vezetésnél fake punt nélkül behúzza a Houston, de boksznyelven szólva annyira megvoltak ütve a kansasiek, hogy csoda hogy nem dobták be a törölközőt. Erre jön a jó öreg Bill és az ellenfél 10 yardosán 4&1-re nem megy rá…(jó hát nem egy Doug Pederson :) )De ez még talán megbocsátható, de a fake punt…na ott tudtam, hogy felébred az oroszlán.Onnan a futballistenek (miután fogták a fejüket hogy ekkora esélyt elszalaszt a Houston) úgy döntöttek hogy megfordítják a meccs eddigi menetét és megadták ugyanazt a Kansasnek amit a meccs elején a Houstonnak.

  Tanulság: 1. Cseréld le az edződ ha kiderül róla hogy évről évre nem tanul a hibáiból és nem egy matchwinner típus.
  2. Soha ne packázz a futballistenekkel mert így jársz mint tegnap a Texans (ha kapsz lehetőséget 100%-ig maxold ki mint a Tenessee.

 5. 5

  Buják

  A Green Bay jövőre még erősebb lehet szerintem. A védelem rendben van. A támadó oldalon esetleg még Adams mellé még egy komoly elkapót sikerül igazolni, akkor ARod bármire képes lehet.

  Aztán persze simán benne van, hogy az újonc edző első évének varázsa elmúlik és visszaesés jön.

 6. 6

  vabu

  Lásd Mcvay.

 7. 7

  makosteszta

  McVay varázsa a 3. szezonjára szűnt meg.

 8. 8

  Csabesz20

  Pontosan. :)

 9. 9

  vabu

  Kérdés még továbbá, hogy meddig viselik ezt a sikertelenséget a Houstonnál a játékosok. Watson többre érdemes mint hogy csoportgyőzelemért menjen aztán meg one and done vagy még egy kör de ott csúfos zakó. JJ Watt és Hopkins sem lesz fiatalabb és hát megérdemelnének már egy SB-t (akár egy gyűrűt is) és hát ettől igen messze vannak. Utóbbi három évben ha jól emlékszem volt egy 0-30 és egy 31-51 a Chiefs ellen+ egy 7-21 (ha jól emlékszem) a Colts ellen meg a múlt heti sovány győzelem.Nem tudom hogy vannak ezzel a Texans szurkolók, de úgy is elmondják mit gondolnak a jövőről.

 10. 10

  Remete

  A GB idén sem volt annyira erős… A Chiefs ellen kifogták Mahomes sérülését, a Dallas ellen súlyos bírói hibák segítették őket, hogy a Lions-ról ne is beszéljünk, és most éjjel is, egy TD, és a végén a mindent eldöntő 1st down is égbekiáltó tévedés volt, plusz egy finoman szólva is könnyen bedobott DPI is sokat ártott a Seahawks-nak, azzal együtt, hogy, ha nincs a Turenr drop a végén, akkor simán végigmehettek volna, így puntolni kellett, azután jött az érdekes 1st down.
  A komoly profitálás a bírókból mondjuk megszokott, lehet jövőre is kitart. :D

 11. 11

  Fetyke

  Azért azt jegyezzük meg, hogy Rodgers(ék)nek nem sok esélye van idén SB-ba jutni. Nem igen látom, hogy mivel tudnának operálni a 49ers védelme ellene a jövő héten.

 12. 13

  Fetyke

  A mérkőzés alatt is kiírták, hogy a Green Bay idén az alapszakaszban 7-1-re végzett a szoros mérkőzéseken. Ismerjük Dani véleményét ezzel kapcsolatban, amelyet magam is teljes mértékben osztok.
  Nincs majd jövőre! Most van itt a lehetőség, most kell megcsinálni!

 13. 14

  Vicgeordie

  Sztem jót tenne nekik, ha Caseriot tényleg elvinnék GM-nek

 14. 15

  Remete

  Minél többet nézem az idei statokat, annál bosszantóbb ez is, már nem magában a visszavonulása, hanem, hogy utána meggondolta magát, ráadásul pont GB-be ment… Amikor a fal volt a legfontosabb NE-ben… Persze Bill így is a fő felelős, se fal, se TE-k akik tudnak blokkolni, kinyírta a futást, hiába a 3 korrekt RB, sőt, draftolt egy 4-et, aki szintén végig a rosteren volt, bár pályát nem látott kb., de minek amikor passzolni kellett, noname embereknek folyamatosan.

 15. 16

  Csabesz20

  Kérdés, hogy BOBó mennyire fogadná el felettesének. Mivel az elmúlt egy év alatt olyan teljhatalmat épített ki, hogy nehezen hinném el, hogy csak úgy elfogadná, hogy hirtelen valakinek döntési joga keletkezne a sorsáról a tulajon kívül. Én is támogatom caseiro kinevezését (Pats szurkolóként is) , de működni szerintem csak abban az esetbe fog, ha BoBó talpára útilaput kötnek.

 16. 17

  Lolka

  Kit kell kielégítenem, hogy kirúgjuk Billit?

 17. 19

  Fetyke

  A lényeg, hogy jövőre is játszunk egymással (Vikings), zsinórban 3. éve. Igaz, most már végre teremben. Gondolom megint lesz előszezon meccs is, így sokat tudunk tanulni egymástól. Fő a barátság!

 18. 20

  Remete

  Ismered az nflpenalties.com oldalt? Ajánlom nézd meg úgy kb. 11 évre visszamenőleg, hogy is végzett a GB évről-évre a nettó yardok tekintetében, értsd az ellenfeleikre mért yardokból levonva a rájuk kiszabott büntetéseket. Nem árulok el nagy titkot, hogy nem igazán van csapat, aki ennyire konstans elöl van, viszonyításképp 11 évből 8-ban előrébb végeztek a Pats-nél, miközben velük kapcsolatban aztán szokás a bírókat emlegetni. Ott vannak a számok feketén-fehéren, ennyi. Ha csak a holdingok felét bedobják rájuk a támadófalban, akkor középmezőny, szerintem egy hetes összeállítást simán lehetne csinálni belőlük, kevesen tartják annyit a labdát, mint Rodgers…
  A liga meg Rodgers sérülése miatt még szabályt is módosított, pedig nem is a zsebben ütötték meg. :D

 19. 21

  Zoltán Debreczeni

  Ha nyilvánosságra hozol egy videót ami EZT a páviánt megdugod, kirúgják.

  https://uploads.disquscdn.com/images/eab7eb616759ae1632186008af0e5710a7df2b4745767770a795160ec5b2decf.jpg

 20. 22

  Remete

  Nehéz elszórni a meccset, ha 2 labdabirtoklás előny sem elég, mert 2 drive-ban is fake büntetést dobnak a védőre (Lions)… Jót röhögök mindig azon, hogy ilyenkor jön az érv, hogy annyival kell vezetni, hogy a bírók ne tudják befolyásolni. Eszerint, aki ezt mondja, úgy gondolja, hogy a csapata olyan sz*r, hogy random csak úgy bárki 3-4 birtoklással tudna vezetni ellenük, mert 2 nem elég, mint arra ékes bizonyítékot láttunk idén is? :D
  Az a szomorú, hogy mivel nem szeretem a GB-t, Rodgers miatt, így csak akkor nézem őket, ha TV, egyedüliként adja, ill esetleg ha olyan csapattal játszanak, akiket viszont kedvelek, netán bár nem csak ők játszanak, más érdekes sem játszik ugyanabban az idősávban, mégis, nem tudok olyan meccset mondani idén, ahol ne láttam volna súlyos hibákat a javukra, ma is visszanézett eseteket, ahol csak a vak nem látta, hol a labda…

 21. 24

  Remete

  Külön ott van, mennyi a pre-snap büntetés. Amúgy, az sem mindig helyes, van, hogy a másodikra dobják aki mozdul, idén sem keveset néztek el…
  Az igazságosság meg épp mindegy. Ugyanis, ha az ellenfélre fake zászlókat dobálnak, nő a szám amiből kivonsz. Ha nem dobnak be rájuk valamit, amit kéne, akkor épp alacsonyabb marad. Ha rájuk nem dobnak be valamit, kisebb lesz a szám amit kivonsz. Ha olyat dobnak be ami fake, akkor nagyobb. Ezért a nettó yardokat mondom, és nem csak azt amit az ellenfelekre/rájuk dobnak, mert az még fals kép. Ha mindkét oldalra tévednek elven nézed, akkor a kettő kéne kiegyenlítse egymást. A lényeg, hogy akár az ellenfelet büntetik ártatlanul (Lions), akár őket nem amikor kéne, mindenhogyan az ő nettójuk javul, és ellenkezőleg, bármikor is tévednek ellenük, vagy ússza meg az ellenfelük, az ő nettójuk csökken.
  BB csapata elég fegyelmezettnek tartható szerintem általánosságban (pl. egy késés miatt soha többet nem játszol szinten fegyelem van, lásd Jonas Gray), mégis volt év amikor 31. vagy 32. helyen zártak. És volt, amikor elsők voltak, egyszer. Nagyon-nagyon nem jellemző, főleg ilyen távlatban, hogy állandóság legyen, hiszen közben sokszor cserélődik a csapat java, akár edzők, szóval sok minden változik a játékosok habitusától kezdve az edzők elvárásaiig.
  Mondom, az offensive holding borzalmasan gyakori, a mai első GB passzjáték is az volt, 90%-ban nem repül rá zászló, nézz vissza GB meccseket, elfogulatlanul! Mással is előfordul, csak nem mindegy hányszor. És minél tovább tartja valaki a labdát, annál inkább lehetetlen szabályosan megvédeni, ezért ez pl. hatványozottan nagy előny a GB-nek, több idő, könnyebb szeparálódni az elkapóknak, és hát Rodgers főleg híres róla, hogy csak biztosat dob meg.
  Viszont ismerjük el, rohadt látványos amit csinál néha, nézettséget hoz, amúgy is igen nagy múltú, neves csapat a GB, hát elég lazán kezelik a holdingokat, ahogy az NBA a lépéshibákat, európai bajnokságokban az életben nem úsznák meg amit 1-1 zsákolás előtt néha bemutatnak…

  A mai meccsen meg a fumble-t el lehetett nézni élőben, még félig rajta a keze amikor leért egy szaltó végén. Ha pedig nem ítélték annak, akkor a videón látni kell kihez került, ez a megdönthetetlen képi bizonyíték lényege, az pedig nem látszik, az utolsó képen nincs Sullivan kezében, Turner nyúl oda érte. Az, hogy utána fél óra alatt kirángatták a kezéből a földön, amikor esetleg már nem is érdekelte, mert megvolt az ítélet, hogy nem is fumble pedig videó alapján nem mérvadó. A TD és a 1st down az viszont eléggé megdönthetetlen volt, és még csak nem is nézték valami sokáig, meglepően gyorsan maradt az ítélet… De egy Adams-nek dobott DPI sem volt az…

 22. 25

  Remete

  Nem a sárgát nézem, az alapvetően csak tájékoztató… Volt egy kamera a távolabbi oldalon, nagyítva ugyan nem volt jó minőségű a kép, de látható volt. A TD meg végképp nem kérdés, és ugye az konkrét pont, ez csak esély volt, 4-re azokat az incheket Jones-szal amúgy is megcsinálhatták volna, de a tévedés az tévedés.

 23. 26

  falucs84

  Ha jól emlékszem a Brady miatt is változtattak szabályt mikor elszakadt a térde. Irritáló szerintem is az a fajta kivételezés ami az írányítók felé irányul, dehát ők a hímestojások, az ő nevüket ismeri mindenki. Ezt az nflpenalities pedig nem értem miért hivatkozik mindenki erre. Ez csak a mérleg egyik nyelve, mert nagyon sok a be nem dobott zászló, arról gondolom nem szól a statisztika.

 24. 27

  Vicgeordie

  Milimétereken múlt. Inkább nem, mint igen, de tévedtek már ennél nagyobbat is a zebrák… https://uploads.disquscdn.com/images/55cacba9e8a6269d3f5368f277880320e6e15c0d24e667e4c8ce59fa4885d17d.png

 25. 28

  Gáspár Bollók

  ezen a képen még nincs lent egyetlen testrésze sem, ha jól látom

 26. 29

  Remete

  Ugyanez a másik oldalról láttatja, hogy de, itt már a könyöke leért. Nem fejjel állt bele a talajba, előbb aq könyök ér le, itt meg már a sisak is csak cm-ekre van.

 27. 30

  Buják

  Így van

 28. 31

  Buják

  Nem erősek, inkább stabilak, ha lehet így fogalmazni.

  Bírói hibák? Vannak, igen ide is, oda is. Azért a meg nem adott fumble meg a GB-t sújtotta. Csak azért mert a pályán hozott ítélet nem az volt…..

 29. 32

  Buják

  Ebben a listában az is benne van, hogy ellenük hányszor tévedtek a bírók és az mennyi yardot jelentett volna? Nincs ugye?

  Pl. a meccs elején a meg nem adott fumble?

 30. 33

  László

  Aligha tudod meggyőzni, hogy nincsen igaza. Leírta lejjebb hogy nem szereti a GB-t, bár nekem inkább úgy tűnik hogy utálja őket, így teljesen egyoldalúan fogja mindig megítélni az ilyen bírói dolgokat amik a GB-t érintik. Egyébként szerintem sem voltak mindig a feladatuk magaslatán a bírók, de egyoldalúnak semmiképpen sem mondanám a hibáikat.

 31. 34

  Gáspár Bollók

  így már érthető miért pörögsz ezen ilyen egyoldalúan (pl. véletlenül se említsd meg a fumble, amit elnéztek), de ezzel én el is negedtem a témát részemről.

 32. 35

  CaptainBukova

  kicsit átment conteo-ba ez a bírózás. nem kell szeretni a green Bayt, de azért a profi futballban benne van az is, higy aki rutinos az picit rájátszik a holdingra stb. ez kb a taktika része.
  tegnap a bírók elnéztek jópár dolgot mindkét irányba de összességében kiegyenlített mértékben, mert ha annyira csaltak volna a packers részére mint amennyire állítod, akkor nem 5 ponttal nyer a csapat.
  azért az hogy az első félidőben aludt kb a seahawks, és a végén a punt, majd az hogy nem tudtak kivédekezni 2 first downt inkább döntötte el a meccset.

 33. 36

  Gergely Angyal

  Én pont azért hittem, hogy megnyerhetik, mert ennyit hibázott a Chiefs.

 34. 37

  Buják

  Nem is akarom meggyőzni :) Nekem aztán tök mindegy :)
  Szerintem kár így nézni a meccseket. Egy csomó olyan hibás döntés van játékos, edző részről is ami döntően befolyásolja a meccseket. Kár ezeken keseregni.

  Egy normális támadást nem tudott összerakni a Hawks az első féidőben. Ez is biztos a bírók hibája volt.

  Lásd pl. Kansas – Texans meccset. Ha az idióta BoB 24-7-nél nem szórakozik a fake punttal, akkor lehet nem kapnak ki. Ott hozták vissza a Kansast a meccsbe, a saját térfelükön.

 35. 38

  Remete

  Akkor még egyszer. Ha ellenük tévednek a bírók, akár úgy, hogy nem dobnak be az ellenfélre zászlót, akár úgy, hogy rájuk bedobnak, a nettó mindenképpen csökken, hiszen vagy az a szám kisebb amiből kivonod az ő yardjaik, vagy az ő büntetési yardjaik száma nagyobb, ergo nagyobb számot vonsz ki, ez nem olyan bonyolult dolog.
  De példa:
  A Lions két fake zászlója 30 yard nyereség a GB-nek. Ha tévednek ellenük, és kapnak egy fake DPI-t mondjuk amit bedobnak Amendola-nak (ez már csak képzelt, nem mondom, hogy volt ilyen, azt se tudom ment-e felé labda), akkor 15 yard büntetést kaptak jogtalanul. A 30-ból kivonod a 15-öt, az a nettó yardja a csapatnak. Ha a Lions-ra nem dobják be a két zászlót, ők nullán vannak, és nullából vonod ki a 15-öt, kisebb lesz a nettó. Ha a GB-re nem ment fake zászló, akkor 30-ból vonod ki a 0-t, nagyobb lesz a nettó. Mindenhogyan reprezentálja a lista a jogtalan büntetéseket is, bárki kárára is történtek.
  Ezért releváns az oldal, főleg a nettó yardok terén. Ezen felül ez csak a büntetéseket tartalmazza, ott van, hogy penalties, ez nem a videózás kérdésköre, azt amúgy lentebb részletezem, bár szerintem kétszer tévedtek videózáskor is éjjel a GB javára, egyszer ellene…

 36. 39

  NeryPumpido

  Remélem még nagyon-nagyon sok oyan meccs lesz, ami miatt másnap a frusztrációidat csak így tudod picit kezelni.. :D

 37. 40

  Buják

  Fél óra alatt kirángatták a kezéből :) :) Pont előtte írod, hogy nem látszik kinél van, akkor most hogy is van ez? :)
  Wagner 10 yardon keresztül tolja Jonest, mikor már a Te szavaiddal élve fél órája vége van a játéknak. Bírók semmit sem dobnak.

 38. 41

  Remete

  Az irányító a zsebben irányító, azon kívül nem az. Maga dönt, hogy kimegy-e a zsebből, ahol van védelme. Ezért nevetséges a változtatás Rodgers esetén. Na meg aközött is van különbség, hogy a gyakorlatilag védtelen térrdet direktbe ne lehessen sisakkal szétfejelni, meg aközött, hogy szerelés közben azt kelljen figyelni, hogy esel, ami jó eséllyel a szerelés elcseszésével ér fel.

 39. 42

  Remete

  Pontosan, nem látszik ergo Turner-nél is lehet, és fél óra alatt kirángathatták az ő kezéből mire felállt vele Sullivan a videón, ezért nem számít az utólag, hogy ő állt fel vele, csak akkor lényeg, ha addig nincs ítélet a pályán, mert akkor addig tuti törekszik mindenki a kupacban..

 40. 43

  Gergely Angyal

  Ez a Seahawks Wilson nélkül sehol sem lenne. Ilyen szar támadófallal, csak az ő menekülései és agyabeteg megoldásai azok, amik használnak…

 41. 44

  stanley

  Nagyjából a többiek is leírták a dolgot, amit gondolok. Ráadásul AR sem lesz fiatalabb, és szerintem idén sem az ellenállhatatlan számai azok, ami miatt idáig jutott ez a csapat. AR-ben én pl. úgy érzem, hogy még 2-3 szezon van, és ebből már leginkább a jövő évi lehet igazán kiemelkedő. Tévedhetek persze, de nem véletlen, hogy a Packers nem nagyon tudta az elmúlt években megugrani ezt a szintet sem.

 42. 45

  Remete

  Persze, és 11 év távlatában senki nem volt olyan rutinos, mint a GB, meg a fala, akkor sem amikor újoncok voltak Bulaga-ék, nyilván ezért állnak minden évben elit helyen a listán. :D
  A holdingot mindenkinél könnyen elengedik sokszor, direkt ezért hoztam az NBA párhuzamot, ott sem csak egy csapat vagy játékos csinálja a lépéshibákat, 30 éve is csinálták, csak nem mindegy mennyi holding van adott csapatnál, ezt próbálom magyarázni. És minél tovább tartja a QB a labdát, annál nagyobb az esély a holdingra is, még egy elit faltól is, ez totál nyilvánvaló, a védők sem kiscserkészek. :D

  Az éjjeli meccs magában egy dolog, de, pont a sorozatos esetek miatt rossz az ember szájíze, még ha nem is kirívó. A Pats-nél többször senkire nem mutogatnak bírók miatt, pedig nem állnak olyan előkelő helyen a listán, mint a GB, akkor szerinted mennyire bosszantó egy Pats szurkolónak látni, hogy más csapatok nem kicsit jönnek ki jobban, róluk mégsem beszél senki. :D Ugyanez az állítólagos csalások témaköre, lásd idén Ravens headsetek, vagy éppen a Steelers és talán pont a GB esetében a labdákkal kapcsolatos érdekesség, amit el is ismertek, maga Rodgers is, mégsem zaklatta őket a liga.
  Az alapszakaszban pedig volt meccs, nem is egy, ahol csak a javukra tévedtek. Már a Vikings nyerte volna a csoportot, ha azoknak más a kimenetele. És bizony meccset eldöntő tévedések voltak, nem is egy adott meccsen, és azokon nem mindig vezettek, nem feltételezés, hogy fordított volna az ellenfél, ellenkezőleg, a GB 4, kísérlettel jött volna, meg nem tudja lepörgetni az órát és 3 másodpercnél berúgni a győztes FG-t.

 43. 46

  Remete

  Köszi, én nem vagyok frusztrált, semmi okom, nyugisabb életem nehezen lehetne. Csupán véleményt nyilvánítok. De örülök, ha sok elcsalt meccset szeretnél látni a csapatod javára, hátha úgy megvan a PO, mert az elmúlt két évben több labda ment a lelátóra, mint emberhez Rodgers-től. :D

 44. 47

  Remete

  Lentebb a fumble-re is kitérek. A pályán élőben, lassítás nélkül sokkal könnyebb volt azt elnézni, utána meg látni kéne kinél van a videón, ott az már nem számít ki kelt fel vele, mert fújtak és volt ítélet, ergo simán el is engedhette az akié volt, mondván vége. Rossz döntés volt, lehet, bár kevésbé biztos, mint a másik 2, de csak videózás kapcsán akkor is 2-1 a GB javára… :D

 45. 48

  Buják

  Igen, Turnernél is lehetett. Viszont amennyi látszik az az, hogy nincs nála, mert a GB srác lába és keze alatt van. Nincs nagy valószínűsége a tények alapján, hogy megszerezte a GB sráctól, majd a kupacban kirángatták a kezéből :) :)

 46. 49

  Remete

  A GB-t amúgy csak nem szeretem, Rodgers-t utálom. Megnéztétek már azt a megvetéssel teli, totálisan lenéző arckifejezését amikor egy csapattársa hibázik, ahogy csóválja a fejét? Meghallgattátok már, ahogy nyilatkozik milyen rohadt módon beképzelt? És azt amikor nyilvánosan szidalmazta a saját edzőjét akivel SB-t nyert? Én elfogadom, ha meccs hevében veszekszik valamely edzővel, vagy szemtől szemben az öltözőben kritizálni, de kiállni a riporterek elé, és vonat alá lökni a HC-t? Tiszteletről hallottatok már?
  Sajnálom, de visszataszító az ilyen ember számomra, hát még, ha közszereplő, és példa másoknak. Főleg, hogy ő maga elképesztően sokat hibázik, na nem úgy, hogy eladja vagy valami, csak rossz döntést hoz, ezt meg GB szurkolóként látni kéne, hiszen a csapatnak árt vele, évek óta. Idén már hangos is tőle a sajtó, a vicc, hogy korábban MM-re volt kenve minden, és nem akarták meglátni, hogy ez van. Nem éri be soha kicsivel, ott állnak üresen kulcshelyzetben az elkapói a 1st down vonalán, nem dobja meg, csak nagy játékot keres. Egész tavaly, dobálta ki a lelátóra, folyamatosan, hátrányban is. Szép dolog vigyázni a labdára, de a saját INT stat miatt ne menjen már el meccs. Talán vaktában is hajítsd fel, ha amúgy is vesztesz és a 4. negyedben jársz, nincs már esélyed másra, de ő nem, ha 3 yardon belül van védő, akkor oda nem dob. :D Meg ő akkor is kidobja, akkor sem adja a futónak 3-4. és rövidre. És az ilyenek után fintorog látványosan, ha bárki hibázik egy aprót… :D
  Totális meglepetés volt egyébként, főleg a szezon előtti kezdődő hiszti után, hogy nem tetszik neki a kisebb szabadság, hogy LaFleur mégis fölé tudott nőni, és ott van a playbook a karján, kötelezően, hogy futnak, kötelezően, hogy muszáj screeneket dobnia, gyorsan szabadulni a labdától. Ezekért megy idén a szekér.

 47. 50

  Remete

  Látod, a lényeg a valószínűség, a videózáson meg a lényeg a megdönthetetlen 100%-os bizonyíték. Most hozzam fel a SB52-t? Hogy nemhogy videó, hanem állókép is van amin egyik keze hozzá sem ér a labdához Clement-nek, amikor a lába már kint, és csak utána fog rá véglegesen, biztosítja be, mégis maradt a TD? Ez ilyen, már írtam máskor, hogy szerintem rossz a jelenlegi rendszer a videózásra. Sok mindent hivatalból kéne nézni, gyorsan, nem elcseszve az időt, és bizony, ami elég valószínű azt úgy adni.
  Sajnos most két lehetőség van:
  Lefújnak valamit, akár egy fumble, akár egy TD (Harry a KC ellen), és challangeleni kell.
  Ha nincs már challange, akkor egy tévedésen ment el a meccs, miközben, ha végigmegy a játék, akkor hivatalból kell visszanézni.
  Van ugyan challange, de nem egyértelmű a bizonyíték, lásd ez a fumble, vagy (szerintük) a Clement TD, marad.
  Sikeres a challange, de mondjuk a visszahordás nem él.

  Nem fújnak le valamit, megadják, mondván akkor visszanézhető, akkor is, ha valójában nem volt fumble, nem volt TD.
  Visszanézik, van bizonyíték, elveszik, jó.
  Visszanézik, és csak 99%, vagy 80%-os a bizonyíték, de azért marad, mert az volt az eredeti döntés, pedig el kéne venni, lásd Clement TD, vagy akár ez, hisz tényleg jó eséllyel nem szedte ki Turner Sullivan lábai közül, de csak nem volt 100%-ig biztos a képen…

  És még csak nem is következetesek két ugyanolyan esettel, ha vissza is nézik.

 48. 51

  kisdrogba

  Ez mondjuk évek óta így van, nem tudom hogy nem lehetett azóta javítani ezen, pedig ha jól tudom volt már pár O-line coach is.

 49. 52

  Jakab Ádám

  Haver…maszturbálj egyet, attól majd megnyugszol. Én a Patriotsot utálom, de ilyen rantet még életemben nem vágtam ki csak mert nyertek…pedig voltak sokkal kérdésesebb győzelmeik is (Jags). Rodgerst meg nem kell szeretni, de azért csalásról meg bírókról írni egy egyetemi tanulmányt csak mert utálod a fazont kicsit túlzás. Ha ettől nyugodtabban alszon csak nyugodtan, de szerintem a recsi most rajtad jobban segítene.

 50. 54

  Goodell

  Kansas – Huston: azért lehet erről a meccsről írni mert az 1. félidőben a Kansas hibát hibára halmozott, aztán beszélünk itt csoda fordításról a 2. negyedbe, amikor nem történt semmi extra csak a Huston edzői gárda és játékosai kezdtek betlizni. Aztán jött a 2. félidő ahol a rendes meccset nézhettük, ami a valóság. Egy közepes Huston ennyit tud egy jó Andy Reid gárda ellen, mert oké jó irányító Mahomes de ebben a rendszerben és elkapókkal, nincs nehéz dolga, főleg ilyen védelem mellett akik az 1. félidőben is azért védekezték ki a Kansas-t mert az elkapók nem kapták el a labdákat, vagy túldobta Mahomes.

  Green Bay – Seattle: szokásos meccset hozott a 2 csapat, jó első félidő a hazaiak és egy erős második félidő a vendégektől. ennyire rosszúl készül fel a Seattle, és aztán 15 perc alatt összedobnak egy meccs nyerő stratégiát? vagy tényleg a átadják Wilsonnak tényleg a labdát és minden play improvizáció? persze a sajtfejek is szépen asszisztáltak hozzá, és Rodgers vagy LaFleur nincs azon a szinten hogy a 2. félidőt is hozzák. persze nyertek, de ezt főleg a nagy előnynek köszönhették amit sikerült az 1. félidőben felrakni.

  Folytatásban a Green Bay-nek sztem sokkal nehezebb dolga lesz, mert ha a Seattle oda tudott néha érni Rodgers-hez, a SF def fal nem fogja hagyni élni, és ha nincs meg az első félidős előny, tippre az otthoniak utazhatnak Miaim-ba.
  A másik meccsen a Kansas-t esélyesebbnek tartom, de amit a Baltimore és Patriots ellen kitalált a Titans edzői gárda, és fegyelmezetten végigcsinálták mind a két meccset, hát nem írnám le a Titans, és ha kiépítenek 1-2 TD-s előnyt, elképzelhető ők nem fogják így bebetlizni mint a Huston, és ez lesz a meccs kulcsa, mert szerintem előnyből nagy esélye van a Titans-nek a nyerésre, felzárkózni nem tudom mennyire lenne képes, de nem lepődnék meg ha Tannehill varázsolna azon a meccsen most

 51. 55

  Megawatt Szvetozár

  Ha lány vagy és csinos, akkor engem! Becsszó! :)

 52. 56

  ClayMatthews52

  Hallottad az idei nyilatkozatait vagy a mai meccs utánit? De végülis az utolsó bekezdéseddel ellentmondtál magadnak.
  Egyébként igen, a játékával kapcsolatban igazad van, viszont nem gondolod, hogy akkor a csapattársai utálnák? Ezzel szemben inkább úgy tűnik, hogy imádják őt.
  Kétségtelen, hogy nehéz természetű lehet, ezt látjuk a családjával való botrányából is (vagy korábban a Favre-val való viszony), viszont a nyilatkozatai áltában tök korrektek. MMC-val volt ez az összezördülés a végén, igen, valszeg a sajtó ezt is jól felfújta.

 53. 57

  Megawatt Szvetozár

  Ez a gond, ha jó irányítód van. Nem vagy rákényszerítve, hogy lépj, hiszen majd ő megoldja valahogy. Erre kétségkívül Wilson a legjobb példa, de Rodgers is járt hasonló cipőben, sőt, még P. Manning is, akiről “köztudott volt”, hogy neki OC sem kell, mert ő majd valamit csinál (aztán a legkritikusabb helyzetekben, értsd PO, mit ad isten, nem nagyon csinált).

 54. 58

  Lolka

  Látom te még régimódi vagy :/

 55. 59

  ClayMatthews52

  Ja, szóval az normális, hogy eldobja a labdát az irányító, majd egy másodperc múlva a földbeállítják? Ott az teljesen szükségtelen volt, és szándékosan kapta el az irányítót, úgy, hogy még rá is esik. Bőven volt alkalma arra, hogy ne vigye végig a “szerelést”.

 56. 60

  Megawatt Szvetozár

  Egy őskövület!

 57. 61

  Vicgeordie

  Veldheer volt az a madár ugye, aki leigazolt a Patriotshoz, részt vett ott egy edzésen, majd inkább visszavonult? :)

 58. 62

  Csabesz20

  Érdekes döntés előtt áll a houstoni tulaj BOBóval kapcsolatban, mert ugye csak ő rúghatja ki, mert GM nincs fölötte. Van egy jó offense egy korrekt védelemmel, amivel simán lehetne menni legalább egy AFC döntőig, de jelen esetben maga az edző a fék a rendszerben. Kiváncsi vagyok, hogy meg merik-e lépni a kirúgását. (szerintem nem)

 59. 63

  rowi

  el nem tudom mondani, hogy ilyenkor mennyire utálom a carroll-schotty párost… hogy akkor is, és csak azért is erőltetjük a futást, ha az már mindenki számára nyilvánvaló módon nem működik, és a túloldalt úgy egyébként rodgersék termelik a td-ket. de nem, nekünk gameplanünk van, amihez ragaszkodunk, tökmind1, hogy ez nem fal futásblokkoláshoz a sérülésekkel, hanem maximum egy japán papírfal. mi csak azért is fárasztjuk a D-t, és majd a 2ik félidőben visszajövünk. és egyébként lőn, mert van egy wilsonunk, meg az offense skillposztokon (alapesetben) eléggé elit, és a védelem a 2. félidőre csak kitalálta, hogy legalább coverage-ben mit kell többnyire csinálni, de hát na.
  ilyenkor nagyon utálom őket.
  meg a végén a puntnál carrollt, hogy bízik a védelemben, és visszaszerezzük. tökjó
  elmélet, csak egyrészt nem, másrészt a legjobb esteben is maradt volna szűk két perc idő nélkül egy tdre, harmadrészt odaát épp egy olyan ember dobál olyan wr corpnak, hogy minden 3rd downt megoldottak addig.
  (az egy ordas nagy bullshit volt, hogy Lynchnek kinyílik a playbook. aha. csak és kizárólag középső futásokat toltunk vele, semmi mást. goal-lineban persze jó ez, mert egy yardon átnyomjuk vele, de pálya közepén csak egy erős 2 yardos átlagra jó)
  attól a középső futás-középső futás-középső futás, hopp 3 and out drive-tól 3-14nél külön kihullott néhány hajszálam

 60. 64

  Gáspár Bollók

  Azért a teljesség igényével sokkal többet tévedtek a bírók a GB kárára. A SEA 30 yardosán meg nem adott fumble, Lockett megbotlik, belefejelt Kingbe és DPI… elég gáz ez az állandó bírózás.

 61. 65

  Zoltán Debreczeni

  Tökmindegy. Nem szórják el a meccseket. Ez GB esetében kb olyan mint a szerény rapper. Ez veszélyes!

 62. 66

  Gáspár Bollók

  Ebből mennyi volt a fals start? Ebből mennyi volt, ami nem volt igazságos,pro és kontra? Ez mennyire befolyásolja az esti meccs bírói ítéleteit? Ez nem érv amit hozol, hanem egy adat, ami nincs is összefüggésben a rossz bírói fújásokkal (egyébkénnt egész évben tübb sárga zászlót dobtak a GB-re, mint az ellenfeleire)

 63. 67

  Mic Sz.

  A Hawks igy is tulteljesitett a szezonban, mindenki 7-9 re lotte be oket.. Mokas mert amig Wilson ott van addig mindig veszelyes csapat lesz, foleg ugy , h nekik van a 2. legtobb draft cetlijuk (11 db) , 5. legtobb hely a fizu sapi alatt 69misivel. 4. legfiatalabb keret. A drafton szerintem nagyreszt a vedelembe lesz huzgalva mindenki es az FA-rol meg O-line arcokat fognak keresni. Future is bright in Seattle.

 64. 68

  bjeela

  Ugyanmáá, ezt Trub fél kézzel is hozza egy rosszabb napján.(mielőtt hülyeségeket kérdeznél: igen, a vasalóra gondoltam)

 65. 69

  Zsolt

  Ilyen szégyenteljes bírói teljesítményt 20 éve nem láttam, mint amit a Texans meccsen műveltek. A Chiefsnek semmi esélye nem lett volna, hogy ha nem adnak meg nemlétező TD-t, nem dobnak be nemlétező DPI-t a Texansnak és bedobálták volna a valós holdingokat és OPI-kat a Chiefsnek.
  Ez gusztustalan és a játék meggyalázása. Hihetetlen, hogy ennyire nyomják a Chiefs-t…

 66. 70

  bjeela

  Hazucc, én vagyok a megoldás ebben az esetben.

 67. 71

  NeryPumpido

  “…én nem vagyok frusztrált…”

  Valóban… :D :D :D
  De ha ez segít, akkor mesélj még! :D

 68. 72

  bjeela

  Peeerszeee, itt nyavajogsz, hogy mijért a futás, asztánmeg azé rísz, mer a Kerroll nem futtatta a Szuperlasztiban a Lincset. Há mekkelmongyam rohattnehéz rajtad eligazodni…

 69. 73

  disqus_GrhaBMtH8N

  Ennyi erővel a Bengals vagy a Redskins is megverte volna a Texanst. Ez azért tényleg dühítő, hogy így el lehet adni kilóra egy meccset. Ez tényleg szégyen.

 70. 74

  bjeela

  Pont ezért fognak bejutni!

 71. 75

  ahanem

  hazai pálya…

 72. 76

  NeryPumpido

  Ez a szerencsecsomag simán megkaphatja a MacPhisto emlékérmet, bár szerintem a két nicknév egy és ugyanaz az ember. Ha viszont mégsem, akkor hatványozottan igaz a mondás, hogy nagy az isten állatkertje :D

 73. 77

  bjeela

  Ismerős ez a beszéd. Nem voltál te már itt tavaly egy másik név alatt? Valami Black…. vagymi? Namert ő volt ilyen vehemens ARod utáló…

 74. 78

  bjeela

  Van egy spúrom, hogy a srác már volt itt tavaly más név alatt és akkor is azzal vétette észre magát, hogy tele torokból volt mindenkinél okosabb és sosem volt frusztrált. Vagy ha mégsem, akkor ez egy reinkarnáció…

 75. 79

  bjeela

  Háááát, azért ez a cseppgyerek részint simán van olyan jó, ha nem jobb, mint ARod, másrészt ha csak feleannyira lenne jó fala, mint ARodnak, akkor lerombolta volna 10 perc alatt a Lambeau Field-et.

 76. 80

  falucs84

  Oh haver de rég hallottam ezt a nevet hogy MacPhisto. Ez az a csávó aki a Detroit Red Wingsnek szurkol(t)? Úgy szídta a Crosbyt meg a Bettmantt, mintha fizettek volna neki a kommentelésért. Ha ő az, akkor már értem a frusztrációt a Detroit “szárnyalását” látva. A helyében én is utálnám a Bettmant: bevezette a fizetési sapkát – jól kibasszott velük.

 77. 81

  makosteszta

  Kajak erre gondoltam én is, hogy ő TiB második eljövetele.

 78. 82

  CaptainBukova

  tom in blackre célzol? :D

 79. 83

  snookerista

  Ti mit látatok? Milyen nem létező TD😂😂😂 második negyedtől felmosták a padlot a texansal és errol BOB tehet a legjobban . Voltak birói tévedések de nem fujták el a meccset😂😂

 80. 84

  bjeela

  Nem volt nehéz ráismerni… ;)

 81. 85

  Remete

  Vicces, hogy az emberek egy szimpla véleménynyilvánításban frusztrációt látnak. Sz*r az életed, sokat kell dolgoznod, korán kelsz, még a meccseket sem tudod nyugodtan megnézni?
  Nekem anélkül is van véleményem sok mindenről, hogy az érzékenyen érintené a lelki világom, időm s kedvem meg van statisztikákkal foglalkozni, hát sok mindennel kapcsolatban összeszedem amit érdemes, ált. csak a magam szórakoztatására, olyan csapatok mutatóit is kívülről tudom, amelyeket se nem szeretek, se nem utálok, egyszerűen hozzá tartozik az összképhez. A büntetések kérdéskörével is csupán a Pats, azaz a kedvenc csapatom miatti kíváncsiságból kezdtem el foglalkozni, hogy lássam, van-e valami valóságalapja annak a sok bírózásnak feléjük, ekkor szembesültem vele, hogy bizony több csapat is jóval többet profitál náluk évről-évre, csak éppen azok még így is vesztesek. :D

  Persze ettől még vannak és lesznek számomra visszataszító személyiségű emberek, a magadfajta személyeskedő csőcselék sem tartozik más kategóriába. Tudod kisfiam, ez egy sportoldal, én pedig a sportág egy kiemelt játékosáról, csapatáról beszélek, mindig, valós adatokat vonultatok fel, s érveket. Nem úgy, mint tenmagad, meg itt még néhány jóember, akik ezen megsértődve az én személyemmel vannak elfoglalva, ahelyett, hogy érdemi érvekkel álljanak elő. A számok nem hazudnak. Na további minden jót az elméleteidhez arról ki vagyok, de elárulhatom, ha NHL, bár nem vagyok aktív követő, de akkor is Bruins, hiszen bostoni, én pedig sok egyéb érték mellett hiszek a hűségben is!

 82. 86

  Remete

  Vannak korrekt nyilatkozatai, de azért sokszor átüt az önteltsége. És hát a médiaszereplésekre azért az ember átgondolja, mit s hogyan mond, a hirtelen reakciók lényegesebbek szerintem, lásd a hibákra adott reakciói, sokat mutatják. :D
  Az MM-mel kapcsolatos pedig számomra megbocsájthatatlan, és nem felfújt, szó szerint ő azokat a dolgokat mondta, amik szerintem nem férnek bele. Ráadásul a játéka a lényeg, aminek fényében szerényebbnek kéne lennie, és főleg csendesebbnek, még, ha magát tévedhetetlennek is tartja.
  LaFleaur valamit jól csinál, azt el kell ismerni, ez nem feltétlenül ellentmondás, hiszen azért voltak is emiatt hangok, már kezdetben összezördülésekről köztük.
  Abban megegyezhetünk, Aaron Jones zseniális, és Adams meg ligaelit WR évek óta, ha NE-ben bárki úgy el tudna szakadni, mint ő, februárban is Brady-t néznénk idén is. :D.

 83. 87

  Remete

  Ez egy kontakt sport. Az irányító csak a zsebben irányító, azon kívül olyan, mint bárki. 1 másodperc pedig nem idő, főleg, ha valaki lendületben van, ráadásul eddig a derék szabálymódosításig kimondott cél is volt 1-1 szereléskor az elrettentés, ne tegyünk úgy, mintha ezt nem csinálta volna minden védő. Ha a QB kifut a zsebből, és lehetőség van rá, akkor bizony akkorát ütnek rajta amekkorát csak lehet, nem azért, hogy sérülést okozzanak, csak, hogy kizökkentsék a komfortzónájából, elvegyék a kedvét a hasonlóktól a továbbiakban. És ez rendben is volt, egyáltalán nem volt több QB sérülés emiatt, mint akár idén, csak megint forgattak egyet védőjátékba döfött tőrön. A térd megütése jogos, hogy nem engedett, a fej támadása jogos, a nyak védelme jogos, de ez, hogy egy teljes védőfelszerelésben lévő QB-ra ne eshessen rá valaki, miközben mindenki más szabad célpont, a levegőben bordán lehet fejelni sisakkal nekifutásból, ami után fejjel áll bele a földbe, majd még rá is eshetnek, hárman. senkit nem érdekel, szép játék. Ez a legnagyobb fizetésű játékosokkal szembeni kivételezés, pedig ők maguk nyugodtan maradhatnak is a zsebben, igyekezhetnek gyorsabban dobni, és saját magukat megvédeni, erre az elkapónak nincs esélye, ő azt a labdát és ott kell megfogja, nincs döntési lehetősége a sorsa fölött, a QB-nak nagyon is.

 84. 88

  rowi

  azért nem sírtam, az rendben volt.

 85. 89

  ClayMatthews52

  fut vele szemben, amíg el nem dobja a labdát, majd amikor látja, hogy eldobta, van még ideje lehajolni és beleállni a tackle-be.

 86. 90

  Remete

  1 másodperc akkor is, szerencsétlen ütés volt, de teljesen szokványos, ismétlem, minden védő igyekezett a szabályosság határán akkorát ütni a QB-ra, ha kimozdul a védett zónájából, amekkorát csak lehet, főleg olyan QB-k esetén, akik így nagyon hatékonyak. Nyilván, én aki a hagyományos pocket irányító játék híve vagyok, könnyen beszélek, hogy a QB-nak a zsebben a helye, de ettől még aki kimozdul onnan, az magának keresi a bajt, és szerintem nem jó, ha teljesen kiveszik a védelmeket a játékból, ésszerű egyensúlyt kellene találni. Ez pedig nem az, hogy nem lehet ráesni, ezt minden védő elmondta. De irányító is van, aki rendre szót emel a túl sok zászló ellen, és pártolja, hogy hagyják játszani a csapatokat…

 87. 91

  ClayMatthews52

  Teljesen egyetértek ezzel. Azzal semmi baj nem is lenne, ha már a szerelés elkezdődik, és úgy ér oda, vagy tényleg nem lehet megállítani a szerelést. Itt viszont amikor eldobja, még fent van a védő feje, és aztán áll csak bele a tackle-be. Szerintem ez szükségtelen, de végülis inkább legyen ez, mint ami utána következett. A konzisztenciára kéne törekedni.

 88. 92

  bjeela

  CSALÓÓÓÓÓÓ BÍÍÍÍÍÍÍRÓÓÓÓÓÓÓK!!!

 89. 93

  bjeela

  A francba, esse sikerült… Amúgy ezt én sem értettem, mert ha ennyire nem működik a futás, akkor legfeljebb limitáltan kellett volna használni. Azt meg végképp nem értettem, miért kellett ismét várni egy félidőt Wilson láncainak elvágásával?

 90. 94

  Remete

  Na igen, a következetesség az, amit ebben a ligában nem nagyon kell keresni. :D
  A legnagyobb bajom, hogy azzal, hogy mindent meg is tesznek a legdrágább játékosok kedvéért, azt érik el, hogy még jobban elszállnak a számok, jön az új kollektív szerződés, egy idő után meg a sapka mit sem fog érni. Az NBA-ben most sem sokat ér, simán össze lehet rakni pénzzel álomcsapatokat. Az is elképesztő, hogy 2011 óta $70M-t nőtt a cap, már úgy is a sztrájk után volt $120M, idén meg $188M.
  Gurulóst már nem nézek, mert kész elmebaj, hogy milyen pénzek mennek, miközben 6 elemit végzett emberek, akik amúgy a gyártósor mellett is nehezen boldogulnának talán, milliárdosok, egy év alatt. Persze, sokan szeretik, nézik, de valahol megálljt kéne parancsolni az efféle őrületnek, állami támogatásokat biztosan sehol nem szabadna privát sportkluboknak adni, sokszor külföldi játékosok megfizetésére, de még a hiteleket is vissza kéne fogni, gazdaságos működésre kellene ösztönözni őket, ez nincs, százmillió €-s adósságai vannak a legjobb kluboknak is. Ezzel pedig valójában az izgalmat is elveszik, hiszen a kisebbnek egyre kevesebb esélye lesz. Nem is tudom volt-e ennyire egyoldalú évtized a labdarúgásban, Spanyolországban, Olaszországban, Németországban mind legalább 8 évben ugyanaz az egy csapat nyert, és ez csak 3 top bajnokság, a német és olasz sorozat biztosan rekord, minden top bajnokságot figyelembe véve is.

  Az NFL-ben is egy idő után ott tartunk majd, hogy nem fog számítani a cap, mert egyszerűen mindenhol annyit lehet keresni, hogy az egyetlen kérdés a presztizs lesz a pénzben, azt pedig még minidig többen el fogják tudni engedni, és nem ténylegesen a fizetés mértéke dönt majd ami azért fontosabb. S 1-1 játékos értékének ilyen kihangsúlyozásával, extra védelmével ezt a folyamatot csak erősítik amit én nem pártolok.

 91. 95

  bjeela

  Én konkrétan a nagy bumm pillanatától számított hatodik másodpercből származom.

 92. 96

  bjeela

  Nem értem, mi a bajod vele? Szépen bejuttatja rendre a Texanst a PO-ba, amijóta ottvan hatból néccer. Előtte meg asse tuttátok, mijaz, hogy PO!(jó, 11-ben és 12-ben Kubiakkal sikerált, de azzal se mentetek sokra és utána fejreállt, mint a Jancsiszög)

 93. 97

  Remete

  Annyit pörögtök ezen a frusztráció témakörön. :D
  Hát tényleg mindenkinek ennyire sz*r az élete, hogy csak úgy tud valamiről véleményt formálni, hogy az egyben fel is zaklatja, ennyire alacsony az ingerküszöb? Ennyire nincs idő csak úgy foglalkozni valamivel? Szomorú.
  Nekem számtalan dologról van véleményem, olyanról is ami semmi módon nem kötődik hozzám, nincs sem szimpátiám, sem ellenérzésem a témával kapcsolatban, nem csak sportban, politikában, környezetvédelemmel kapcsolatban, bármiről, felsorolni sem tudnám mennyi mindennel foglalkozom, mennyi mindenről gyűjtök információt kedvtelésből nap, mint nap. Igen részletesen tudok beszélni e témákról, és még, ha épp negatív véleményem van is, semmiféle érzelem nem párosul hozzá, ilyen formán frusztráció sem. Persze, sok az önjelölt pszichológus, aki megmagyarázza, hogy én mit s miért mondok, hogy is érzem magam közben. :D

  Majd, ha annyira ráérsz, mint én, talán megérted, hogy mennyi-mennyi dologgal tudsz foglalkozni, csak úgy, mert ahhoz van kedved, nem terhel sok kötelezettség, gondok, nem kell időre odaérned valahova, ahol meghatározott ideig ott is kell maradnod, és azt tenned amit más mond. Így pedig mennyire szükségtelen, hogy érzékenyen érintsen egy adott témakör, bármire jut időd ami egy egészen kicsit is érdekel, bármilyen szempontból, így fél napokat NFL büntetési statisztikák nézegetésére is, és oldalakon keresztüli részletezésére. Sok ember itt azt hiszi, ez valami gyűlöletkampány, pedig nem, a Colts-ról is tudok beszélni, ahol még Brady-t is el tudom képzelni, semmilyen ellenérzésem nincs a csapattal kapocslatban, ettől még ők nem 8-szor hanem 10-szer előzik meg a Pats-et eme emlegetett penalty listán 11 évből. S bár a GB-t nem kedvelem, s nem örülök, ha nyernek, ettől még ugyanolyan tárgyilagossággal sorolom csak fel az észrevételeim, mint bárki mással kapcsolatban, még sajnálom is a szurkolóik, hogy nem igazi csapatjátékos a franchise QB, amiről a véleményem, hogy gátja a csapat sikerének évek óta, aminek amúgy én örülök. Álmatlanul nem hánykolódom miattuk, az tuti, főként, hogy részletesen ismerek minden körülményt, róluk, a csportriválisaikról, a büntetésekről, de nem csak róluk, az egész ligáról, fejből felsorolom a csapatok felének elmúlt 18 évi mutatóit, a többiekéhez meg kell nyissam a kimutatásokat… De pl. játszom egy online játékkal, top játékos vagyok nemzetközi viszonylatban, és kb. 15db statisztikai kimutatásom van róla, évekre visszamenőleg, sőt, saját program megírását is fontolgatom, csak ezek könnyebb kezelésére, el is szoktam mondani, hogy milyen anomáliákra, hibákra lettem figyelmes az egyes dolgok működésében, de, hogy frusztrálna bármi azzal kapcsolatban…

 94. 98

  bjeela

  Soxeretettel üdvözlünk ismét körünkben, kedves TiB. Kicsit szomorkodunk, hogy levetetted korábbi nevedet, de öröm számunkra, hogy azért tudjuk, ki vagy, mégha ezért Remetének is álltál.

 95. 99

  Remete

  Anno is az voltam, ha emlékezetedben kutatsz, emlegettem visszavonult életvitelem, ergo remeteségem, sőt, azt is, hogy még online felületen is csak ritkán van már ingerem társalogni, pontosan azon okokból amit itt is láthatsz. Van egy részletes véleményem valamiről, a sok magasan kvalifikált pedig csupán személyeskedéssel felel, illetve nagyon jól tudja, hogy milyen is az én lelkiállapotom. Elárulhatom, nem vagyok valami emocionális alkat, nem sok minden vált ki belőlem érzelmeket… Az időm javát inkább töltöm egyedül, ill. asszonnyal, mint bárki mással, ezen okból is szüntettem meg a korábbi accountom, nincs rá szükségem túl gyakran, személyem pedig több, mint lényegtelen, csak az érvek és a száraz tények, statisztikák számítanak. Az érzelmek csak rossz irányba terelnek mindent, kizárólag a racionalitás mentén volna szabad megközelíteni a világ kérdéseit, az emberek pedig erre képtelenek, ezért hiszik azt, hogy én is csak frusztrációtól vezetve tudok véleményt formálni. De ahogy akkor is leírtam, ennek ellenére megesik, hogy kedvem támad megosztani észrevételeim az általam kedvelt dolgokkal kapcsolatosan, s ilyenkor szívesen fogadom az ellenérveket, persze a témakörön belül, azokra szoktam is újabb adatokkal reflektálni, ill. megkövetni azokat, akik helyreigazítják esetleges tévedéseim. Pontosan azért böngészek át egy ilyen büntetési statisztikát, hogy kizárjam a saját benyomásom, érzésem, meccsek közbeni, részletes statisztikákat nélkülöző megfigyelésem azzal kapcsolatban, mennyit is tévednek a bírók egy csapat javára, ehelyett a tényekre támaszkodhassak amikor érvelek, amik jelentős fluktuációt mutatnak, 1-2 kivételtől eltekintve.

 96. 100

  Remete

  Neked is külön leírom, nem a GB miatt foglalkoztam a büntetési statisztikákkal, hanem a Pats miatt, semmiféle rant nincs itt, bármilyen témáról igen terjengősen tudok fogalmazni, ha amiatt véled úgy, nem szükséges hozzá érzelmi érintettség, főképp nem idegesség, én száraz statisztikai adatokat vonultatok fel itt is, máshol is, és saját véleményem írom le azok kapcsán.
  Alaposan átnéztem az oldalt még anno, mert kíváncsi voltam, jogos-e a kritika ami kedvenc csapatom éri az esetleges kivételezéssel kapcsolatban, mert én már csak ilyen vagyok, nem kezdem el mindenféle személyeskedő jelzőkkel illetni, ha kulturáltan megfogalmazott véleményekkel találkozom, hanem alaposan utánajárok a témának, épp, hogy nem alapozok véleményt holmi benyomásra, mert az tévútra visz. Ezen informálódás során pedig a többi csapat adatai is nyilvánvalóan elém kerültek, ahogyan minden alkalommal minden esetben elém kerülnek, hiszen összevetésről beszélünk. S a kirívó esetek meg is maradtak, így a GB, vagy épp a Colts 10 olyan éve, amikor jobb helyen zárt a Pats-nél, 11-ből.

  Én pedig mindig nyugodtan alszom, napi 10-12 órákat, nincs szükségem hozzá semmire, de köszönöm a jótanácsot. :D

 97. 101

  Remete

  Ahhoz képest jó sokáig tartott. :D Kíváncsi is voltam amúgy, hiszen annyira könnyedén felismerhető szófordulatokkal, stílussal ill. terjedelemben fogalmazok, eszerint túl felületesek az emberek, hogy felismerjenek ilyesmit. Nekem szemet szokott szúrni mástól, meglepő volt, hogy senkinek eszébe sem jutott. Úgy fest én ügyelek csak minden apró részletre az életben, minden területen, és figyelek ill. jegyzek meg minden ilyen dolgot is.
  Ha nem akarnám, hogy valaki tudja ki vagyok, az első lenne, hogy helyesírási hibákat tennék a szövegbe (nem állítom, hogy jelenleg nincs egy sem), ügyelnék az “s” használatára “és” helyett, régies, nagyon nem gyakori, magam viszont sokat használom, és még számtalan ilyen apróság van amiből a 2. megnyilvánulás után le lehetett volna szűrni, még a Pats és Brady szimpátia sem volt elég, a végtelen statisztikák sorolása, csak akkor esett le, amikor Rodgers-szel szemben kritikát fogalmaztam meg. Érdekes ez is, a negatív véleményre mindenki emlékszik, egyből felötlött mindenkiben, hogy látott már ilyet. :D
  Ezek számomra érdekes és tanulságos dolgok az emberekkel kapcsolatban amúgy, szeretek ilyesmivel kísérletezni, tesztelni az embereket, bár mióta visszavonultan élek már jelentősen ritkábban teszem. :)

 98. 102

  bjeela

  Perfect ;)

 99. 103

  Zoltán Debreczeni

  Ugyan már. Ennél megérdemeltebb győzelem még nem volt az idei PO-ban.

 100. 104

  sgtGiggsy

  Jól van fiam, hülye vagy. Semmi meccsfordító tévedés nem volt. Ja, de. Bill O’Brian alkalmazása vezetőedzőként. Az meccsfordító tévedés volt. És még meg is magyarázza a hülyeségeit! 4&1-nek nem megy neki az ellenféle endzoneja előtt (mert nem látott olyan játékot, amiben megbízott volna (sic)! Nem. Volt. Játéka. 1! yard haladásra), de a sajátja előtt nekimegy a 4&5-nek is. Ahogy a meccs abban a pillanatban állt, ezzel leadott 4 megszerezhető pontot, és ajándékozott 7-et a Chiefsnek. Ami már így önmagában is durva, de emiatt a 28-0 helyett pillanatok alatt 24-14 lett, és a Chiefs rájött, hogy nem úszott el a meccs. Ez a két O’Brian húzás döntötte el a meccset. Mikor ekkora szellemi fogyatékos a csapat edzője, komolyan nekiállsz a bírókat szidni?

 101. 105

  bjeela

  Jól áll neked a szerénység.

 102. 106

  Remete

  Sokan mondták már, hogy túlzásba is viszem, dehát, mindenkinek lehet hibája nem igaz? Ellesem amúgy a fortélyokat Aaron-tól, hogyan is kell ezt csinálni. Így szokás nem, csak megfelelő példaképeket kell választani, és nem lehet baj. Hogy is mondta ő, amikor nem tudta lehúzni a pohár sört a kosármeccsen, s több játékostársa, talán Bulaga ugyanott, azon a meccsen, meg még néhányan a ligából megtették hasonló helyzetben, Watson rémlik még, ill. Brady is egy talk show-ban? Úgy emlékszem, valami olyasmi volt a reakció, hogy “legalább valamiben jobbak nálam”. Gondolom te is emlékszel az esetre. Egy ilyen példaképtől rengeteget eltanulhat a magamfajta egyszeri rajongó, ne neheztelj érte!

 103. 107

  Remete

  Amúgy, rólad is egy-két hozzászólás elég lenne, hogy tudja az ember te vagy, ha nem figyelsz rá, hogy ne magad add, hiszen nem gyakori manapság, hogy egy holt nyelvből vett szófordulattal összegezze valaki mondandóját, te pedig feltűnően sokszor teszed, csak, hogy lásd, miről beszélek amikor azt mondom én figyelek az ilyesmire. Persze, kell, hogy hosszabb szövegeket, ill. többet lásson előtte az ember, hogy a jellemzők ismétlődjenek, hiszen anélkül nem nevezhetők jellemzőnek, de épp veled vitáztunk eleget ahhoz, hogy könnyedén kiszúrjon az ember ilyesmit.
  Nagyjából úgy gondoltam én saját magam kapcsán csak az “s” használatára “és” helyett, kb. ugyanannyira jellemző, mint a latin, főleg ilyen helyeken, ahol kevés az ilyen régimódi vénember, mint én. S ugye én nem egy ilyen jellemzővel rendelkezem, havonta egy ilyen terjedelmű hozzászólás akad csak, mint tőlem az átlag. :D

 104. 108

  bjeela

  Dehogy neheztelek, sőt, csodállak!

 105. 109

  Remete

  Ez rengeteget jelent számomra, be is kereteztetem!

 106. 110

  Dan hadnagy

  Bwinen mennyit tettél rájuk?

 107. 111

  NeryPumpido

  Ő az :)

 108. 112

  NeryPumpido

  Fokozd méééég :D :D :D
  Szegénykém, nagyon szánalmas vagy.. :)

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team