Connect with us

Érdekességek

Tight end még soha nem volt Super Bowl MVP

A Super Bowlok történetében szinte az összes poszton játszó játékos kapott már MVP-címet: a listát természetesen az irányítók és a futók vezetik, de legalább egyszer volt már fullback, elkapó, safety, defensive end, belső védőfalember, corner, returner és linebacker is a döntő legértékesebb játékosa. Nem meglepő, hogy támadófalember, long snapper és punter még egyszer sem lett MVP, de az már fura, hogy még egyszer sem volt kicker vagy TE a legjobb.

 

 

Egy támadófalember MVP-címéhez (poszttól független) feltehetően egy alacsony színvonalú, pontszegény mérkőzés kell, amikor az adott OL-játékos legalább 1-2 TD-t szerzet trükkös játékból és/vagy célterületen összeszedett fumble-ből. Hasonló a helyzet a punterrel és a long snapperrel is: a jó puntok vagy snapek nem fogna soha MVP-címet érni, de pár kulcsszituációban megoldott trükkös játékkal egy alacsony színvonalú mérkőzésen akár lehet rá esély (a házat mondjuk ne tegyük fel rá).

 

Egy kickernek ellenbenakár reális esélye is lehet a sikerre. Justin Tucker például nyert már úgy a meccset a Ravensnek, hogy a csapat minden pontját ő szerezte, egy hasonló forgatókönyv esetén (sok mezőnygól, kevés TD) miért ne jöhetne össze ez akár most is? A legmeglepőbb az egészben mégis az, hogy soha nem lett Super Bowl MVP tight end. Talán idén van a legnagyobb esély arra, hogy ez változzon, hisz George Kittle és Travis Kelce a két legjobb TE jelenleg a ligában, egy kiemelkedően jó teljesítmény esetén simán összejöhet valamelyiküknek a cím.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!