Connect with us

Draft

A Combine második napjának nyertesei és vesztesei

Az NFL Scouting Combine második napján a futók és a támadófalemberek próbálhatták feljebb tornázni az értéküket a draft előtt. Nem mindenkinek sikerült, nézzük, kik lettek a pénteki nap győztesei és vesztesei (az első napról itt írtunk).

 

 

Győztesek

 

  • A.J. Dillon, RB, Boston College

 

Dillon óriásit ment pénteken: 112 kilójával ő a class legnehezebb futója, minimum hét kilót ver mindenkire, ennek ellenére 4,53-as 40 yardos időt futott (top 10-es eredmény). Ráadásul 104 centis súlypontemelkedése és 333 centis távolugrása a legjobb volt a futók között.

 

A számai és a méretei nagyon hasonlítanak Derrick Henryéhez, szinte bebiztosította magának a 2. napos kiválasztást.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

  • Jonathan Taylor, RB, Wisconsin

 

 

Taylor az idei class egyik, ha nem a legjobb futóprospectje, erre pedig 4,39 másodperces 40 yardos idejével (a leggyorsabb volt idén) még rá tett egy lapáttal. Továbbá a többi atlétikai felmérőn is jól szerepelt, mindössze ő a negyedik futó Saquon Barkley, Nick Chubb és Christian McCaffrey után, aki 95+-os értékelést kapott a Next Gen Statstól.

 

  • Tristan Wirfs, OL, Iowa

 

Aligha van nagyobb győztese a pénteki napnak az Iowa falemberénél. A 195 centiméter magas, 145 kilós szörnyetegnek 93 centiméteres súlypontemelkedése volt, ami nemcsak a falemberek között volt a legmagasabb, de jobb volt, mint a két első körbe várt elkapónak, Jerry Jeudynak és CeeDee Lambnek. Helyből ugorva is félelmetes számokat hozott, 307 centijével lenyomta a többi kollégáját, 4,85 másodperces sprintjével pedig rekordot állított be a legalább 145 kilós játékosok között. Az amúgy is magasan rangsorolt játékosnak ezek után nagyon jó esélye van, hogy az első kör első felében válasszák ki.

 

  • Mekhi Becton, OL, Louisville

 

Ha Wirfsre azt írtam, hogy szörnyeteg, akkor mit lehet írni Bectonra? 2 méter magas, 165 kiló, aki így is a 12. legjobb időt futotta a támadófalemberek között, 5,1 másodperces ideje a legjobb valaha egy 350 fontnál (159 kg) nagyobb tömegű prospectnél. Konkrétan gyorsabb volt, mint például Tom Brady, aki 68 kilóval könnyebb volt nála a saját Combine-ján. Sok mock draftban korábban is első körös volt (Matt Miller legfrissebb listáján a 8. helyen vitte el a Cardinals), ilyen eredmények után jó esélye lehet a top 10-re.

 

 

  • Cam Akers, RB,  Florida State

 

Akersnek nagyon kellett tepernie pénteken, az egyetemen pocsék támadófal volt előtte, így most kellett megcsillogtatni a tudását. Jól is szerepel, 4,47-es sprintje abszolút rendben volt, de igazán nagyot a pozíciós drilleknél villantott:

 

 

Egy második napos kiválasztást érhet neki ez a teljesítmény, akár a második kör is benne lehet a pakliban.

 

  • Darrynton Evans, RB, Appalachian State

 

Evansnek is kellett a jó szereplés, nem egy kifejezetten felkapott prospect, de mindent megtett, hogy ez változzon. Csak a már említett Taylor futott nála jobb 40 yardos időt (4,39 vs. 4,41), ugyanakkor az atlétikai felmérőkön jobb számokat hozott nála, illetve a pass-catching drilleknél is villogott. A második nap lehet a csúcs ezek után.

 

  • Austin Jackson, OT, USC

 

A hosszú karokkal megáldott, 185 centis és 146 kilós Jackson 5,07-es időt futott, bizonyította az atletikusságát a többi gyakorlatban, illetve pazarul mozgott a passzprotekciós gyakorlatoknál. Még nem teljesen kész játékos, de ígéretesen teljesített, az első körös kiválasztása borítékolható.

 

Vesztesek

  • Javon Leake, RB, Maryland

 

Az egyetemen csak úgy szállította a nagyobbnál nagyobb játékokat, de a felmérői nem sikerültek jól. A 4,65 yardos ideje nagyon lassú, az egyik legrosszabb volt idén a futók között, és a súlypontemelkedése is gyenge volt. Persze a meccssebesség fontosabb, mint a Combine-sebesség, de például Teez Tabornál is láttuk (a cornert a Lions húzta ki anno a második körben egy pocsék Combine után), hogy ez azért bőven ad okot az aggodalomra.

 

  • Trey Adams, OT, Washington

 

A millió sérülése után (korábban volt ACL-szakadása és hátműtéte is) úgy kellett egy jó Combine neki, mint egy falat kenyér. A célja a top 100-ba jutás lehetett, de nagyon nem jött össze neki semmi. 5,6 másodperces sprintje szörnyű volt, míg a 10 yardos spiltet 1,89 másodperc alatt fejezte be (a második legrosszabb volt). A blokkoló gyakorlatokon sem mutatott jól, ezek után meglepő lenne, ha a harmadik napnál korábban hallanánk a nevét.

 

  • Tony Jones, RB, Notre Dame

 

A 100 kilós Jones egy igazi erőfutónak tűnt az egyetemen, ebből viszont semmi nem látszott pénteken. Lassú volt (4,68-as sprint), az ugrásai sem voltak jók, a csípője is merevnek tűnt, így sokat nem javított a megítélésén. A helyzetet persze árnyalja, hogy felszerelésben ezek a hiányosságok kevésbé látványosak az ő esetében, ennek ellenére ilyen eredményekkel aligha jön neki össze a 3-4. kör, amit eredetileg kitűzött magának.

 

  • Zack Moss, RB, Utah

 

Moss sérülten nyomta végig a napot, a combhajlítójával voltak problémái. Ennek köszönhetően pocsék napot zárt (többek között 4,65 másodperces sprintet nyomott), sokkal jobban járt volna, ha nem csinál semmit. Azt túlzás lenne állítani, hogy sokat rontott a megítélésén, az azonban kiderült, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban.

 

[/ppp_patron_only]

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!