Connect with us

Hír

A Cowboys exkluzív franchise taget fog tenni Dak Prescottra

Nem haladnak jól a tárgyalások Dak Prescott és a Cowboys között, emiatt a csapat azt tervezi, hogy exkluzív franchise taget tesz majd az irányítóra, állítja Ian Rapoport.

 

A franchise tagnek két típusa van, az exkluzív és értelemszerűen a nem-exkluzív. Az exkluzív franchise tag esetén a játékos nem tárgyalhat más csapattal. Nem-exkluzív tag esetén a játékos tárgyalhat más csapattal, de ha elfogad egy ajánlatot, azt a volt klubja matchelheti (vagyis megadja ugyanazokat a feltételeket, mint a másik csapat), és akkor a játékos korábbi munkaadójánál marad. Abban az esetben, ha a volt csapat nem matcheli az ajánlatot, akkor elveszíti a játékost, de cserébe kap két első körös választási jogot kompenzációként.

 

Ezek szerint a Cowboys még úgy sem akarja megkockáztatni Prescott elvesztését, hogy ebben az esetben két első kört kapna cserébe. Ez nem meglepő, hisz ha egy top corner (Jalen Ramsey) megér két első kört, akkor egy franchise QB esetében nincs is miről beszélni, sorban állnának a csapatok Prescottért.

 

Az exkluzív tag egyébként drágább, idén nagyjából 30-31 millió dollárt jelent egy irányítónak, míg a nem-exkluzív tag esetén ~27 millió dollár a tag értéke.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!