Connect with us

Hír

A Cowboys tavaly évi 33 milliót ajánlott Prescottnak, de nem csoda, hogy nem fogadta el

Clarence E. Hill (Forth Worth Star-Telegram) információi szerint szeptemberben egész közel jártak a tárgyalások Dak Prescott és a Dallas Cowboys között, és a csapat ajánlott is egy évi $33 milliós szerződést, amit az irányító nem fogadott el, mert többet akart. Ami nem csoda.

Prescott újonc szerződése szerint csak $2 milliót keresett 2019-ben, ha ezt hozzáadjuk az ajánlott öt éves, évi $33 milliós szerződéshez, akkor egy hat éves szerződést kapunk, aminek az éves átlag csak $27,8 millió. Ez félúton található Jimmy Garoppolo és Kirk Cousins szerződése közt, amiket két évvel ezelőtt kötöttek és amiket azóta többen túlszárnyaltak már. (Ráadásul nem is tudjuk, ebből mennyi volt garantált, illetve milyen volt a felépítése.)

Állítólag Prescott legalább annyit szeretne, mint Russell Wilson, ami ugyebár “új pénzt” tekintve évi $35 millió, de ha hozzáadjuk a Seahawks irányítójának korábban meglévő szerződését, akkor évi $31,4 millióra jött volna ki a teljes szerződés, ehhez pedig nem igazán volt közel a Cowboys ajánlata. Most viszont az “új pénz” és a teljes összeg meg fog egyezni Prescott esetében, így nehezebb dolga is van a dallasiaknak. Hogy ez most végül az évi $31,4 millióhoz vagy a $35 millióhoz lesz közelebb, az majd kiderül, viszont most már nem ez lesz a kiindulási alap a tárgyalásoknál, hanem a franchise tagek összege.

Jó eséllyel Prescott meg fogja kapni a Cowboystól a franchise taget (hacsak addig nem sikerül megállapodni, de jelenleg ez nem valószínű). A Dallas ugyebár adhat neki nem exkluzív franchise taget, ami $27 millió lenne 2020-ra, majd $32,4 millió 2021-re és $46,65 millió 2022-re. Ez évente $35,35 milliós átlagot jelent, ráadásul itt a Cowboys magára vállalja azt a kockázatot, hogy egy csapat ad Prescottnak egy ajánlatot, amit ha ő elfogad, akkor a Cowboys vagy megadja ugyanezt, vagy két első körért cserébe elengedi irányítóját.

Ha ezt a kockázatot nem akarja vállalni Jerry Jones, akkor viszont exkluzív franchise taget kell rakni Prescottra, ami drágább. 2020-ban $33,4 millió, 2021-ben $40,08 millió, majd 2022-ben $57,71 millió, tehát évente átlagosan $43,73 millió.

Ez pedig elég jó alkupozícióba hozza Prescottot, ha hajlandó (vagy legalábbis el tudja ezt hitetni) követni  Cousins útját és évről évre játszana, nem hosszú távú szerződéssel. Még jobban növeli alkupozícióját, hogy a franchise tag alatt megteheti, hogy nem jelenik meg a teljes holtszezon alatt és majd csak az első forduló előtt kezd munkába. A jelenléte pedig különösen fontos lenne az új főedző, Mike McCarthy első szezonjára készülve.

Nincs tehát könnyű helyzetben a Cowboys és előbb-utóbb rendesen a zsebe mélyére kell nyúlnia Jerry Jonesnak.

(via PFT)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!