Connect with us

Hír

A Jaguars szerződtette a general managert, aki a mélybe lökte a 49erst

A Jaguars szerződtette azt a Trent Baalke-t, akit a 49ers szurkolói rendesen megutáltak a csapatnál töltött ideje végére. A korábbi general manager most egy szintén elég magas beosztást kapott, hiszen a jáékosszemélyzetért felelős igazgató lesz, tehát a csapat keretével kapcsolatos döntésekben fog segíteni, kezdve a szabadügynökpiaccal.

Baalke 12 évet húzott le San Franciscóban, ebből hatot (2011-2016) general managerként, azóta pedig az NFL-nél volt tanácsadó. GM-karrierjét remekül kezdte, első évében meg is kapta az Executive of the year díjat, hiszen a 49ers 6-10-es mérlegről 13-3-asra javult. Az persze jó kérdés, ebben mekkora szerepe volt Baalke-nak, és mekkora szerepe mondjuk Jim Harbaugh főedzőnek. Egy évvel később Super Bowlba is jutott a gárda, és még 2012-ben is 12-4-es mérleget produkált, utána viszont megindult a lejtőn a csapat.

8, 5, majd 2 győzelem jött csak össze a következő három szezonban, Baalke-nak pedig ezután mennie kellett, ami nem is volt csoda, látva a ténykedését. Egyrészt Jim Tomsulát, majd Chip Kellyt nevezte ki a gárda élére, másrészt szörnyen draftolt. A hat szezonjában hét első körös pickje volt és összesen 30-szor választhatott az első három körben (összesen pedig 61-szer), mégis csak négy játékosa jutott el a Pro Bowlba, ráadásul mindegyik csak egyszer-egyszer. Sok picket gyűjtögetett össze, de nem használta fel őket jól, ráadásul különösen nagy szenvedéllyel választott korábban ACL-szakadást szenvedő játékosokat, akik végül nem váltak be.

A Jaguarsnál örömmel fogadták a szurkolók Chris Polian távozását, azonban Baalke kinevezése a helyére nem sokakban kelthet bizodalmat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!