Connect with us

Hír

A tulajok elfogadtak egy új CBA javaslatot, a játékosokon a sor

Az NFL tulajdonosok elfogadtak egy javaslatot az új Kollektív Szerződés (CBA) kapcsán, ezt pedig továbbították a játékosok szakszervezetének (NFLPA), ahol ma tartanak egy telefonbeszélgetést a 32 csapat 1-1 képviselőjével és 2/3-os többségre van szükség az elfogadáshoz. Adam Schefter arról is beszámol egyébként, hogy nem volt egyhangú a tulajdonosok részéről a javaslat elfogadása. Most a játékosokon a sor, és az első reakciók alapján nem pozitívak a vélemények a javasolt változásokról (JJ Watt például “erős nemmel” fogadta a hírt).

A tulajdonosok arról is döntöttek, hogy ha az NFLPA nem fogadja el ezeket a feltételeket, akkor a 2020-as szezon a jelenleg érvényben lévő CBA szabályai szerint fog lezajlani, ami fontos az előttünk álló szabadügynökpiaci és franchise tag döntések miatt.

A változások összegzését elolvashatjátok erre a linkre kattintva, de most megpróbáltuk összeszedni a legfontosabbakat.

  • A játékosok közt szétosztott pénz 47%-ról 2021-ben 48%-ra nőne, majd a 17 meccses alapszakasszal és egyéb feltételekkel 48,5%-ra emelkedhetne.
  • A 17. meccsért járó fizetés a jelenleg 2022-2023-ig szerződés alatt álló játékosoknak $250 ezerben lenne maximalizálva. Ez nem vonatkozik az addig új szerződést kötőkre.
  • A 17. alapszakaszmeccs kezdetétől a csapatok 2+2 plusz rosterhelyet kapnak, utóbbi kettő a gyakorlócsapatnak szól.
  • Minden csapat kapna egy plusz helyet egy támadófalembernek az aktív keretben, hogy meccs közbeni sérülések esetén ne kelljen például egy tight endnek beszállnia a falba.
  • Az ötödik éves opció nem csak sérülés esetén lenne garantált, hanem minden esetben. Ezen felül nem draftpozícióhoz, hanem teljesítményhez lenne kötve.
  • A fegyelmezési kérdések nem Roger Goodell, hanem egy független döntéshozó kezébe kerülnének (kivéve azokat az eseteket, amelyek a játék integritását kérdőjelezik meg).
  • Az edzőtáborban még kevesebb lenne a felszereléssel együtt végzett edzés.
  • Enyhülnek a marihuána fogyasztással kapcsolatos szabályozások.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!