Connect with us

Szabadügynök

Áldozat kell az előrelépéshez – Steelers FA-kitekintő

Nehéz szezonja volt a Steelersnek, de Big Ben potenciális visszatérésével ismét tényező lehet az AFC-ben, bár nem lesz könnyű a csapatnak. Pénz nincs, nagy nevű szabadügynökök viszont vannak, ráadásul még a draftban sem nagyon bízhatnak Pittsburghben a Minkah Fitzpatrick-trade miatt. Az előrelépésért komoly áldozatokat kell hozni.

 

 

A Steelersnek jelenleg mindössze 1,1 millió dollárnyi cap space-e van, ami még a draftolt játékosokra sem elé. Ráadásul sokat kereső perememberekből sincs sok, így spórolni csak a kezdők kivágásával lehet.

 

A legelső áldozat, aki eszünkbe juthat a linebacker Mark Barron. A védő tavaly írt alá a Steelershöz, de hiába bíztak benne, nem lett jobb játékos belőle: bár 750 snapet a pályán, nagyon gyengén játszott, sem futás ellen sem coverage-ben nem volt jó, egyszerűen nem ér meg 5,25 millió dollárt. Hasonló a helyzet Jordan Berryvel, aki punter létére 1,8 milliót keres – ez még nem is lenne baj, ha jól játszana, de ugyanezt a szintet egy draftolatlan újonc is tudja hozni (az elmúlt három évben a liga alsó harmadába tartozott nettó puntolt yardokban). Anthony Chickillo helyzete sem ideális: a linebackert szeretik Pittsburghben, de mindössze a speciális egységben játszik rendszeresen, a védelemben csak elvétve kap szerepet, a kivágásával pedig 5 millió dollárt lehetne felszabadítani.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!