Connect with us

Hír

Az új Kollektív Szerződés értelmében sokkal nehezebb lesz holdoutolni

Egyre egyértelműbbé válik, hogy az új, épp szavazásra bocsátott Kollektív Szerződés sokkal inkább kedvez a kisebb, roster végi játékosoknak, mint a legnagyobb sztároknak. Ennek egy újabb része a holdoutok megnehezítése, írja a PFT.

Először is az edzőtáborban a napi távollétek után már kötelező lesz büntetést kiszabni a minimum második szerződésen lévő játékosokra – eddig ugyebár legtöbbször elengedték ezt a csapatok, miután megjelent a játékos. Tehát eddig ha X játékos kihagyott 10 edzésnapot, akkor napi 40 ezer dollár büntetéssel összeszedett összesen 400 ezer dollárnyi büntetést, viszont miután megjelent, szinte minden csapat elengedte ezt a jó viszony megtartása érdekében. Mostantól viszont erre nem lesz lehetőség.

Ezen kívül a 40 ezer dolláros összeg is jelentősen növekedni fog, bár pontos számról még nem tudni.

Végezetül pedig a játékosok egyből elvesztenének egy úgynevezett “accrued”, tehát mondjuk úgy, hogy elkönyvelt szezont a szabadügynökpiac felé (4 accrued szezon után korlátlan szabadügynök (UFA) lesz valaki, 3 után korlátozott jogú (RFA), 2 után pedig exkluzív jogú (ERFA)), ha nem jelennek meg időben az edzőtáborban (vagy ja legalább 5 napra elhagyják azt). Eddig csak akkor vesztettek el ilyet, ha az alapszakasz kezdete előtt 30 nappal nem jelentek meg.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!