Connect with us

Prémium cikkek

Csak Brady hiányzik és kész is? – Raiders FA-kitekintő

Úgy néz ki, lassan tényleg beérik Jon Gruden munkája, a tavaly 7-9-es szezon már elég biztató volt, egy mentálisan egészséges Antonio Brownnal akár még a rájátszás is összejöhetett volna. Most lehet folytatni az építkezést, a csapat állítólag kész két évre 60 milliót ajánlani Tom Bradynek, és ki tudja, talán csak ennyi kell a meneteléshez.

 

 

A Raiders nagyon jól áll anyagilag, a rendelkezésre álló 50,3 millió dollár mindenre elég. Emiatt nincs értelme elküldeni például Gabe Jacksont (G) vagy Lamarcus Joynert (DB). Előbbi gyenge szezonon van túl, 9 milliót lehetne rajta spórolni, de hasonló kalibert nem talál ennél olcsóbban a csapat, ha pedig véletlenül egészséges lesz, ismét visszatérhet a top formájához. Ami Joynert illeti: ő kritikán aluli volt tavaly, de csak 2 millió környékén lehetne rajta spórolni 6 milliós halott pénz mellett, így pedig nincs sok értelme elküldeni. Ráadásul a Ramsben elit szinten tudott játszani, kis szerencsével ő is visszatérhet a korábbi formájához.

 

Így csak két játékos van, akin érdemes elgondolkodni: Tahir Whitehead (LB) és Derek Carr (QB). Whiteheaden 6,25 milliót lehetne spórolni és kell is: hét TD-t engedett coverage-ben, ami a legtöbb a ligában, ráadásul e mellé volt még 616 yard is a számláján. Futás ellen rendben van, de 6,25 milliót nem lehet adni egy olyan játékosnak, aki mellett 81 százalékos hatékonysággal kapják el a labdát és 150,5-ös (a legmagasabb) passer ratinget enged az ellenfél irányítóinak.

 

Carr helyzete már bonyolultabb. Nem játszott rosszul, van annyira jó, hogy ne legyen kerékkötő egy nagyon jó csapatban, de ennyi. Nem véletlenül próbálkozott be a csapat Tom Bradynél, aki ugyan már egyértelműen nem a régi, de még mindig van benne annyi plusz, ami egy utolsó meneteléshez kellhet (arról nem is beszélve, hogy marketingszempontból óriási szükség lenne rá a költözés miatt).

 

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!