Connect with us

Hír

David Johnson kivágása nem opció

Nagy talány David Johnson jövője, ugyanis a futó nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, tavaly a Cardinals le is cserélte Kenyan Drake-re, így joggal vetődik fel a kérdés, hogy mi lesz a jövője Arizonában. Erre adott részleges választ Steve Keim general manager, aki azt mondta egy rádióműsorban, hogy Johnson kivágása nem opció.

Ez végülis nem túl nagy meglepetés, hiszen a running back idén $14,1 milliót foglalna a sapkából, viszont kivágása esetén $16,2 milliót kellene benyelnie a Cardinalsnak, tehát többet foglalna a fizetési keretből, ha nem lenne rosteren – így tényleg semmi értelme kivágni még akkor sem, ha nem vele képzelik el a jövőt.

Van viszont egy másik opció: el lehet cserélni. Így bő $8 milliót szabadíthatna fel a csapat elméletben, habár könnyen lehet, hogy egy trade elősegítéséhez kicsit többet be kell vállalniuk a fizetéséből, hogy valaki hajlandó legyen átvenni Johnsont. Vagy az is lehet, hogy draft picket kell adni mellé, hogy megszabaduljanak tőle.

Tovább növeli a helyzet érdekességét, hogy Kenyan Drake is szabadügynök, így nagy a bizonytalanság RB poszton a Cardinalsnál. Steve Keim egyébként azt is elmondta, hogy “nem elég, ha csak egy futód van” – jelentsen ez bármit is ebben a szituációban.

Johnson pár éve még óriási tehetségnek volt kikiáltva és a jövő nagy sztárját látták benne, 2016-ban átlépte a 2100 all-purpose yardos határt is és 20 TD-t tett be a közösbe. Aztán egy évvel később sérülések miatt csak egy meccset tudott játszani, 2018-ban egy pocsék támadósorban vesztegették el a tehetségét, tavaly pedig meglepetésre nem tudott igazán tényező lenni az új főedző kezei alatt, a teljesítménye így már közel sem ér fel a fizetési szintjéhez.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!