Connect with us

Hír

Elindult az XFL, biztató volt az első játéknap

Tegnap este elindult az XFL, és biztató volt az első játéknap a liga jövőjét nézve. Tegyük hozzá, hogy az AAF is jól kezdődött, aztán hamar csődbe ment, bár most az XFL-nek talán még jobb a fogadtatása – persze nagyban fog múlni a háttérben húzódó pénzügyeken a liga fennmaradása.

Az XFL különleges szabályairól és a csapatokról itt írtunk

Számomra szórakoztató volt az XFL bemutatkozása, és rendszeres HFL-nézőként az NFL-hez viszonyított minőségi visszaesés sem volt zavaró. Ellenben voltak olyan elemek, amik igazán feldobták a ligát. Persze az újdonság varázsa is közrejátszhat ebben, de tetszettek az új szabályok. A kickoff inkább csak a szemnek volt különleges, de a rövidebb támadóidő nagyon tetszett, kevesebbet állt a játék a playek közt. Az extra pontok az első meccsen nem hoztak nagy izgalmakat, de a másodikon több sikeres kétpontost is láthattunk az 5 yardos vonalról.

A legjobb dolog viszont az XFL-ben egyelőre a közvetítés, ez dobja fel igazán a történetet. Egyrészt nagyon felkészültek a kommentátorok, másrészt hallhatjuk a játékhívásokat az edzőktől a playeket megelőzően, ami nagyon érdekes volt számomra. A transzparenciát elősegítendő a bírók beszélgetését is hallhatjuk a képernyő előtt ülve, ha visszanézés vagy tanácskozás van, szerintem ez is segít feldolgozni a kétes szituációkat. A legnagyobb poén pedig az, hogy bárkit bármikor meginterjúvolhatnak a pálya szélén, például egy rúgót egy kihagyott 35 yardos mezőnygól után, vagy egy falembert, miután szükségtelen durvaságot követett el.

Gyorsan ejtsünk pár szót a meccsekről is.

DC Defenders nyerte a nyitómeccset a Seattle Dragons ellen (31-19), védő- és támadó TD-t is szerzett a gárda. Az irányító Cardale Jones így egyetemi (Ohio State) és profi karrierje során továbbra is veretlen, 12-0-s mérleget tud felmutatni (az NFL-ben egyszer sem volt kezdő).

Houston Roughnecks meggyőző győzelmet aratott az LA Wildcats ellen (37-17), PJ Walker pedig parádés volt, 272 yardot és 4 TD-t osztott ki. A túloldalon Nelson Spruce lett az XFL történetének első 100 yardos elkapója.

És végül nézzünk meg egy kis válogatást a legszebb jelenetekből:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!