Connect with us

Hír

Eltolta a franchise tag határidőt az NFL

Sok a kérdőjel egyelőre a Kollektív Szerződés kapcsán, és nagyon sok múlik a hét közepén tartott találkozótól a tulajdonosok és a játékosok képviselői közt. A bizonytalanság miatt pedig az NFL úgy döntött (az NFLPA-vel egyeztetve), hogy két nappal eltolják a franchise tagek kiosztásának határidejét. Így az eddigi február 25 – március 10 intervallum helyett február 27-től március 12-ig oszthatják ki a franchise- és transition tageket a csapatok – írja többek közt Tom Pelissero.

 

 

Ez olyan túl sokat nem jelent egyébként, viszont a tagek kapcsán nagyon fontos, hogy mi lesz a héten a döntés a játékosok részéről az asztalon lévő ajánlatról. Ugyanis ha nem fogadják el és marad a jelenleg érvényben lévő CBA, akkor a csapatok egyszerre kioszthatják a franchise- és a transition taget is (ellentétben az eddigi szabályokkal, ahol csak egyet lehet kiosztani, de a Kollektív Szerződés utolsó évében engedélyezett mindkettő egyszerre). Ha viszont elfogadják az új CBA-t, akkor már ismét csak egyet lehet kiosztani.

Ez három csapat esetében kulcskérdés, hiszen a Cowboys, a Titans és a Buccaneers is rendelkezik két olyan lejáró szerződésű játékossal, akikre logikusan rárakhatják a tageket. Dallasban Dak Prescott és Amari Cooper, Tennesseeben Ryan Tannehill és Derrick Henry, Tampa Bayben pedig Shaq Barrett és Jameis Winston a jelöltek. Ennek a három csapatnak tehát ebből a szempontból nem érdeke, hogy megállapodás szülessen (persze sok minden más szempontból meg igen).

A helyzet jelenleg tehát az, hogy kedden találkoznak a tulajok és a játékosok Indianapolisban. Az már egy nagy kérdés, mi lesz ennek a meetingnek az eredménye.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!