Connect with us

Prémium cikkek

Építsünk csapatot Burrow köré! – Bengals FA-kitekintő

Nagyon meglepődnék, ha a Cincinnati Bengals nem Joe Burrow-t választaná az áprilisi játékosbörze első választási jogával, amivel nem csak az új időszámításnak, de a hatékony csapatépítésnek is megágyazhat. Csak jól kell csinálni.

Cap space

Az Over the Cap adatai alapján $44 701 400 áll a csapat rendelkezésére, de ez majdnem kétszeresre növelhető, ha úgy gondolják.

Ha Burrow jön, Dalton mehet. Ha Dalton megy, jön a pénz – utóbbira most égetőbb szükség van, így meg kell válni Red Rifle-től. Kirkpatrick korábbi szerződéshosszabbításánál sokan értetlenül álltak, de most itt az ideje továbblépni. 30 éves, sose tartozott a posztja krémjébe, fölösleges ennyi pénzért a rosteren tartani, főleg hogy az utóbbi négy évben egy szezont sem tudott végigjátszani.

Tévedni emberi dolog. Rossz döntések gyakran születnek. Semmi baj nincs ezzel, ha időben belátod, hogy hibáztál, és vállalva a felelősséget megoldod a korábbi galibádat. Bobby Hart tavalyi szerződtetése hiba volt, de nem szégyen belőle egy év után kitáncolni. Sőt, inkább szükséges lépés. Ne is pazaroljunk rá több karaktert.

A Williams által felszabadult majd’ 4,5 millió dollárt is el lehetne hasznosabb dolgokra költeni, így őt sem marasztalnám.

El lehet még gondolkodni Cordy Glenn ($9,5M) vagy William Jackson III ($9,594M) kivágásán is, de én okosabbnak gondolnám megtartani azokat a játékosokat, akik segíthetnek a fejlődésben. Ezzel máris 80 millióra ugrott az elköltendő lóvé, nézzük meg házon belül kiknek juthat belőle.

Szabadügynökök

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Abban a szerencsés helyzetben van a Bengals, hogy ezt a temérdek mennyiségű pénzt alig kell elköltenie saját szabadügynökeire. 9 korlátlan (UFA) és összesen 11 korlátozott (8 RFA, 3 ERFA) játékos vár szerződésre.

Vitán felül AJ Green itt a legfontosabb név, aki sérülés miatt a teljes 2019-es évet kihagyta. Valamiért sokan leírták, holott 9 szezonjából az első hétben rendre hozta az 1000 yard, vagy ahhoz közeli szezonokat, egy gyengébb és egy sérült évtől már tényleg ennyi volt számára az NFL? Ugyanakkor ellenpéldának ott van Dez Bryant, aki hasonló cipőben járt, aztán 2017 óta nem játszott NFL meccsen. 32 lesz, szóval nincs már sok a karrierjében, nem tudni, hogy mennyire elkötelezett a Bengals iránt, mennyire akar egy bajnokesélyes csapatba igazolni, és mennyire motiválják az anyagiak.

Vigil az évek során megtizedelt LB-sor vezéralakja lett, már ami a pályára lépéseket illeti, játékával azért nem mondható kihagyhatatlan elemnek. Mint ahogy a korábbi elsőkörös Dennard sem, noha ő legalább javuló tendenciát mutat a korábbi bust státuszából. Eifertnek már a sokadik esélyt adta meg a csapat, de szemmel láthatóan nem tudja már azt a teljesítményt hozni, ami 2015-ben feltette őt a tight end térképre. Billings sem úgy nézett ki, mint aki sokáig húzná az NFL-ben, de az utóbbi két szezonja jóra sikeredett, Tupou pedig tökéletes rotációs játékosnak bizonyult a mögöttünk hagyott szezonban.

Újraigazolások

Innentől én magam ülök a GM székbe, és hajtom végre az igazolásokat. Nos, ezt a részt hamar letudjuk.

Billingsben én látom a potenciált, és nem engedném el semmi pénzért a Bengals helyében. Az érte adott pénz lehet sok, és a való életben olcsóbban is aláír majd akárhova is sodorja őt az élet, de van miből költeni, és így biztosra lehet menni a fontos kérdésekben. Tupou megkaphatja a maga tenderét, így Atkinsszel és Glasgow-val kiegészülve egy elég jó és elég mély belső fala lehet Lou Anarumo védőkoordinátornak.

Ahogy fentebb kifejtettem Green lehetőségeit, szerintem nem egy 1/1-es csapatban akarja karrierje utolsó dobását nyújtani, még ha Burrow akár csábító is lehetne számára, így inkább továbbáll. A többiekért meg felesleges licitháborúba bocsátkozni, egyedül Dennardot hívnám visza, ha tesztelte a piacot, és még mindig csapat nélkül van.

Érkezők

Mit csinálj akkor, ha te vagy az 1/1-es csapat GM-e, vagyis gyenge a rostered, vannak hiányposztjaid, de ugyanakkor egy első picken kiválasztott irányítóval vágsz neki az új idénynek? Hát költsél, mint az állat, és építs köré csapatot!

John Lynch megmutatta anno, hogyan kell ezt csinálni. Rengeteg játékost igazolt, már-már feleslegesen is, de olyan jó szerződést alakított ki mindegyik számára, hogy ha be is sült, bőven lehetett a kivágásukkal spórolni. Fel van adva tehát a lecke, vágjunk is bele.

Kezdésként ha már annyi szó volt Burrow-ról, az offense-t tegyük rendbe. Cordy Glenn az én szcenáriómban marad, Jonah Williams pedig visszatér a sérüléséből. Mivel utóbbira semmi garancia nincs, Glenn pedig lehet guardként kaphat majd szerepet, mindenképp kell egy OT igazolás, már csak vésztartaléknak is. Erre Peters tökéletes lehet, aki bár nem a régi fényében tündököl, egy olyan pocsék falban, mint amilyen a Bengalsé, bőven erősítést jelent. Hogy ne legyen pocsék ez a fal, ahhoz kell egy jó guard is. Van bőven opció az FA-k közül, nekem Thuney-ra esett a választásom, akit a pénzen kívül nem nagyon lehet mással elcsábítani a Patriotsból – rögtön megkaphatja a liga messze legnagyobb gázsiját a posztján.

A támadófal ezzel remélhetőleg rendben lesz, nézzünk rá a fegyverekre. Green távozásával kelleni fog egy elkapó, mert Boyd és Ross egyedül kevés. A draftról is érdemes lesz nézelődni, de egy olyan franchise-t sem tudok, amely rosszul jött volna ki azzal, ha sok jó elkapója van. Cooperrel nem számolok, Andersonra még lehet esély, noha nem hosszú távú szerződéssel számolnék vele. Tight end posztra pedig Ebron mint RZ célpont tökéletes lehet.

A labda túloldalára pillantva szembetűnhet egy név, ami indokolatlan lehet. Tény, a Bengalsnak nincs szüksége Ngakoue-ra, mert papíron egy negyedik számú edge rusher igazolással meglennének létszámban. Viszont ha van lehetőséged egy fiatal, egyben elképesztően tehetséges játékost leigazolnod, akkor nem hezitálhatsz. Tehetségben ugyanis bármelyik poszttársát verné a depth charton, és ismét csak a 49ersszel példálózva láthattuk, hogy mennyit tud hozzátenni egy defense-hez egy brutális védőfal. Arról nem is beszélve, hogy ez a jövőben nagyobb mozgásteret adhat, ha mondjuk Dunlaptól vagy Hubbardtól meg kéne válni, lenne egy biztos pont a falban, aki köré majd fel lehet húzni az új egységet.

Ha olvastátok a korábbi cikkeimet, akkor tudjátok, hogy nem vagyok híve a belső linebackerekre költésnek, de a Bengalsnál kivételt tennék. Ha van anyagi forrásod sok nagynevű játékost igazolni, akkor igenis belefér egy drága LB leigazolása is. A lényeg a szerződésen van, ha az jól van kialakítva, és ki tudsz táncolni belőle bármikor, akkor bátran költekezz. Kwon Alexander az esettanulmánya ennek a műfajnak, aki hiába kapott csúcsgázsit a 49erstől, akár már egy év után lemondhattak volna minimális veszteséggel, ha nem lettek volna vele elégedettek. Littleton képességeivel Zac Taylor vezetőedző tisztában lehet a ramses múltjának köszönhetően, és hátha tartós lesz az a teljesítmény, amivel idén kiemelkedett.

Végezetül egy CB-igazolás, mert jó cornerbackből sosem elég! Jackson túloldala bántóan üres, amit Jones remekül befedhet. A három nagyobb nevű szabadügynök CB közül leginkább benne látom, hogy aláírna Cincinnatibe, már ha a Cowboys nem tart rá igényt. Ha mégis lemaradna róla a Bengals, akkor valaki mással kell pótolni, de mindenképp le kell akasztani egy jó/jobb nevű játékost, illetve a draftról is erősítenék ide.

Összegzés

Mike Brown nem a brutális szabadügynök-időszakokról híresült el, sőt több rossz döntésére emlékszik az ember, mint jóra, de most muszáj lesz neki is változtatnia a hozzáállásán, ha tényleg előrelépést akar látni a kis játékszerén. A magas draft picknek hála a második napon is bőven lehet találni kezdő szintű játékost a maradék hiányposztokra, illetve egy safetyt le lehet akasztani akkor, ha lecseng a piac nagy része, szinte biztos marad olyan veterán játékos, aki egy csapatnak sem kellett, mégis erősítést jelentene.

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!