Connect with us

Hír

Everson Griffen kilépett saját szerződéséből

A Minnesota Vikings defensive endjének, Everson Griffennek még három évre szólt a szerződése, azonban volt egy olyan záradék benne, hogy ha szerez 6 sacket és a védősnapek 57%-án pályán van, akkor ő maga felbonthatja a kontraktusát. Mivel 8 sacket jegyzett és 78%-ban a pályán volt, Griffen meg is tette ezt – írja Courtney Cronin.

Ezzel a lépéssel $13 millió szabadult fel a Vikings fizetési sapkájában és mindössze $800 ezer halott pénzt keletkezik utána. A minnesotaiaknak nagyon jól jött ez a lépés, ugyanis eddig $12 millióval a sapka felett voltak, tehát sok pénzt kellett felszabadítaniuk. Griffintől érdekes lépés, hiszen valószínűleg ennél rosszabb szerződést fog csak tudni aláírni ezután, azonban lehet csak megelőzte az elkerülhetetlent, azaz hogy a csapat vágja ki őt (pont, mint anno Kaepernick).

Cronin azt is hozzáteszi egyébként, hogy könnyen lehet, hogy a felek megegyeznek majd egy új, olcsóbb kontraktusban, kölcsönösen szeretnék a folytatást. Persze ez egyáltalán nem fix és mások még beugorhatnak ajánlatokkal a pass rusher szolgálataiért – valószínűleg Griffen többet kereshetne Minnesotától távol, de lehet, hogy ad kedvezményt csapatának. Potenciális kérőként felmerült a Seattle Seahawks, ahol egyetemi edzőjével, Pete Carrollal dolgozhatna együtt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!