Connect with us

Szabadügynök

Ezt már a Fekete Hétfőn elszúrták – Jaguars FA-kitekintő

A Jaguars pocsék szezonon van túl (megint), de a vezetőség úgy látta jónak, ha a főedző és a general manager is marad a helyén. Miért is kezdené meg a csapat teljes átépítését egy új rezsim, amikor a jelenlegi all int nyomhat, hogy mentse az állását, amire a keret erőssége alapján szinte semmi esély? A csapat szezonját már a Fekete Hétfőn elszúrták, amikor nem rúgták ki Doug Marrone-t.

 

 

A Jaguars alapvetően egy nagyon tehetséges csapat volt az elmúlt három évben, de azok a játékosok, akik a gárda gerincét adták, egyszerűen fordulóponthoz érkeztek a karrierjükben:

  • Telvin Smith úgy döntött tavaly, hogy neki elég volt egy időre a fociból,
  • AJ Bouye az elmúlt két évben egyre rosszabbul játszott, CB1-ként pedig egyenesen borzalmas volt,
  • Marcell Dareus fölött eljárt az idő,
  • Calais Campbell bár remek volt még tavaly, de a szezon kezdetére már 34 éves lesz és rengeteget keres,
  • ráadásul talán a legtehetségesebb játékosát, Jalen Ramsey-t szezon közben elcserélte a csapat két első körért.

 

A már tavaly is döcögős védelem – ami a csapat legnagyobb erőssége volt – tulajdonképpen szétesett, és Nick Foles felsülése, illetve a Ramsey-trade is azt vetítette elő, hogy ideje a váltásnak. Ennek ellenére mindenki maradt a helyén a döntéshozók közül, így a csapat újjáépítését olyanok fogják elkezdeni, akiket egyetlen újabb fiaskó választ el a kivágástól.

 

Repülnek a sztárok

 

Ebben a helyzetben a teljes rebuild lenne a legideálisabb, ami azt jelentené, hogy többek között AJ Bouyénak és Leonard Fournette-nek is mennie kellene – egyikük sem játszik jól, 15 milliót lehetne spórolni rajtuk, ami a mínusz 3,4 millió dollárral álló Jaguarsnak nagyon jól jönne. De mivel költséges lenne őket azonnal pótolni, így jó eséllyel maradnak (bár nyugodtak nem lehetnek).

A cikk folytatódik! Havi ~930 forintért több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások