Connect with us

Érdekességek

Fizesd meg a futód és mondj búcsút a bajnoki címnek

Egy korábbi cikkben hosszasan fejtegettem, hogy a rossz GM egyik ismérve a futók agyonfizetése. Egyszerűen a mai passzorientált ligában már nincs szükség elit futóra a bajnoki címhez, pláne nem top fizetésért – egy középszerű is megteszi 2-3 millióért.

 

 

 

A fenti ábra (via Reddit) azokat a játékosokat és alapfizetésüket mutatja, akik vezették futott yardokban az adott bajnokcsapatot. Egyikük sem korszakos tehetség, top játékosnak is csak Ray Rice-ot lehetne nevezni, de ő sem kereste betegre magát (az ábra az alapfizetést mutatja, az aláírási bónuszt és az egyéb garantáltakat nem, így a játékosok cap hitje ennél természetesen nagyobb volt – nem mintha számítana, a bérek ezzel együtt sem közelítik meg a top fizetéséket).

 

Az egyetlen anomáliát a Seahawks jelenti, ahol 2013-ban Marshawn Lynch 7,5 millió dolláros fizetéssel rendelkezett, de a Super Bowlon nem teljesített jól (15 futása volt 39 yardért, abból is 18 egyetlen futásból jött össze), így még az elkapó Percy Harvin is több yarddal zárt. A döntő megnyeréséhez tehát még neki sem sok köze volt.

 

Ezt nem ártana észben tartani annak a csapatnak, amelyik például Derrick Henrynek akarna 10+ milliót adni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!