Connect with us

Hír

Franchise tag jöhet Dak Prescottnak

Dak Prescott azt mondta a héten, hogy kissé csalódott, hogy nem jött még létre a megegyezés közte és a Cowboys közt, de magabiztos, hogy még a holtszezonban ez összejön. Stephen Jones pedig úgy nyilatkozott a Senior Bowlon, hogy Prescott hosszú távú szerződtetése a franchise első számú prioritása. Ezek és a hónapok óta tartó tárgyalások ellenére Adam Schefter információi szerint úgy néz ki, elkerülhetetlen a franchise tag használata az irányítón.

Az ESPN insidere arról számol be, hogy ugyan mindkét fél szeretné tető alá hozni az ügyletet, messze állnak az álláspontok egymástól az irányító értékét illetően. Ez pedig nagy valószínűséggel oda fog vezetni, hogy Prescott megkapja majd a franchise taget, ami nagyjából $33 millió körül lesz majd.A játékosok nem nagyon szoktak ennek örülni – lásd Redskins vs Cousins és Steelers vs Bell ügyek -, és könnyen lehet, hogy Prescott kihagyja majd a holtszezonbeli edzéseket ennek köszönhetően.

Ez egyébként befolyásolhatja az Amari Cooper tárgyalásokat is, akire így nem lehet majd rátenni a franchise taget, tehát meg kellene vele állapodni hosszú távon, ami szintén nem lesz egyszerű. Elméletben lehet használni rá a transition taget (így, hogy lejár a CBA), de ha addig megállapodnak egy új CBA-ben, akkor ez az opció elvész.

Ugyan a Dallas csak 8-8-cal végzett, Prescottnak ez volt egyénileg a legjobb szezonja, 4902 yardot és 30 TD-t passzolt.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!