Connect with us

Holtszezon

Halászás a zavarosban – Top 10 szabadügynök LB

Nincs egyszerű helyzetben az a csapat, amelyik 2020-ban akar magának magas színvonalon focizó linebackert hozni, mert egyrészt az idei draft class nem tűnik mélynek, a szabadügynökké váló veteránok közül pedig jól kell tudni választani, hogy ne nyúljon mellé az ember. Vannak potenciális sztárjelöltek, de rizikós vállalás lesz idén megfizetni azokat, akik tényleg top fizetést szeretnének, mert nagyon kevesek szolgáltak rá igazán a bankrobbantásra.

Akik a top fizetésre pályáznak

Cory Littleton, Los Angeles Rams, 26

Nem mondhatjuk, hogy kiemelkedő lenne a 2020-as szabadügynök piac linebackerek terén, de azért akadnak olyan játékosok, akik iránt óriási lesz a kereslet a piac nyitásakor. Közülük pedig egyértelműen Littleton emelkedik ki leginkább, aki szépen lassan és csendben a liga egyik legjobb linebackerévé nőtte ki magát. Hogy miért csendben? Mert ez a szezon – ellentétben a korábbi várakozásokkal – nem a Ramsről szólt, hiába reméltek sokan tőlük egy újabb mágikus szezont. Littleton viszont tette a dolgát, kiemelkedőt hozott a védelemben, még akkoris, ha kaptak róla négy hatpontost. Bebizonyította, hogy megfelel a modern éra linebackerének, aki kimagaslót tud hozni coverage-ban és a futójátékot is tudja ölni, mindamellett, hogy nagyon stabilan szerel, hiszen tavaly mindössze egy szerelési kísérletet vétett (via PFF). Ez pedig nagy pénzt fog neki hozni a konyhára, ebben sok kétségünk nem lehet, ahogy abban sem, hogy ne akarna legalább egy olyan szerződést, ahol éves átlagban minimum 14-15 millió dollárt keresne.

Joe Schobert, Cleveland Browns, 26

Littleton kiemelkedik ebből a classból, de nem sokkal mögötte érkezik a liga egyik legalulértékeltebb linebackere, Schobert, aki a legstabilabb és legjobb teljesítményt hozta a Brownsból a 2019-es szezonban. Róla leginkább a tackle-ök száma miatt emlékezünk meg, de nem csupán egy szerelőgépről van szó, leütött passzai és lefülelt labdái teszik értékessé a játékát. De a playmaker mivolta mellett meg kell azt is említeni, hogy azért az ő játékát is tarkították bőven hibák, több meccsen is láthattuk, hogy gondja akad a szerelések kivitelezésével, és ligaszinten is magas TD-számot engedett a posztján a maga hat darabjával, ennél csak Hasson Reddick és Tahir Whitehead “büszkélkedhet” többel (7). De minden hibája ellenére is egy kiemelkedő játékosról beszélünk a posztján, akit ha nem tart meg a Browns, jövőre új szerelésben láthatunk majd, és bőven lesznek kérői a piacon. Ezáltal jó eséllyel pályázik arra, hogy a posztján a legjobban fizetett játékosok közé kerülhessen.

Blake Martinez, Green Bay Packers, 26

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!